Open voor orders
Vermogensbehoud sinds 1825

Doijer & Kalff

Door de jaren heen is Doijer & Kalff uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa. Onze reputatie op het gebied van discretie, veiligheid en service is ijzersterk. Dit maakt Doijer & Kalff een betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetalen.

alt=

Doijer & Kalff sinds 1825

Doijer & Kalff is in 1825 opgericht als een kleinschalige en onafhankelijke bank. De kernwaarden zijn sinds die tijd onveranderd gebleven: discretie, integriteit en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel.

In 2010 werd Doijer & Kalff overgenomen door een groep van private investeerders met eerbied voor de terughoudende bankiersmentaliteit van vroeger. Hierdoor staat Doijer & Kalff bekend om haar stabiele bedrijfsvoering die gericht is op de lange termijn.

Wij werken uitsluitend samen met partijen die zorgvuldig zijn geselecteerd. Dit geldt niet alleen voor raffinaderijen, opslagpartners en auditors, maar ook voor toeleveranciers op het gebied van marketing, ontwikkeling en technische vooruitgang.

Doijer & Kalff biedt u de gelegenheid om te beleggen in goud en zilver, met daarbij veilige en verzekerde opslag. In Nederland is dit enkel toegestaan indien er een vergunning is verleend door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Doijer & Kalff beschikt over deze AFM-vergunning.

Onze kernwaarden

Persoonlijke aandacht

Bij Doijer & Kalff streven we naar het opbouwen van duurzame klantrelaties die gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht. Onze medewerkers zijn betrokken, integer en staan u graag vakkundig te woord.

Wij nemen de tijd om u vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden met betrekking tot de aankoop en opslag van goud en zilver. U kunt vervolgens zelf beslissen welke producten het beste aansluiten bij uw wensen.

Veiligheid gegarandeerd

Bij Doijer & Kalff koopt u fysiek goud en zilver, onder uw naam opgeslagen in de best beveiligde kluizen in Zwitserland. U bent juridisch eigenaar van uw goud- en zilverbaren.

Wij bieden volledige terugkoopgarantie tegen 99% van de actuele goudprijs voor goudbaren en 96% van de zilverprijs voor uw zilverbaren.

Integriteit & discretie

Doijer & Kalff, opgericht in 1825, is een betrouwbare partner. Sinds 2013 zijn we AFM-gecertificeerd en vertrouwen meer dan 7000 klanten hun edelmetaal aan ons toe.

Daarom kiest u voor een betrouwbare partner met uitgebreide ervaring. Wij verwerken uw bestellingen op een veilige en discrete wijze.

Geschiedenis van Doijer & Kalff

Geschiedenis

In 1825 werd Doijer & Kalff opgericht. Doijer & Kalff kende verschillende fasen van ontwikkeling, met belangrijke mijlpalen zoals de oprichting van de NV Bank van Doijer & Kalff in 1918. De geschiedenis van Doijer & Kalff weerspiegelt niet alleen de evolutie van een financiële instelling, maar ook haar vermogen om zich aan te passen aan de veranderende tijden, met behoud van kernwaarden en het vertrouwen van haar klanten.

Belangrijke jaartallen

Oprichting van het bedrijf met als doel het uitoefenen van activiteiten als bankier, kassier, commissionair in effecten en agent in assurantiezaken, in de ruimste zin van het woord.

De oprichtingsakte van NV Bank van Doijer & Kalff werd opgesteld te Zwolle op 11 december 1917 door Jacob en Leonard Hendrik Willem Kalff en Willem Anne van Heuven, allen bankiers en effectenhandelaren te Zwolle. Dit initiatief markeerde de voortzetting van een firma die al in 1825 was opgericht.

Het maatschappelijk kapitaal werd vastgesteld op ƒ 1.000.000,-, verdeeld in 1000 aandelen van ƒ 1000,-. Bij aanvang waren 350 aandelen geplaatst en volledig betaald, waarvan 150 op naam van de Amsterdamsche Bank stonden. De bedrijfsactiviteiten gingen van start op 1 januari 1918.

Het beheer van de vennootschap berustte bij twee directeuren onder toezicht van een raad van minstens drie commissarissen. De eerste directeuren waren Willem Anne van Heuven en Leonard Hendrik Willem Kalff, als eerste commissarissen Jacob Kalff, Adrianus Johannes van Hengel en Maurits Enschede.

In november 1924 vergrootte de Amsterdamsche Bank haar deelneming tot 50% na een nieuwe plaatsing van ƒ 150.000 in dat jaar. In mei 1941 verwierf de Amsterdamsche Bank de resterende helft van de uitstaande aandelen.

Op 2 januari 1950 opende de Amsterdamsche Bank een nieuwe vestiging in het pand van de Bank van Doijer & Kalff, waarbij de rekeningen van Doijer & Kalff werden overgebracht naar de Amsterdamsche Bank.

In 1953 werd de naam van Bank van Doijer en Kalff NV gewijzigd naar NV Beleggingsmaatschappij van Doijer & Kalff te Amsterdam.

In 1997 staakte Doijer & Kalff, onder het beheer van ABN-AMRO, haar traditionele bancaire diensten.

In 2009 beëindigt ABN-AMRO de activiteiten van Doijer & Kalff.

In 2010 wordt Doijer & Kalff voortgezet door een groep private investeerders, met veel eerbied voor de oorspronkelijke terughoudende bankiersmentaliteit van Doijer & Kalff.

In 2011 wordt de infrastructuur weer in ere hersteld, met de introductie van zwaarbeveiligde kluisruimtes in Frankfurt, Zurich, Dubai en Hong Kong. Bovendien wordt een AFM-vergunning aangevraagd om beleggingsobjecten aan te bieden.

In 2012 worden de safeloketten ondergebracht in een apart bewaarbedrijf, en wordt de vestiging van de SNS bank in Hilversum overgenomen.

In 2013 stopt ABN-AMRO met het aanbieden en uitleveren van fysiek goud. Doijer & Kalff neemt klanten van ABN-AMRO over voor het aanhouden of verkopen van fysiek goud en zilver. Daarnaast beëindigt De Hollandse Bank Unie N.V. haar activiteiten door overname door Deutsche Bank. Een deel van de klanten wordt ondergebracht bij Doijer & Kalff.

In 2014 is er een toename van zakelijke klanten die gebruik maken van de services van de tradingdesk van Doijer & Kalff. Het afdekken van koersen en handelen op de termijnmarkt wordt mogelijk gemaakt door een nieuw systeem waarin klanten direct hun orders kunnen plaatsen.

In 2016 vindt de lancering plaats van de exclusieve verkoop van goud- en zilverbaren, inclusief opslag in kluizen in Nederland en Zwitserland en wordt BTW-vrij zilver geïntroduceerd met opslag in Zwitserland. Meer dan 7000 klanten vertrouwen hun vermogen toe aan Doijer & Kalff.

Goud en zilver opslaan in de kluis van Doijer & Kalff

De kluis

De goud- en zilverbaren worden opgeslagen bij Brinks in Zurich Zwitserland. Achter een massieve stalen deur met een gewicht van duizenden kilo’s en binnen dikke betonnen muren bevindt zich de kluis, die voorzien is van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder camera’s, geluids- en trilsensoren, een alarmsysteem en getraind personeel. De zilverbaren liggen opgeslagen in het douane-enrepot in de kluis. Deze opslagmethode stelt ons in staat om u zilver aan te bieden zonder btw.

De directie van Doijer & Kalff

Ons team bestaat uit specialisten die allemaal affiniteit hebben met edelmetaal. Waardebehoud en het veilig stellen van familievermogen staat centraal.

wave wave wave
Reinoud Bogert

Reinoud Bogert

Partner

Het bijzondere van Doijer & Kalff is dat eigenlijk alle klanten hetzelfde over geld denken. Edelmetaal is daar de oplossing voor.

Corné van Drogenbroek

Corné van Drogenbroek

Partner

Doijer & Kalff is door de jaren heen een vertrouwenspartner voor veel beleggers en spaarders geweest. Het wordt alleen maar beter.

Jaap Zeeuw van der Laan

Jaap Zeeuw van der Laan

Partner

Bij Doijer & Kalff combineren we de bankiers mentaliteit van vroeger met de schaalbaarheid van nu.

Reinier van Bergen

Managing Director

Doijer & Kalff biedt haar klanten betrouwbaarheid, discretie en vermogensbehoud op unieke wijze.

Start nu met beleggen bij Doijer & Kalff

Beleg in fysiek goud en zilver met het account van Doijer & Kalff. Dit is zeer gemakkelijk, veilig en snel! Wij streven naar het hoogste serviceniveau zoals de banken dat vroeger hanteerden.

Open account Mijn D&K Klantenservice