AFM Vergunning
Goudprijs: 48,03 per gram 0.08%
Zilverprijs: 700,44 per kilo 0.0035%

Beleggen in zilver

Beleggen in Zilver heeft sinds 2001 een rendement opgeleverd van 196% in Euro’s en 256% in Amerikaanse Dollars. Het rendement in euro’s is sinds 2001 op ruim 10% gemiddeld per jaar uitgekomen. Toch zijn de meeste beleggers sterk vertegenwoordigd in aandelen en obligaties maar minimaal in zilver.

Minder dan 0,5% van de beleggers heeft een positie in zilver. Gezien de beperkte omvang van de zilvermarkt zal een bredere vertegenwoordiging een sterke impact hebben op de zilverprijs.

Gratis account aanmaken

 

Hieronder een overzicht van prestaties van een belegging in zilver in verschillende valuta’s

10 jaar rendement van beleggen in zilver

Bron: Goldprice

In bovenstaande tabel is de stijging of daling van zilver in de meest gebruikte valuta’s weergegeven. Voor de meeste klanten van Doijer & Kalff is de beweging in euro’s relevant. Vanaf 2004 is de zilverprijs in euro’s met 179% gestegen. De grootste stijging was in 2010 met 96%.

Dat was het jaar vlak voor dat de financiële crisis het meest voelbaar was op de financiële markten. De grootste daling in de zilverprijs vond plaats in het jaar 2013. Zilver daalde toen met 38,5%.

Beleggen in Zilver: Zilveren Munten of Zilver Baren

Het beleggen in zilver kan op verschillende manieren. De laatste jaren was de meeste voorkomende vorm het kopen van zilveren munten onder de margeregeling. Ondanks deze regeling betaalt een belegger nog steeds meer dan 20% boven de spotprijs van zilver.

Doijer & Kalff biedt zilverbaren BTW-vrij aan. Wanneer u zilverbaren bij ons koopt dan betaalt u slechts 4% premie, met een minimumpremie van €39 per kg in de plaats van ruim 20% zoals bij zilveren munten. Niet alleen staat het gemak van handelen centraal. De positie wordt BTW-vrij aangekocht en wordt in de best beveiligde kluis in Nederland en volledig verzekerd opgeslagen in ons douane-entrepot in Hilversum.

Met ons account koopt u zilverbaren vanaf 1 kilogram. De opslag is vanaf €60 euro per jaar. In het account wordt uw rendement bijgehouden en de verkoop is zeer eenvoudig. Wij storten de opbrengst van uw verkooporder direct op uw rekening.

Gratis account aanmaken

Wanneer beleggen in zilver?

Beleggen blijft altijd een onzekere factor houden: niemand weet hoe de markt er morgen uitziet en niemand kan u dus met zekerheid zeggen of nu beleggen in zilver een verstandige keuze is. Hoewel het niet mogelijk is nauwkeurig te voorspellen wat de zilverprijs gaat doen, kunnen we wel naar het verleden kijken en hieruit inzichten opdoen wat betreft de manier waarop de zilverprijs zich gedraagt in verschillende situaties.

De zilverkoers in euro’s van de afgelopen jaren laat ons het volgende zien:

 • In de jaren 2003 tot en met 2019 was het rendement van beleggen in zilver 7 jaren negatief, namelijk in:
  • 2008: -19,5%
  • 2011: -6,9%
  • 2013: -38,5%
  • 2014: -8,5%
  • 2015: -1,5%
  • 2017: -6,7%
  • 2018: -19,2%
 • Hiertegenover staat dat het rendement op beleggen in zilver in de andere 10 jaren positief was, met de volgende uitschieters:
  • 2005: +52,1%
  • 2009: +44,3%
  • 2010: +96,2%

Voor meer informatie over de interpretatie van de zilverprijs en voor verwachtingen van experts over de zilverprijs in de komende tijd verwijzen we u graag naar de pagina Zilverprijs verwachting.

Waarom beleggen in zilver bij Doijer & Kalff?

Overweegt u te beleggen in zilver, dan zoekt u een betrouwbare partij om uw zilveraankopen bij te doen. Doijer & Kalff is in 1825 opgericht als kleinschalige en onafhankelijke bank. Wij staan bekend om onze discretie, onze service met persoonlijke aandacht en onze stabiliteit.

Onze klanten kiezen onder andere voor beleggen in zilver via Doijer & Kalff vanwege de voordelen die wij hieronder beschrijven.

Volledige terugkoopgarantie van uw zilver

Kiest u voor beleggen in zilver of goud via Doijer & Kalff, dan kunt u vertrouwen op onze terugkoopgarantie van al het door u aangeschafte zilver en goud. Zilver terugkopen doen wij voor 4% onder spot.

Fysiek zilver kopen met veilige opslag op naam

Al het zilver dat u met uw account bij Doijer & Kalff koopt, is fysiek zilver. Het zilver wordt tegen een zeer gunstig tarief (vanaf 14,95 euro per kwartaal) volledig op naam voor u opgeslagen in een van de beste beveiligde kluizen.

Goedkoop beleggen in zilver: koop zilver in de SALE

Vrijwel iedere week biedt Doijer & Kalff een exclusieve zilver SALE aan. Deze SALE is enkel toegankelijk voor accounthouders. Zilver kopen in de SALE betekent zeer voordelig beleggen in zilver: u koopt uw zilver in de SALE tegen spotprijs. Voor zilver dat u in de SALE koopt, gelden daarnaast dezelfde gunstige opslagtarieven als voor al uw andere via Doijer & Kalff aangekochte zilver.

Gratis account aanmaken