Open voor orders
Actuele zilverprijs

Zilverprijs

Op deze pagina vindt u meer informatie over de actuele zilverprijs. Hieronder staat de grafiek van de zilverprijs. Deze wordt elke minuut ververst.

Waarom zilver kopen bij Doijer & Kalff?

Wanneer u zilver koopt dan is de betrouwbaarheid van uw partner het belangrijkst. Doijer & Kalff biedt haar klanten al zekerheid sinds 1825.

Naast onze betrouwbaarheid bieden wij zilver zonder BTW aan. Dit is de manier om te beleggen in zilver.

Start nu met het kopen van zilver

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 10% gemiddeld per jaar opgeleverd. Zilver wordt steeds schaarser en de vraag neemt toe.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Wat is de zilverprijs?

De prijs van zilver wordt gebaseerd op die van de beurzen en wordt standaard uitgedrukt in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Er gaan 32 troy ounces in een kilogram.

Wanneer u investeert in zilver dan betaalt u de spotprijs plus daarbovenop een premie. De premie bestaat uit productiekosten van de zilverbaar, kosten van transport en een stukje marge.

Is de actuele zilverprijs laag of hoog?

In de laatste 20 jaar heeft de zilverprijs zich tussen de €130 en de €940 per kg bewogen. Het laagste punt van €130 werd in 2003 bereikt. Het hoogste punt van €940 per kg was tijdens de financiële crisis in 2011. Lees meer over de zilverprijs verwachting. In Amerikaanse dollars lag het hoogste put op $48 per troy ounce. Dit niveau werd in 2011 bereikt.

Om te bepalen of de prijs nu juist hoog en juist laag staat kunt u in de grafiek de tijdsduur veranderen. Zo kunt u zien wat de beweging in de zilverprijs de laatste week, maand, jaar en 10 jaar is geweest.

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

De zilverprijs komt tot stand op de verschillende beurzen waar er in grote hoeveelheden edelmetalen worden gekocht en verkocht. Over de hele wereld zijn er beurzen waar de prijzen voor verschillende edelmetalen bepaald worden. Door het tijdsverschil tussen deze plaatsen gebeurt dit op een aantal momenten op de dag.

‘s Nachts wordt er op de beurzen in Hong Kong, Shanghai en Sydney een prijs bepaald. In de ochtend gebeurt dit in Europa, namelijk in Zürich en Londen. Later op de dag is het de beurt aan de beurzen van New York.

De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw zilver zal hoger liggen dan de prijs die u ziet op de beurzen. Deze prijzen hebben wel altijd met elkaar te maken, maar door de productie, het transport en het verzekeren van het zilver dat u koopt in de vorm van munten en zilverbaren, gaan de kosten omhoog.

Wat is de actuele zilverkoers?

De meest actuele zilverkoers kunt u vinden op onze website. In de grafiek kunt u de prijs bekijken in verschillende valuta en verschillende gewichtseenheden. De standaard is dollar per troy ounce, maar u kunt de koers ook bekijken in euro’s en grammen.

Open account Mijn D&K Klantenservice