Open voor orders
Goudprijs verwachting Saxo Bank december 2022

Goudprijs verwachting Saxo Bank december 2022

Laatste update: 10-12-2022
Goudprijs 10-12-2022
Goudprijs verwachting Saxo Bank december 2022

Saxo Bank heeft in december een aantal boude voorspellingen gedaan. Eén voorspelling gaat over de goudprijs. De Deense bank verwacht dat goud in 2023 “voet aan de grond” zal vinden, na een volgens Saxo Bank teleurstellend 2022. Analist Steen Jakobsen geeft aan dat ondanks de inflatie op recordhoogte staat, de goudprijs relatief vlak is gebleven.

Goud in Amerikaanse dollars is inderdaad licht gedaald in 2022. De goudprijs eindigde op 31 december 2021 op $1827 per troy ounce en noteert op dit moment rond de $1800. Maar de goudprijs in euro’s staat zo’n 6% hoger en daarmee bewijst goud een beschermer te zijn tegen de kerninflatie.

Jakobsen verwacht dat de inflatie in 2023 hoog zal blijven en dat de goudprijs naar $3000 per troy ounce zal stijgen. Ten opzichte van de huidige goudprijs betekent dit een stijging van 66%. Saxo Bank stelt dat de renteverhoging en verkrapping van het monetaire beleid door FED te ver doorschiet waardoor de FED op een later tijdstip weer zal moeten stimuleren.

Daarnaast versoepelt China zijn COVID-maatregelen waardoor de vraag naar grondstoffen en goud weer zal toenemen. Goud zal stijgen in 2023 door een dalende reële rente. De goudprijs zal volgens Jakobsen zeer makkelijk de hoogste top van $2075 passeren en kunnen doorstijgen naar $3000.

De andere boude voorspellingen van Saxo Bank zijn:

Er komt een unbrexit referendum;

Brede prijscontroles om de inflatie te tackelen;

OPEC en Chindia (China en India) keren IMF de rug toe;

Franse president Macron treedt af in 2023;

De basis voor een Europees leger wordt gelegd;

Ban op belastingparadijzen waardoor private equity wordt gewurgd.

Start nu met het kopen van goud

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in goud heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Eerdere goudprijs verwachtingen
Open account Mijn D&K Klantenservice