Open voor orders
Fysiek zilver kopen bij Doijer & Kalff

Zilver kopen

Koop betrouwbaar en veilig zilver zonder BTW in de vorm van LBMA gecertificeerde zilverbaren. De zilverbaren worden onder uw naam opgeslagen in het douanedepot bij Brink’s in Zurich, Zwitserland.

  • Rendement van 9% gemiddeld per jaar sinds 2002
  • Zilverbaren opgeslagen onder uw naam
  • Met volledige terugkoopgarantie
  • Opgeslagen in de best beveiligde kluizen bij Brink's in Zwitserland

Fysiek zilver kopen

Premie bij aankoop vanaf €22 per kg
Bij verkoop ontvangt u tot aan 96% van de zilverprijs
Opslagkosten zijn 0,8% per jaar, vanaf €14,95 per kwartaal

Check hier de verhoogde premie buiten kantoortijden

Kilo
Euro
Nog geen account? Account aanmaken
Zilver kopen

Zilver kopen

In de afgelopen jaren heeft de Europese Centrale Bank enorme hoeveelheden geld in omloop gebracht, wat heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de euro en stijging van de inflatie van 11,6% in 2022. In de laatste 4 jaar kwam de totale inflatie uit op 19,7%.

Hierdoor heeft spaargeld aan koopkracht verloren. Een mogelijke oplossing voor het behoud van koopkracht is het kopen van zilver. Een schaars metaal met een afnemende mijnproductie en een stijgende vraag. Deze factoren hebben sinds 2008 gezorgd voor een gemiddelde jaarlijkse stijging van de zilverprijs met 8,3%. Sinds 2021 is er jaarlijks een tekort aan zilver is.

Het kopen van fysiek zilver biedt een bescherming tegen inflatie omdat het, in tegenstelling tot geld, niet zomaar bijgedrukt kan worden. Echter, de zilvermarkt is bekend om zijn volatiliteit, met significante prijsschommelingen die niet voor elke belegger geschikt zijn. De zilverprijs heeft in de afgelopen 16 jaar zowel sterke dalingen als stijgingen meegemaakt, waaronder een waardestijging van 96,2% in 2010 en een daling van 38,5% in 2013.

De prijs van fysiek zilver varieerde in 2023 tussen de $20,03 en $26,05 per troy ounce, wat neerkomt op een verschil van meer dan 24% binnen een jaar. De zilvermarkt is kleiner dan de goudmarkt en wordt sterk beïnvloed door de industriële vraag, wat kan leiden tot snelle prijsstijgingen bij toegenomen belangstelling van beleggers.

Zo verdubbelde de zilverprijs binnen 12 maanden in 2011, en zag 2020 een stijging van €360 naar €800 per kg in slechts een jaar tijd. Ondanks de volatiliteit heeft zilver sinds 2008 een gemiddeld jaarlijks rendement van 8,3% in euro’s opgeleverd, waardoor het een van de best presterende activa is voor beleggers die de volatiliteit aankunnen.

Waarom zilver kopen?

Potentiële prijsstijgingen

De zilvermarkt is aanzienlijk kleiner dan de goudmarkt. Een stijgende vraag van beleggers heeft het potentieel om de zilverprijs aanzienlijk te verhogen.

Terwijl zilver in bepaalde jaren aanzienlijke winstgevendheid vertoont, zijn er ook periodes van mindere resultaten geweest. De dynamiek in de zilverprijs biedt kansen voor beleggers met een gedegen risicobenadering.

Koopkrachtbehoud

Inflatie blijft een zorg, aangezien fiatgeld zoals de euro elk jaar aan koopkracht verliest. Sinds 2020 bedraagt de inflatie zo'n 5% gemiddeld per jaar. Dit betekent dat er sprake is van een negatieve reële rente, rente minus inflatie. Dit verklaart waarom steeds meer particulieren en ondernemers zilver kopen om hun koopkracht te beschermen en hun vermogen te laten groeien.

Spreiding van risico

Zilver blijft een aantrekkelijke keuze voor het opbouwen van vermogen, vooral omdat sparen momenteel niet lonend is en een financiële crisis altijd een dreiging vormt. De schaarste van zilver, de afnemende mijnproductie en de groeiende vraag hebben de zilverprijs sinds 2002 gemiddeld met 9% per jaar doen stijgen.

Doijer & Kalff heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Zilver kopen zonder BTW

Zilver kopen zonder BTW

Zilver wordt gezien als grondstof en hierdoor is er sprake van 21% BTW op zilver. Maar het is mogelijk om zilver zonder BTW te kopen. Wanneer u zilverbaren koopt en deze in een douane-entrepot laat opslaan dan kunt u de zilver BTW-vrij kopen.

Zilverbaren kopen zonder BTW is de scherpste methode om te investeren in zilver. U koopt zilver voor ongeveer 3% boven de zilverprijs. Deze premie van 3% bestaat uit de productiekosten van de zilverbaar, de kosten van het transport naar  het douane-entrepot en een stukje marge.

Op deze manier kunt u tegen een reële prijs veilig en verzekerd zilver kopen. Een andere optie is het kopen van zilveren munten. Deze methode van zilver kopen is erg duur. De premie op een zilveren munt ligt momenteel rond de 40% waardoor een investering in zilver via zilver munten nauwelijks rendabel is.

U ontvangt 37% meer zilver als u kiest voor zilverbaren zonder BTW. Op een investering van €10.000 is dat zo’n €3700. Zilverbaren zijn er vanaf 1 kilogram. De opslagkosten zijn slechts €60 per jaar voor een investering van €10.000.

Bij Doijer & Kalff hebben we ruim 9000 accounthouders die zilver kopen. Wanneer deze klanten zilver aan ons terugverkopen dan zijn er geen productiekosten en transportkosten. De zilverbaren liggen al in de het douane-entrepot en hierdoor kunnen we ze met een korting aanbieden.

Accounthouders ontvangen automatisch een mail wanneer we meer dan 15 kg aan zilverbaren beschikbaar hebben in de SALE. In de SALE koopt u zilver zonder BTW tegen de beste prijs in Europa. De premie in de SALE ligt rond de 0,6%.

Beleggen in Zilver uitgelegd door Marlous

Veilig zilver kopen bij Doijer & Kalff

  • Met terugkoopgarantie
  • Onder uw naam opgeslagen
  • In een van de best beveiligde kluizen
  • Sinds 1825 uw partner in edelmetaal

Doijer & Kalff is dé Nederlandse specialist in beleggingszilver. Bij ons koopt u fysiek zilver, opgeslagen onder uw naam bij Brink’s in Zwitserland. Met een online account kunt u veilig en verzekerd zilver kopen, met een minimum van 1 kilogram. U volgt de positie van uw zilver in de kluis via uw account. U bent juridische eigenaar van de baren. Verkopen is eenvoudig; de opbrengst storten we op uw rekening en uw kluispositie wordt aangepast. U kunt ook een deel verkopen. Uw online account biedt handige functies, zoals jaaropgaven en toewijzingsnummers. Voor zilveraankopen onder 1 kilogram is er ons spaarplan, al mogelijk vanaf €50 per maand.

Doijer & Kalff, opgericht in 1825, is een betrouwbare partner voor de aankoop, opslag en verkoop van uw zilverbaren. Sinds 2013 zijn we AFM-gecertificeerd en vertrouwen meer dan 8000 klanten hun edelmetaal aan ons toe. Wij bieden een veilige werkwijze tegen een scherpe prijs, waarbij het traditionele in de kluis wordt gecombineerd met het gemak van het online account.

Goud en zilver sparen

Maandelijks zilver kopen?

Doijer & Kalff heeft een spaarplan waarmee u maandelijks zilverbaren kunt kopen. Met het spaarplan koopt u voor een vast bedrag per maand of per kwartaal fysiek zilver. Ongemerkt bouwt u dan vermogen op in de vorm van zilver. Het spaarplan is al mogelijk vanaf €50.

Stel uw spaarplan in onder de knop “spaarplan”. Hierna wordt uw aankoop automatisch uitgevoerd op de 25ste van de maand. Door periodiek zilver te kopen spreidt u het koersrisico en bouwt u geleidelijk vermogen op in zilver.

Reviews
Wat vinden onze klanten
Pieter 56 jaar
stars 9/10
Zeer tevreden om op deze manier in zilver te beleggen

Ik ben zeer tevreden over het investeren in zilver door zilverbaren zonder BTW te kopen. Prijstechnisch de beste manier om zilver te kopen. Het uitvoeren van de orders ging erg gemakkelijk. Mooi dat ik mijn rendement op elk moment kan inzien.

De Bruijn 68 jaar
stars 8/10
Goed geholpen bij mijn aankopen

Ik ben al langere tijd klant bij Doijer & Kalff. Niet heel handig met de computer helaas. Het account van jullie is uitermate makkelijk om te bedienen en wanneer het niet lukt kan ik altijd bellen voor hulp. Veel dank!

Francis 36 jaar
stars 9/10
Weinig handeling bij het kopen van zilver

Ik ben inmiddels een paar jaar klant bij Doijer & Kalff. In koop elke maand een paar kilo zilver als pensioen. Als ondernemer is dit voor mij een lange termijn aanpak. Ik heb positieve ervaringen met Doijer & Kalff en maak zoveel mogelijk gebruik van de sale.

Kies voor de potentie van zilver

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over zilver kopen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent zilver kopen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact opnemen

De Europese Centrale Bank heeft de afgelopen jaren aanzienlijke hoeveelheden geld in omloop gebracht, wat heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de euro. In 2022 bedroeg de inflatie 10%, wat betekent dat spaarders 10% van hun koopkracht hebben verloren.

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het investeren in zilver. Zilver, als natuurlijke grondstof, is beperkt beschikbaar doordat het uit de aarde wordt gewonnen. Bovendien is de mijnproductie al enkele jaren afgenomen, terwijl de vraag naar zilver blijft stijgen. Door deze stevige fundamenten is de zilverprijs sinds het jaar 2002 met 9% gemiddeld per jaar gestegen. Bovendien is er de afgelopen jaren consistent sprake van een tekort aan zilver.

Het kopen van fysiek zilver biedt het voordeel dat het niet kan worden bijgedrukt. Hoewel het verstandig kan zijn om in zilver te investeren, brengt het ook risico’s met zich mee, met name vanwege de volatiliteit van de zilverprijs. Deze koersschommelingen, ook wel bekend als koersrisico, zijn mogelijk niet geschikt voor elke belegger of spaarder.

In de afgelopen 16 jaar is de waarde van zilver 8 keer gedaald, waarbij de dalingen en stijgingen zeer uitgesproken waren. Van de 8 dalingen lag de prijs 2 keer meer dan 15% lager, met een daling van 19,5% in 2008 en zelfs 38,5% in 2013. In 8 van de 16 jaren steeg de zilverprijs, waarvan 5 keer met meer dan 15% per jaar. Het meest opmerkelijke jaar was 2010, met een stijging van 96,2%.

Bij de aanschaf van zilver moet men zich bewust zijn van de volatiliteit in de zilverprijs. In 2023 schommelde de prijs van fysiek zilver tussen $20,03 en $26,05 per troy ounce, wat gelijk staat aan 31,103 gram. In euro’s per kilogram varieerde de prijs tussen €610 en €759, wat neerkomt op een verschil van ruim 24% in een periode van maximaal 12 maanden.

Wanneer er meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we voorraad over.

Deze zilverbaren worden aan onze accounthouders aangeboden net boven spotprijs in de SALE.

Accounthouders ontvangen automatisch een e-mail wanneer er meer dan 15 kg zilver in de SALE is toegevoegd.

Kortom: als accounthouder krijgt u toegang tot de beste prijs in de markt!

Als u zilver koopt in combinatie met opslag dan is het belangrijk dat u een betrouwbare partner kiest. Doijer & Kalff, opgericht in 1825, is een betrouwbare partner met meer dan 50 jaar ervaring. Sinds 2013 zijn we AFM-gecertificeerd en vertrouwen meer dan 7000 klanten hun edelmetaal aan ons toe. Wij bieden veilige en scherp geprijsde fysieke zilverbaren, waarbij het traditionele in de kluis wordt gecombineerd met het gemak van het online account.

Rendement fysiek zilver in euro’s:

2016 -> +20,9%
2017 -> -6,7%
2018 -> -5,2%
2019 -> +19,2%
2020 -> +35,4%
2021 ->  -5,6%
2022 -> +9,1%
2023 -> -3,6%
2024 -> 0% per 1-1-2024

Zilver verliest niet snel zijn intrinsieke waarde doordat het een gewild (industrieel) productiegoed is. Meer 60% van de vraag naar zilver is afkomstig vanuit de industrie. Maar wat is slimste manier om zilver te kopen? De premie op zilveren munten ligt gemiddeld op 25% boven de zilverprijs. Daarom is veel slimmer om zilverbaren te kopen. De premie ligt rond de 3%. Dan is het wel zaak dat u deze baren zonder BTW koopt. Met een account van Doijer & Kalff kunt u zilverbaren vanaf 1 kg zonder BTW kopen en weer verkopen.

De goud- en zilverbaren worden opgeslagen bij Brinks in Zurich Zwitserland. Achter een massieve stalen deur met een gewicht van duizenden kilo’s en binnen dikke betonnen muren bevindt zich de kluis, die voorzien is van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder camera’s, geluids- en trilsensoren, een alarmsysteem en getraind personeel. De zilverbaren liggen opgeslagen in het douane-enrepot in de kluis. Deze opslagmethode stelt ons in staat om u zilver aan te bieden zonder btw.

Fysiek zilver is de meest schaarse vorm van zilver. Een andere optie is het kopen van zilver via een ETF. Het kopen van een zilver ETF betekent niet dat u altijd fysiek zilver in bezit heeft. Vaak wordt uw positie door het fonds in de vorm van een zilverfuture aangehouden, wat neerkomt op een “papieren belofte” op fysiek zilver. Het is van belang te weten dat investeerders in de zilvermarkt dagelijks meer zilver op papier verkopen dan fysiek beschikbaar is. Daarom geven sommige investeerders de voorkeur aan het direct kopen van fysiek zilver en vermijden ze derivaten zoals ETF’s en futurecontracten. In ons systeem bij Doijer & Kalff wordt het zilver altijd fysiek onder uw naam opgeslagen, zodat u juridisch eigenaar bent van het zilver dat u koopt.

Meerdere partijen in de markt stellen dat dit mogelijk is. Wij willen u erop wijzen dat dit niet mogelijk is. U kunt alleen de BTW terugkrijgen als u zilver ook koopt voor uw dagelijkse bedrijfsvoering maar niet als belegging.

Lees hier verder: BTW speculatie alleen aftrekbaar als het kernactiviteit betreft

Om deze reden is het een goede keuze om zilverbaren te kopen via Doijer & Kalff. Wij slaan uw baren op in het douanedepot waardoor u zilverbaren zonder BTW kunt kopen en verkopen.

U betaalt 0,20% over de vervangingswaarde per kwartaal aan opslagkosten. We hanteren daarbij een minimaal bedrag van €14,95. Opslag is dus al mogelijk voor nog geen €60 per jaar. Hiervoor kunt u €7500 aan zilver opslaan. Stel u koopt voor €15.000 aan zilver dan zijn de opslagkosten €120 per jaar.

Nee, indien u geen posities (meer) in bezit heeft, zijn er geen kosten verbonden aan het hebben van een account bij Doijer & Kalff.

U kunt bij ons zilverbaren vanaf 1 kilogram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht. U hebt niet te maken met een minimaal orderbedrag.

Wanneer u zilver koopt dan kunt u betalen met iDeal en bankoverschrijving.

Wij bieden volledige terugkoopgarantie op al het zilver dat u via ons heeft gekocht. Op elk gewenst moment kopen wij uw zilverbaren terug vanaf 4% onder spotprijs. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 2%.

Het laatste nieuws over zilver
Open account Mijn D&K Klantenservice