Open voor orders
Zilverprijs verwachting 2022 door 4 analisten

Zilverprijs verwachting 2022 door 4 analisten

Laatste update: 17-09-2022
Zilverprijs 05-02-2022
Zilverprijs verwachting 2022 door 4 analisten

Zilverprijs verwachting 2022 door 4 analisten

De ratio tussen goud en zilver geeft aan met hoeveel ounces zilver er 1 ounce goud gekocht kan worden. Momenteel staat de ratio goud/zilver op 80. Er zijn dus 80 ounces zilver nodig om 1 ounce goud te kopen.

De ratio heeft zich in de laatste 20 jaar tussen de 30 en de 125 bewogen. Het historische gemiddelde ligt op 58. Qua mijnproductie komt  goud en zilver in de verhouding van 1 op 10 uit de grond.

Op basis van de historische ratio is zilver ondergewaardeerd ten opzichte van goud. Analisten hebben de laatste weken nieuwe verwachtingen voor 2022  en 2023 over de zilverprijs en goudprijs afgegeven.

TD Securities

TD Securities heeft aangegeven op korte termijn voorzichtig met koersdoelen voor zilver te zijn. De analist van TD Securities geeft aan dat door de mogelijke tegenwind in de industriële vraag naar zilver de prijs onder druk kan komen. TD Securities hebben hun posities in zilver verkocht.

ANZ Bank

De analisten van de Australische ANZ Bank zijn juist positief over een belegging in zilver. ANZ verwacht dat zilver het beter zal gaan doen dan goud.

Het koersdoel voor zilver bij ANZ Bank staat op $24. Vanaf het huidige niveau zou de zilverprijs in Amerikaanse dollars met 7% stijgen wanneer ANZ het juist heeft.

ANZ Bank voorziet met name een stijgende vraag naar zilver voor de productie van zonnepanelen en elektrische auto’s. Dit fundament ligt ten grondslag aan het koersdoel in 2022.

Scotiabank en ABN AMRO

De Canadese bank Scotiabank is zogenaamd bullish op zilver voor 2022. De analisten van Scotiabank hanteren een koersdoel van $25 voor zilver. De zilverprijs noteert momenteel $22,50 per troy ounce.

Scotiabank hanteert overigens een lager koersdoel voor 2023. De analisten verwachten dat de zilverprijs volgend jaar naar $23 zal gaan.

De ABN AMRO heeft recent een update gegeven over de verwachting van de goudprijs. De analiste van de bank verwacht een sterkere Amerikaanse dollar in 2022.

Hierdoor is de goudprijs verwachting naar beneden bijgesteld. De zilverprijs verwachting  staat voor 2022 op $22 en voor 2023 op $20 per troy ounce.

Lees meer over de fundamenten in de zilvermarkt. Check investeren in zilver.

Start nu met het kopen van zilver

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 10% gemiddeld per jaar opgeleverd. Zilver wordt steeds schaarser en de vraag neemt toe.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Open account Mijn D&K Klantenservice