Open voor orders
Beleggen in zilver bij Doijer & Kalff

Beleggen in zilver

Bent u geïnteresseerd in het beleggen in zilver? Bij Doijer & Kalff kunt u terecht voor het investeren in fysiek zilver. Wij leggen u graag uit wat de beste methode is om te beleggen in zilver en hoe u dat kunt doen zonder btw te betalen. Ook vertellen wij waar de stijgende vraag naar zilver vandaan komt en waarom de zilverprijs kan stijgen.

Uitleg video over Zilver kopen bij Doijer & Kalff

Waarom beleggen in zilver?

Een belegging in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd. Nu de inflatie versnelt is er een bovengemiddelde interesse om te beleggen in zilver. Hierdoor kan het verstandig zijn om te investeren in zilver als bescherming tegen deze inflatie. Zilver heeft hele andere fundamenten dan goud.

Zo komt het grootste deel van de vraag naar zilver vanuit de industrie. Voor de productie van elektrische auto’s, zonnepanelen, computers en telefoons is zilver nodig. Daarnaast zijn er beleggers die beleggen in zilver en is er zilver nodig voor de productie van zilveren sieraden en zilverwaar.

Jaarlijks overstijgt de vraag naar zilver het aanbod van zilver. Er is dus elk jaar een tekort aan zilver. En dat tekort zal volgens analisten de komende jaren verder stijgen. Bij goud is deze situatie volledig anders. Goud wordt eigenlijk niet verbruikt zoals dat bij zilver wel het geval is. Er is maar liefst 180.000 ton goud boven de grond. Deze hoeveelheid stijgt met 2% per jaar door de mijnproductie.

De duale vraag naar zilver en de krimpende zilverproductie maakt zilver een aantrekkelijke belegging. Beleggen in zilver kan door het kopen van fysiek zilver of door het kopen van aandelen van zilvermijnen. Er zijn aandelen van primaire zilvermijnen en er zijn aandelen van mijnbedrijven die zilver als bijproduct uit de grond halen.

Een primaire zilvermijn haalt meer dan 50% van zijn omzet uit de winning van zilver. Dit maakt het beleggen in aandelen van zilvermijnen complex. De koersbewegingen van aandelen van zilvermijnen zijn enorm en past de gemiddelde belegger niet. Een alternatief is het kopen van fysiek zilver.

Een voordeel van beleggen in fysiek zilver in plaats van zilver aandelen is dat de “base case” simpeler is. Vraag en aanbod bepalen de prijs bij fysiek zilver.

Beleggen in zilverbaren of zilveren munten?

Wilt u beleggen in fysiek zilver? Dit kunt u doen door het kopen van zilverbaren of door het kopen van zilveren munten. Voordat u iets aanschaft, is het verstandig u goed te verdiepen in beide producten. Tussen zilverbaren en zilveren munten zit namelijk een groot prijsverschil.

Zo worden zilveren munten verkocht onder de margeregeling, waardoor u alleen btw betaalt over de marge en niet over de munt zelf. Maar sinds eind september 2022 is de margeregeling in Duitsland komen te vervallen. Bijna alle zilveren munten, die in Nederland worden verkocht, worden via Duitsland geleverd. Hierdoor is de premie veel hoger geworden.

Zilverbaren daarentegen, zijn in de basis belast met 21% btw. Zilverbaren worden beschouwd als een grondstof en daardoor is er BTW van toepassing. De prijs van een zilverbaar van 1 kilogram inclusief 21% BTW is momenteel gelijk aan de prijs van een zilveren munt van 1 troy ounce.

Maar het is mogelijk om in zilverbaren te investeren zonder BTW. U doet dit door de baren te laten opslaan in een douanedepot. En onderaan de streep, zijn zilverbaren dan gemiddeld meer dan €250 per kg, omgerekend 25%, goedkoper dan zilveren munten.

Met een account van Doijer & Kalff belegt u in zilverbaren zonder BTW!

Is beleggen in zilver verstandig?

Onze klanten zijn particulieren en ondernemers die zilver kopen om hun koopkracht te beschermen. Vermogensbehoud staat centraal. De reële rente (rente min inflatie) is al meer dan 5 jaar negatief waardoor geld steeds minder waard wordt. Zilver is naast een belangrijke grondstof voor de industrie ook een monetair metaal. Zilver heeft namelijk jarenlang als betaalmiddel gediend.

Er zitten risico’s aan het investeren in zilver. De zilverprijs is bewegelijk en dat betekent dat de waarde van uw investering behoorlijk hard omlaag of omhoog kan gaan. De laatste 20 jaar is de zilverprijs met 9% gemiddeld per jaar gestegen.

Beleggen in zilver als pensioen

Met een account bij Doijer & Kalff kunt u zeer gemakkelijk periodiek zilver kopen. Hierdoor bouwt u extra vermogen op. Ideaal als pensioenvoorziening of een aanvulling op uw pensioen.

Het opbouwen van uw vermogen

Het opbouwen van vermogen kan uitstekend door te investeren in zilver. Zilver is een van de best presterende assets geweest van de laatste jaren.

Zilver als diversificatie

Steeds meer mensen kiezen voor beleggen in zilver. Ter diversificatie van de aandelenportefeuille, als alternatief voor sparen en als antwoord op de oplopende inflatie.

beleggen in zilver online

Start nu met beleggen bij Doijer & Kalff

Bij Doijer & Kalff is beleggen in zilver zeer gemakkelijk en veilig. Met ons online account koopt u zilverbaren zonder BTW die onder uw naam wordt opgeslagen in de kluis.

U bent juridisch eigenaar van het zilver. Het voordeel hiervan is, dat u uw investering niet kwijt bent bij een eventueel faillissement van Doijer & Kalff. Dit risico is dus uitgesloten.

Uniek aan het investeren van zilver via Doijer & Kalff, is dat u geen btw betaalt over het zilver. Scherp in prijs, veilig en met terugkoopgarantie.

De voordelen van beleggen in zilver bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff is sinds 1825 actief als specialist in beleggingszilver. We verkopen al bijna 200 jaar zilver aan ondernemers en particulieren. Met ons account hebt u alles binnen handbereik. Online investeren in fysiek zilver.

Investeren per kg

We verkopen zilverbaren al per kilogram. Dit maakt het investeren in zilver zeer toegankelijk. U kunt bijvoorbeeld elke maand een aantal zilveren baren kopen.

De gekochte zilverbaren slaan we eenvoudig op onder uw naam in de kluis. Vanuit het dashboard van uw account kunt u uw investering en het rendement nauwkeurig volgen.

In dit dashboard vindt u tevens uw jaaropgave. Een investering in zilver wordt belast in box3 en is dus vergelijkbaar met een investering in aandelen of obligaties.

Wij verkopen alleen zilverbaren die LBMA geaccrediteerd zijn.

Profiteren van de SALE

Maandelijks kunt u bij ons profiteren van een aanbieding voor het investeren in zilver.

Zo hebben we een actie waarbij u 50% korting krijgt op de premie. De premie bestaat uit de productiekosten van de zilverbaar en de transportkosten om de baar van de raffinaderij naar de kluis te verschepen.

Doijer & Kalff heeft zeer scherpe afspraken met haar leveranciers. Als we volumekorting bedingen, dan geven we die via deze korting terug aan onze klanten.

Verder kunt u profiteren van de SALE als we voorraad over hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer klanten verkopen dan kopen. In deze SALE kunt u investeren in zilver tegen de scherpste prijs van Europa.

Tegen de laagste opslagkosten

Onze opslagkosten zijn de laagste in de markt. En dat is belangrijk, want veel klanten investeren in zilver voor de lange termijn.

Zo worden zilverbaren vaak voor maar liefst 10 of 20 jaar opgeslagen.

De hoogte van de opslagkosten is dan ook een belangrijke factor als het gaat om uw rendement van uw investering in zilver.

Bij ons betaalt u per jaar 0,8% van uw investering aan opslagkosten.

Ook goed om te weten: de prijs van zilver is in de laatste 20 jaar gestegen met 9% gemiddeld per jaar.

Het laatste nieuws over beleggen in zilver

Wij hanteren een premie vanaf €22 per kg. Deze premie is voor de productie en het transport van de zilverbaar. De prijs per kilogram verschilt van minuut tot minuut. Check onze verkoopprijs via zilver kopen. U kunt bij ons zilverbaren kopen zonder BTW. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen betaald u een aanvullende premie van €8 per kilo.

U kunt online een account openen. U krijgt dan toegang tot ons systeem via uw account. Vanuit uw account kunt u zilver per kg kopen. De baren worden opgeslagen in de kluis. Omdat wij het zilver in het douanedepot opslaan kunnen we zilverbaren zonder BTW verkopen en terugkopen.

Uw zilver wordt onder uw naam opgeslagen in een van de best beveiligde kluizen ter wereld. Alle posities zijn 100% aanwijsbaar.

U betaalt 0,20% over de vervangingswaarde per kwartaal aan opslagkosten. Dat is omgerekend 0,8% per jaar. De minimale opslagfee per kwartaal is €14,95 (net geen €60 per jaar). Hiervoor kunt u voor €7500 aan zilver opslaan. Stel u koopt voor €15.000 aan zilver dan zijn de kosten voor opslag €29,90 per kwartaal (€120 per jaar).

Nee, indien u geen posities (meer) in bezit heeft, zijn er geen kosten verbonden aan het hebben van een account bij Doijer & Kalff.

Beleggen in zilver is al mogelijk vanaf 1 kg. Wanneer u meer zilver wilt kopen dan kunt u in eenheden van 1 kg de order uitvoeren. U hebt niet te maken met een minimaal orderbedrag. De zilverprijs verandert immers van minuut tot minuut.

Doijer & Kalff richt zich met name op beleggers die edelmetaal zoals zilver baren willen kopen als investering. Wij richten ons expliciet niet op verzamelaars die zilveren munten aan willen schaffen vanwege esthetische redenen of verzamelwaarde. Zilveren munten zijn vaak onderhevig aan een (zeer) hoge premie, waardoor zilverbaren een beter beleggingsobject zijn.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal en bankoverschrijving.

Wij bieden volledige terugkoopgarantie op al het zilver dat u via ons heeft gekocht. Op elk gewenst ogenblik kopen wij uw zilverbaren terug vanaf 4% onder spotprijs. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 1%.

Veelgestelde vragen over beleggen in zilver

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact
Open account Mijn D&K Klantenservice