AFM Vergunning
Goudprijs: 50,23 per gram 0.18%
Zilverprijs: 528,04 per kilo 0.0123%

Beleggen in zilver

Beleggen in Zilver heeft sinds 2001 een rendement opgeleverd van 196% in Euro’s en 256% in Amerikaanse Dollars. Het rendement in euro’s is sinds 2001 op ruim 10% gemiddeld per jaar uitgekomen. Toch zijn de meeste beleggers sterk vertegenwoordigd in aandelen en obligaties maar minimaal in zilver.

Minder dan 0,5% van de beleggers heeft een positie in zilver. Gezien de beperkte omvang van de zilvermarkt zal een bredere vertegenwoordiging een sterke impact hebben op de zilverprijs.

Hieronder een overzicht van prestaties van een belegging in zilver in verschillende valuta’s

10 jaar rendement van beleggen in zilver

Bron: Goldprice

In bovenstaande tabel is de stijging of daling van zilver in de meest gebruikte valuta’s weergegeven. Voor de meeste klanten van Doijer & Kalff is de beweging in euro’s relevant. Vanaf 2004 is de zilverprijs in euro’s met 179% gestegen. De grootste stijging was in 2010 met 96%.

Dat was het jaar vlak voor dat de financiële crisis het meest voelbaar was op de financiële markten. De grootste daling in de zilverprijs vond plaats in het jaar 2013. Zilver daalde toen met 38,5%.

Beleggen in Zilver: Zilveren Munten of Zilver Baren

Het beleggen in zilver kan op verschillende manieren. De laatste jaren was de meeste voorkomende vorm het kopen van zilveren munten onder de margeregeling. Ondanks deze regeling betaalt een belegger nog steeds meer dan 20% boven de spotprijs van zilver.

Doijer & Kalff biedt zilverbaren BTW-vrij aan. Wanneer u zilverbaren bij ons koopt dan betaalt u slechts 4% premie, met een minimumpremie van €59 per kg in de plaats van ruim 20% zoals bij zilveren munten. Niet alleen staat het gemak van handelen centraal. De positie wordt BTW-vrij aangekocht en wordt in de best beveiligde kluis in Nederland en volledig verzekerd opgeslagen in ons douane-entrepot in Hilversum.

Met ons account koopt u zilverbaren vanaf 1 kilogram. Momenteel kost een zilverbaar ongeveer €440 per stuk. De opslag is vanaf €60 euro per jaar. In het account wordt uw rendement bijgehouden en de verkoop is zeer eenvoudig. Wij storten de opbrengst van uw verkooporder direct op uw rekening.

Open hier een account 

Zilver kopen