Zilverprijs

Zilverprijs 2021: bekijk hier de actuele zilverprijs. Op deze pagina vindt u meer informatie over de actuele zilverprijs. 

Wat is de zilverprijs?

De prijs van zilver wordt gebaseerd op die van de beurzen en wordt standaard uitgedrukt in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Er gaan 32 troy ounces in een kilogram.

Wanneer u zilver koopt dan betaalt u de zilverprijs plus daarbovenop een premie. De premie bestaat uit productiekosten van de zilverbaar, kosten van transport en een stukje marge.

Is de actuele zilverprijs laag of hoog?

In de laatste 20 jaar heeft de zilverprijs zich tussen de €130 en de €940 per kg bewogen. Het laagste punt van €130 werd in 2003 bereikt. Het hoogste punt van €940 per kg was tijdens de financiële crisis in 2011.

Om te bepalen of de zilverprijs nu juist hoog en juist laag staat kunt u in de grafiek de tijdsduur veranderen. Zo kunt u zien wat de beweging in de zilverprijs de laatste week, maand, jaar en 10 jaar is geweest.

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

De zilverprijs komt tot stand op de verschillende beurzen waar er in grote hoeveelheden edelmetalen worden gekocht en verkocht. Over de hele wereld zijn er beurzen waar de prijzen voor verschillende edelmetalen bepaald worden. Door het tijdsverschil tussen deze plaatsen gebeurt dit op een aantal momenten op de dag. ‘s Nachts wordt er op de beurzen in Hong Kong, Shanghai en Sydney een prijs bepaald. In de ochtend gebeurt dit in Europa, namelijk in Zürich en Londen. Later op de dag is het de beurt aan de beurzen van New York.

De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw zilver zal hoger liggen dan de prijs die u ziet op de beurzen. Deze prijzen hebben wel altijd met elkaar te maken, maar door de productie, het transport en het verzekeren van het zilver dat u koopt in de vorm van munten en baren gaan de kosten omhoog.

Wat is de actuele zilverprijs?

De meest actuele zilverkoers kunt u vinden op onze website. In de grafiek kunt u de zilverprijs bekijken in verschillende valuta en verschillende gewichtseenheden. De standaard is dollar per troy ounce, maar u kunt de koers ook bekijken in euro’s en grammen.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie stijgt naar 2,7% in september
10-10-2021

Inflatie stijgt naar 2,7% in september

Inflatie stijgt naar 2,7% in september

Goudreserves India in augustus verder omhoog
01-10-2021

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden