AFM Vergunning
Goudprijs: 48,79 per gram 0.03%
Zilverprijs: 446,22 per kilo 0.0041%

Zilverprijs

Zilverprijs 2019. Op deze pagina vindt u meer informatie over de zilverprijs. In onderstaande grafiek kunt u de tijdslijn, de valuta en het gewicht aanpassen zoals u het wenst. Zilverprijs per gram, per kilo en per troy ounce / oz en in euro’s of in Amerikaanse dollars.

Wat is de zilverprijs?

De prijs van zilver wordt gebaseerd op de prijs waarvoor de kopers of verkopers het zilver direct willen kopen of verkopen. De prijs van zilver wordt gebaseerd op die van de beurzen en wordt standaard uitgedrukt in dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Wanneer u de zilverkoers wilt weten in euro’s per gram, wordt dit omgerekend naar aanleiding van de prijs in dollars per troy ounce.

In de grafiek hierboven staat de instelling standaard ingesteld op euro’s per kilogram zilver.

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

De zilverprijs komt tot stand op de verschillende beurzen waar er in grote hoeveelheden edelmetalen worden gekocht en verkocht. Over de hele wereld zijn er beurzen waar de prijzen voor verschillende edelmetalen bepaald worden. Door het tijdsverschil tussen deze plaatsen gebeurt dit op een aantal momenten op de dag. ‘s Nachts wordt er op de beurzen in Hong Kong, Shanghai en Sydney een prijs bepaald. In de ochtend gebeurt dit in Europa, namelijk in Zürich en Londen. Later op de dag is het de beurt aan de beurzen van New York.

De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw zilver zal hoger liggen dan de prijs die u ziet op de beurzen. Deze prijzen hebben wel altijd met elkaar te maken, maar door de productie, het transport en het verzekeren van het zilver dat u koopt in de vorm van munten en baren gaan de kosten omhoog.

Wat is de zilverprijs nu?

De meest actuele zilverkoers kunt u vinden op onze website. In de grafiek kunt u de prijzen bekijken in verschillende valuta en verschillende gewichtseenheden. De standaard is dollar per troy ounce, maar u kunt de koers ook bekijken in euro’s en grammen.

Is de zilverprijs laag of hoog?

Behalve de meest actuele zilverprijs laten wij u ook een overzicht van de prijs van zilver zien van de voorgaande jaren. Hierdoor kunt u niet alleen een goed beeld krijgen van de actuele prijs, maar ook hoe zilver het doet ten opzichte van eerdere jaren. Op deze manier kunt u zelf bepalen of het een goed moment is voor u om zilver te kopen of te verkopen.

Wanneer u wilt beleggen in zilver kunt een account openen bij Doijer & Kalff en BTW-vrij zilver kopen voor slechts 4% boven de spotprijs, met een minimumpremie van €39 per kg.