Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Beleggen in zilver

Beleggen in zilver

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()

Er zijn verschillende reden waarom er belegd wordt in zilver. Ook de manier waarop kan verschillen. Op deze pagina leggen wij uit wat de voordelen zijn van beleggen in zilver en hoe u dit kunt doen.

 

Grote vraag, weinig productie

Zilver wordt voor het overgrote deel gebruikt in de industrie. Het is een van de beste geleiders van warmte en elektriciteit en wordt daarom veel gebruikt in elektronica, maar ook in bijvoorbeeld zonnepanelen. Al jaren wordt er wereldwijd meer zilver gebruikt dan er uit mijnen gewonnen wordt. De voorraad zilver wordt daardoor steeds kleiner, terwijl de vraag blijft groeien. Wanneer zilver schaarser wordt, zal de prijs ervan stijgen.

 

Beleggen in zilver als alternatief voor goud

Een andere reden om te beleggen in zilver is dat het gezien kan worden als een alternatief voor beleggen in goud. Wanneer de goudprijs stijgt, bestaat de kans dat investeerders gaan zoeken naar een alternatieve belegging. Wanneer u nu investeert in zilver, koopt u het in tegen een lage prijs. Tegen de tijd dat er meer geïnvesteerd wordt in zilver zal de waarde van uw belegging groter worden.

 

Munten en baren: beleggen in fysiek zilver

Bij Doijer & Kalff kunt u beleggen in zilver door te investeren in munten en baren. Op deze manier kunt u zelf bepalen voor hoeveel u investeert. Het zilver is in uw eigen beheer dus wanneer u koopt en verkoopt, heeft u zelf in de hand. Investeren in munten of kleine baren is vaak geschikt voor mensen die met kleinere bedragen willen investeren. Zwaardere baren of boxes met munten zijn geschikt voor investeerders die meer kunnen inleggen.

 

Beleggen in BTW-vrij zilver

Het is mogelijk om BTW-vrij te beleggen in zilver. Zilver wordt gezien als een industriële grondstof, waardoor u er pas BTW over betaalt wanneer het in het vrije handelsverkeer terecht komt. Wanneer u kiest voor BTW-vrij zilver dan koopt u fysiek zilver dat wordt opgeslagen in een douane-entrepot. Omdat het zilver tussen de herkomst en de bestemming in wordt opgeslagen, betaalt u geen BTW. Wanneer u het zilver op een later moment toch wilt invoeren, betaalt u alsnog BTW.