AFM Vergunning
Goudprijs: 45,15 per gram 0%
Zilverprijs: 522,29 per kilo 0.0002%

Zilverprijs verwachting in 2019. Wij houden u graag op hoogte van de verwachtingen omtrent de zilverprijs door nationale en internationale analisten. Wanneer een analist / bank een koersdoel wijzigt dan informeren wij u meteen. Daarnaast publiceren we nuttige informatie voor beleggers in goud en zilver.

5 augustus 2019

Zilverprijs verwachting ICBC

De vijf na grootste bank van Canada, CIBC, heeft haar verwachting over de zilverprijs naar beneden bijgesteld. De analisten van de bank hebben het koersdoel voor goud verhoogd maar van zilver juist verlaagd.

De bank is minder positief over zilver. De goud/zilver ratio zal volgens de analisten van de bank rond het niveau van 90 noteren. Voor de lange termijn hanteert CIBC een prijsverwachting van ¢16,50 per troy ounce. De bank hanteerde eerder nog een verwachting van ¢17.

5 maart 2019

Zilverprijs verwachting Goldman Sachs

Het koersdoel voor goud en zilver is verder verhoogd door Goldman Sachs. De Amerikaanse bank verhoogde in januari ook de koersdoelen van beide edelmetalen.

Koersdoel Zilver naar $17,50 per troy ounce

De zilverprijs verwachting is voor de komende 3 maanden gestegen naar $16,50. Het oude koersdoel stond $0,25% lager. Ook het koersdoel voor de komende 6 en 12 maanden is verhoogd naar respectievelijk $17 en $17,50. Wanneer het koersdoel van de periode van 12 maanden wordt bereikt betekent dat een stijging van 15,6%.

Goldman Sachs verhoogde afgelopen maandag het koersdoel voor goud en zilver met name door de ontwikkelingen in de reële rente. De reële rente is de marktrente minus inflatie. Deze is momenteel  negatief wat positief is voor beide edelmetalen. Wanneer beleggers een negatieve reële rente ontvangen betekent dat verlies in vermogen/koopkracht.

Goud noteert momenteel €36.580 per kilogram. Zilver staat op €431 per kilogram.

Koersdoel zilver omlaag bij ABN AMRO

18 maart 2019

De ABN AMRO heeft het koersdoel voor zilver naar beneden bijgesteld, ondanks dat beide edelmetalen zich meestal in tandem bewegen. De vraag naar zilver is voor het grootste deel afkomstig vanuit de industrie waardoor zilver zich meer beweegt conform de economische cyclus dan goud.

De industriële vraag naar zilver komt met name uit de VS, China en India. Ondanks dat de bank ervan uitgaat dat de economie in China zich zal herstellen is de verwachting dat de vraag vanuit de VS zal krimpen. De totale vraag zal daardoor neutraal blijven.

Technisch gezien heeft de zilverprijs recent het niveau van het 200-daags gemiddelde getest waarbij dit niveau in takt is gebleven. De ABN AMRO verwacht dat zilver de komende maanden en jaren verder zal stijgen ondanks het lagere koersdoel.

Het koersdoel van zilver voor eind maart is gezakt van $16 naar $15,50 per oz. Voor juni gaat de ABN AMRO uit van $16 (was $16,50). Het koersdoel voor september is verlaagd naar $16,50 (van $17) en van december naar $17 (van $18). De analiste van de ABN AMRO hanteert momenteel een koersdoel van $19 voor eind 2020. Het vorige koersdoel stond op $20 per oz.

Analiste Georgette Boele, is een van de meest accurate analisten in de markt. De laatste jaren stond ze steeds in de top 3 van beste analisten. Met een verwachting van $1400 per oz voor goud en $17 per oz voor zilver kan 2019 een mooi jaar worden beleggers in goud en zilver.

Zilver kopen bij Doijer & Kalff

Met een account bij Doijer & Kalff koopt u zilverbaren vanaf 1 kg voor slechts 4% boven spotprijs. Daarnaast betaalt u geen 21% BTW en slaan wij uw zilverbaren op tegen het laagste opslagtarief in Europa.

Open een account door op onderstaande foto te klikken!

Zilverbaren kopen