Open voor orders
Zilverprijs verwachting Bank of America december 2022

Zilverprijs verwachting Bank of America december 2022

Laatste update: 30-04-2024
Zilverprijs 13-12-2022
Zilverprijs verwachting Bank of America december 2022

Bank of Amerika heeft vorige week een update voor het koersdoel van zilver gegeven. De analist van de bank, Michael Widmer, verwacht dat de zilverprijs in 2023 zal stijgen. Widmer ziet tevens goud profiteren van een zogenaamde pivot van de FED.

Bank of America gaat ervan uit dat de FED de komende maanden de rente zal verhogen. Hierdoor zal de zilverprijs pas na het tweede kwartaal van 2023 kunnen profiteren. Beleggers die in zilver willen investeren zullen dus geduldig moeten zijn volgens Bank of America.

De komende maanden zal een investering in zilver onder druk kunnen staan. Maar als de FED gaat versoepelen dan kunnen de prijzen van edelmetalen stijgen. De bank verwacht dat zilver, naast de monetaire draai van de FED, ook profiteert van een aantrekkende vraag naar zilver vanuit de industrie.

De industriële vraag naar zilver voor de productie van elektrische auto’s en zonnepanelen staat op het hoogste punt ooit en zal de komende jaren alleen maar groeien. Bank of America voorziet ook in 2024 een hoge zilverprijs.

Het koersdoel voor 2023 van zilver is $25 per troy ounce. Momenteel noteert de zilverprijs boven de $23 per troy ounce. Het koersdoel voor goud staat bij Bank of America voor 2023 op $2000 per troy ounce. Goud noteert momenteel net boven de $1800 per troy ounce.

De zilverprijs is in 2022 in Amerikaanse dollars licht gestegen. Zilver, genoteerd in euro’s, staat in 2022 ruim 8% hoger. In de laatste 15 jaar is een belegging in zilver met meer dan 8% gemiddeld per jaar gestegen. Het beste jaar was 2010. De zilverprijs steeg toen met 96%. Het hoogste punt in Amerikaanse dollars staat op $48 per troy ounce. Dit niveau werd in april van het jaar 2011 behaald.

Start nu met het kopen van zilver

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 10% gemiddeld per jaar opgeleverd. Zilver wordt steeds schaarser en de vraag neemt toe.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Eerdere zilverprijs verwachtingen
Open account Mijn D&K Klantenservice