Open voor orders
Fysiek zilver kopen bij Doijer & Kalff

Zilver kopen

Koop betrouwbaar en veilig fysiek zilver zonder BTW. Het kopen van zilver is al mogelijk vanaf 1 kg. De LBMA gecertificeerde zilverbaren worden onder uw naam opgeslagen in het douane-entrepot van Brink’s in Zurich, Zwitserland.

Doijer & Kalff biedt vermogensbehoud sinds 1825.

 • Zilverbaren zonder BTW
 • Opslag in een van de best beveiligde kluizen
 • Opgeslagen onder uw naam
 • Met volledige terugkoopgarantie

Fysiek zilver kopen

Premie bij aankoop vanaf €22 per kg
Bij verkoop ontvangt u tot aan 96% van de zilverprijs
Opslagkosten zijn 0,8% per jaar, vanaf €14,95 per kwartaal

Kilo
Euro
Nog geen account? Account aanmaken
zilver kopen in de vorm van zilverbaren Heraeus

Is zilver kopen verstandig?

De Europese Centrale Bank heeft de laatste jaren enorme hoeveelheden geld gedrukt. Hierdoor is de waarde van de euro hard gedaald. De inflatie bedroeg 10% in 2022. Wanneer u spaargeld had vorig jaar, dan heeft u dus 10% aan koopkracht verloren.

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is het kopen van zilver. Zilver wordt uit de grond gehaald en is hierdoor schaars. Daarnaast is de mijnproductie al een aantal jaar dalende en stijgt de vraag naar zilver. Door deze stevige fundamenten is de zilverprijs sinds het jaar 2008 met 8,3% gemiddeld per jaar gestegen. De laatste jaren is er elk jaar een tekort aan zilver.

Het voordeel van het kopen van fysiek zilver is dat het niet geprint kan worden. Als u zilver koopt dan kiest u voor bescherming van uw koopkracht. In die zin is het verstandig om zilver te kopen maar er zijn ook risico’s. De zilverprijs is volatiel. Deze bewegelijkheid, ook wel koersrisico genoemd, past niet elke belegger of spaarder.

Zilver is in de laatste 16 jaar 8 keer in waarde gedaald. De waardedalingen en waardestijgingen zijn zeer sterk geweest. Van de 8 dalingen kwam de daling 2 keer boven de 15% uit. In 2008 daalde de zilverprijs met 19,5% gerekend in euro’s. In 2013 daalde de prijs zelfs met 38,5%.

In 8 van de 16 jaren steeg de zilverprijs, waarvan 5 keer boven de 15% per jaar. Het beste jaar was 2010. Toen steeg de waarde van zilver met 96,2%. In 2009 steeg zilver met 44,3% en in 2020 steeg een belegging in zilver met 35,4%.

Wanneer u zilver koopt dan zult u rekening moeten houden met de volatiliteit in de zilverprijs.

De prijs van fysiek zilver heeft zich in 2023 tussen de $20,03 en de $26,05 per troy ounce bewogen. Een troy ounce is gelijk aan 31,103 gram. Gerekend in euro’s per kilogram, lag de prijs van fysiek zilver tussen de €610 en de €759 per kg. Dit verschil is ruim 24% in een periode van maximaal 12 maanden tijd.

Waarom zilver kopen?

Er is een groot verschil tussen goud en zilver. De industriële vraag naar zilver is veel groter dan bij goud. Daarnaast is de zilvermarkt een veel kleinere markt dan de goudmarkt. Een toename in de vraag vanuit beleggers kan de zilverprijs flink hoger zetten. Zo verdubbelde de zilverprijs in 12 maanden tijd in 2011. En in maart 2020 steeg de zilverprijs van €360 naar €800 per kg in februari 2021.

Naast de potentiële prijsontwikkeling in zilver zijn er meer redenen om zilver te kopen. Lees hier meer over de 3 belangrijkste redenen dat onze klanten zilver kopen.

Zilver is een noodzakelijke grondstof

Zilver is een noodzakelijke grondstof voor de productie van elektrische auto’s, zonnepanelen, laptops en telefoons. Bijna 60% van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie. Er is relatief een kleine hoeveelheid over voor beleggers.

De winning van zilver kende in 2015 zijn hoogste punt. Het aantal nieuwe ontdekkingen van reserves in de grond neemt af terwijl de vraag naar zilver toeneemt.

Zilver als bescherming tegen inflatie

Per jaar verliest u ongeveer 10% koopkracht als gevolg van inflatie. Papieren geld wordt steeds minder waard.

Zilver behoudt net als goud zijn koopkracht. De koers van zilver is sinds 2008 ruim 8% gemiddeld per jaar gestegen.

De koopkracht van de gulden, de euro en de dollar is de laatste 100 jaar met 98% afgenomen.

Zilver als bescherming tegen een financiële crisis

De financiële crisis rond 2010 zorgde ervoor dat alles in waarde daalde: aandelen, obligaties, huizen…

Maar zilver steeg en zelfs harder dan goud. Vroeg of laat zal de crisis weer toeslaan.

In 2009 steeg de zilverprijs met 44%. Het jaar erna steeg zilver zelfs met 96%!

Zilverbaren kopen zonder BTW

Zilver kopen zonder BTW

Zilver wordt gezien als grondstof en hierdoor is er sprake van 21% BTW op zilver. Maar het is mogelijk om zilver zonder BTW te kopen. Wanneer u zilverbaren koopt en deze in een douane-entrepot laat opslaan dan kunt u de zilver BTW-vrij kopen.

Zilverbaren kopen zonder BTW is de scherpste methode om te investeren in zilver. U koopt zilver voor ongeveer 3% boven de zilverprijs. Deze premie van 3% bestaat uit de productiekosten van de zilverbaar, de kosten van het transport naar  het douane-entrepot en een stukje marge.

Op deze manier kunt u tegen een reële prijs veilig en verzekerd zilver kopen. Een andere optie is het kopen van zilveren munten. Deze methode van zilver kopen is erg duur. De premie op een zilveren munt ligt momenteel rond de 40% waardoor een investering in zilver via zilver munten nauwelijks rendabel is.

U ontvangt 35% meer zilver als u kiest voor zilverbaren zonder BTW. Op een investering van €10.000 is dat zo’n €3500. Zilverbaren zijn er vanaf 1 kilogram. De opslagkosten zijn slechts €60 per jaar voor een investering van €10.000.

Bij Doijer & Kalff hebben we ruim 7000 accounthouders die zilver kopen. Wanneer deze klanten zilver aan ons terugverkopen dan zijn er geen productiekosten en transportkosten. De zilverbaren liggen al in de het douane-entrepot en hierdoor kunnen we ze met een korting aanbieden.

Accounthouders ontvangen automatisch een mail wanneer we meer dan 15 kg aan zilverbaren beschikbaar hebben in de SALE. In de SALE koopt u zilver zonder BTW tegen de beste prijs in Europa. De premie in de SALE ligt net boven de 1%.

Reviews
Wat vinden onze klanten
Rajesh 41 Jaar
stars 8/10
“Ideaal platform om te beleggen in goud en zilver.”

Goud kopen gaat heel gemakkelijk. Door een artikel in Effect van de VEB werd ik geattendeerd op het kopen van goud bij Doijer & Kalff. Het is voor het eerst dat ik beleg in goud, maar dat gaat boven verwachting heel erg gemakkelijk.

Maarten 59 jaar
stars 9/10
“Erg makkelijk om met mijn holding te investeren.”

Ik ben erg blij met mijn account bij Doijer & Kalff. Met name de prijzen, de beveiligde opslag en terugkoopgarantie zijn voor mij de belangrijkste punten. Veel dank voor de service!

Don 64 jaar
stars 8/10
“Geweldige service, fijne mensen en een heel goed aanbod.”

Eerste aankoop in zilver gedaan in de SALE. Simpeler dan dit kan t niet worden. Website is super duidelijk. echt een ABC-tje

Verstandig zilver kopen

Rendement van fysiek zilver

Investeren in zilver heeft de laatste jaren een uitstekend rendement opgeleverd. Sinds 2008 is een belegging in zilver in euro’s met 8,3% gemiddeld per jaar gestegen.

Daarmee is zilver een van de best presterende assets. De zilverprijs is zeer bewegelijk. Waar de goudprijs relatief stabiel is, is de zilverprijs volatiel.

Deze volatiliteit in de zilverprijs past niet bij elke belegger. Voor de belegger die hier geen moeite mee heeft biedt fysiek zilver kopen dan ook veel kansen.

Rendement fysiek zilver in euro’s:

 • 2016 -> +20,9%
 • 2017 -> -6,7%
 • 2018 -> -5,2%
 • 2019 -> +19,2%
 • 2020 -> +35,4%
 • 2021 ->  -5,6%
 • 2022 -> +9,1%
 • 2023 -> -3,6%
 • 2024 -> -2,3% per 09-2-2024
Uitleg video over Zilver kopen bij Doijer & Kalff

Start nu met zilver kopen bij Doijer & Kalff

Koop zilver bij de specialist van Nederland. Met een account bij Doijer & Kalff kunt u zilver kopen tegen zeer scherpe prijzen en zonder BTW. Dit is zeer gemakkelijk en snel! Ook kunt u bij Doijer & Kalff goud kopen.

Open een account en upload uw ID. Hierna krijgt u toegang tot ons platform. Zilver kopen is mogelijk vanaf 1 kilogram.

U logt in en vanuit het dashboard selecteert u hoeveel kilo zilver u wilt kopen. Hierna kiest u de betaalmethode en rekent u af.

In het dashboard van uw account volgt u de waarde en het rendement. Wanneer u wilt verkopen dan voert u het aantal kilogram in en klikt u op verkopen.

De opbrengst storten wij binnen maximaal 5 werkdagen op uw rekeningnummer dat aan uw account is gekoppeld.

Nog geen account? Maak nu een account aan en voer uw eerste aankoop uit.

Eenvoudig en betrouwbaar Online zilver kopen

Kies voor een betrouwbare partij

Wanneer u kiest voor het kopen van zilverbaren in combinatie met beveiligde opslag dan is het belangrijk dat u een betrouwbare partner kiest.

Doijer & Kalff is in 1825 opgericht als een kleinschalige en onafhankelijk bank. De kernwaarden zijn sinds die tijd onveranderd gebleven.

In 2010 is Doijer & Kalff voortgezet door een groep private investeerders met eerbied voor de terughoudende bankiersmentaliteit van vroeger.

U bent ervan verzekerd dat elke order direct wordt ingekocht en onder uw naam wordt opgeslagen.

Ons team heeft meer dan 50 jaar ervaring in de markt van edelmetaal. Sinds 2013 zijn wij in het bezit van een AFM-vergunning en bieden wij edelmetaal aan in combinatie met beveiligde opslag.

Doijer & Kalff heeft inmiddels meer dan 7000 klanten die hun vermogen in de vorm van zilver en goud aan ons toevertrouwen.

Zilverbaren kopen bij Doijer & Kalff

Wij bieden u de mogelijkheid om op veilige wijze en tegen een zeer scherpe prijs fysieke zilverbaren te kopen. Met het account combineren we het traditionele van fysiek zilver veilig in de kluis met het gemak van het online account.

Zilverbaren kopen zonder BTW

U kunt u bij ons terecht voor de meest scherp geprijsde vorm van beleggingszilver, namelijk zilverbaren zonder BTW.

Met het account koopt en verkoopt u zilverbaren al vanaf 1 kg of in veelvouden van hiervan. Onze premie is vanaf €22 per kg.

De zilverbaren kunt u zonder BTW kopen en weer verkopen. Dit scheelt dus 21%!

Deze premie rekenen voor de productie van de zilverbaar en het transport ervan.

Veilig zilverbaren kopen

Kies altijd voor beveiligde en verzekerde opslag in combinatie met terugkoopgarantie.

De zilverbaren worden in het douane-entrepot opgeslagen. Hierdoor kunt u het zilver zonder BTW kopen en verkopen.

Met onze terugkoopgarantie weet u welke prijs u bij verkoop ontvangt en u kunt verkopen wanneer u wilt.

De opslagkosten voor zilver zijn slechts 0,8% per jaar, het laagste tarief van Nederland!

Zilverbaren kopen in de SALE

Wanneer er meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we voorraad over.

Deze zilverbaren worden aan onze accounthouders aangeboden net boven spotprijs in de SALE.

De beste prijs in Europa!

Accounthouders ontvangen automatisch een e-mail wanneer er meer dan 15 kg zilver in de SALE is toegevoegd.

Kortom: als accounthouder krijgt u toegang tot de beste prijs in de markt!

Start nu met het kopen van zilver

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Het laatste nieuws over zilver

Zilver verliest niet snel zijn intrinsieke waarde doordat het een gewild (industrieel) productiegoed is. Meer 60% van de vraag naar zilver is afkomstig vanuit de industrie. Maar wat is slimste manier om zilver te kopen? De premie op zilveren munten ligt gemiddeld op 25% boven de zilverprijs. Daarom is veel slimmer om zilverbaren te kopen. De premie ligt rond de 3%. Dan is het wel zaak dat u deze baren zonder BTW koopt. Met een account van Doijer & Kalff kunt u zilverbaren vanaf 1 kg zonder BTW kopen en weer verkopen.

Fysiek zilver is de meest schaarse vorm van zilver. Er bestaan diverse alternatieven zoals een ETF waarbij u zilver op papier koopt. Een soort van recht. Bij Doijer & Kalff wordt elke order direct fysiek gekocht en onder uw naam opgeslagen.

Meerdere partijen in de markt stellen dat dit mogelijk is. Wij willen u erop wijzen dat dit niet mogelijk is. U kunt alleen de BTW terugkrijgen als u zilver ook koopt voor uw dagelijkse bedrijfsvoering maar niet als belegging.

Lees hier verder: BTW speculatie alleen aftrekbaar als het kernactiviteit betreft

Om deze reden is het een goede keuze om zilverbaren te kopen via Doijer & Kalff. Wij slaan uw baren op in het douanedepot waardoor u zilverbaren zonder BTW kunt kopen en verkopen.

Uw zilver wordt onder uw naam opgeslagen in douanedepot. Alle posities zijn 100% aanwijsbaar. Wij maken gebruik van zeer veilige en moderne kluizen.

U betaalt 0,20% over de vervangingswaarde per kwartaal aan opslagkosten. We hanteren daarbij een minimaal bedrag van €14,95. Opslag is dus al mogelijk voor nog geen €60 per jaar. Hiervoor kunt u €7500 aan zilver opslaan. Stel u koopt voor €15.000 aan zilver dan zijn de opslagkosten €120 per jaar.

Nee, indien u geen posities (meer) in bezit hebt, zijn er geen kosten verbonden aan het hebben van een account bij Doijer & Kalff.

U kunt bij ons zilverbaren vanaf 1 kilogram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht. U hebt niet te maken met een minimaal orderbedrag.

Wanneer u zilver koopt dan kunt u betalen met iDeal en bankoverschrijving.

Wij bieden volledige terugkoopgarantie op al het zilver dat u via ons heeft gekocht. Op elk gewenst moment kopen wij uw zilverbaren terug voor vanaf 4% onder spotprijs. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 1%.

Veelgestelde vragen over zilver kopen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent zilver kopen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact opnemen
Open account Mijn D&K Klantenservice