Open voor orders
Zilverprijs verwachting door analisten

Zilverprijs verwachting

Laatste update: 29-04-2024
Zilverprijs 24-05-2023
Zilverprijs verwachting door analisten

Citigroup heeft zojuist het koersdoel voor zilver verhoogd. De analisten van de bank verwachten dat de zilverprijs de komende 6 tot 12 maanden hard zal stijgen.

De huidige daling in de zilverprijs krijgt ondersteuning volgens Citigroup van beleggers die waarde zien in zilver. De zilverprijs heeft deze maand de scherpste daling gezien sinds februari van 2023. Deze daling biedt volgens de analisten van Citigroup een goed moment om zilver te kopen.

Citigroup verwacht dat zilver zal stijgen ondanks een mogelijke stagnering in de groei van opkomende markten. De zilverprijs noteert momenteel $23,11 per troy ounce en begon dit jaar op $23,96. De op twee na grootste bank van Amerika denkt dat zilver zal stijgen als gevolg van dalende rente in de VS en een dalende reële rente (rente minus inflatie). Hierdoor zal de Amerikaanse dollar verzwakken wat de prijzen van edelmetalen in de kaart speelt. Citigroup verwacht dat de Dollar Index met 7,5% zal dalen naar een stand van 0,96. Momenteel staat de Dollar index op 1,038.

Ondanks dat functionarissen van de FED pleiten voor een strakker monetair beleid ziet Citigroup een hogere zilverprijs in de komende 6 tot 12 maanden. De functie van zilver als “veilige haven” zal positief uitpakken voor de zilverprijs aangezien de kansen op een recessie toenemen.

De vraag naar zilver vanuit China zal een positieve invloed hebben op de zilverprijs aldus Citigroup. De bank voorziet een economisch herstel in China (na een periode van COVID) en opkomende markten wat een gunstige invloed heeft op de zilverprijs. Citigroup verwacht een herstel in de vraag naar zilver vanuit China en India in de tweede helft van 2023.

Het koersdoel voor zilver van Citigroup staat voor de komende 6 tot 12 maanden op $30 per troy ounce. Vanaf het huidige niveau betekent dat een stijging van bijna 30%! Koop fysiek zilver zonder btw met terugkoopgarantie bij Doijer & Kalff

Start nu met het kopen van zilver

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 10% gemiddeld per jaar opgeleverd. Zilver wordt steeds schaarser en de vraag neemt toe.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Eerdere zilverprijs verwachtingen
Open account Mijn D&K Klantenservice