Goudprijs: 43,76 per gram 0.56%
Zilverprijs: 518,69 per kilo 0.0128%

Goudprijs verwachting in 2019. We houden u graag op de hoogte van de verwachtingen over de goudprijs van verschillende analisten.

31 augustus 2019

Goudprijs verwachting Goldman Sachs augustus 2019

De analisten van Goldman Sachs voorzien een toegenomen kans op economische vertraging. Hierdoor zal er een grotere vraag naar goud zijn vanuit fundmanagers. De posities in goud is relatief laag en hier zal een inhaalslag worden gemaakt volgens de bank.

Het koersdoel voor goud in de komende 3 maanden is verhoogd van $1450 naar $1575 per troy ounce. In december van 2019 verwacht Goldman Sachs dat de goudprijs naar het niveau van $1600 zal stijgen. Dit is tevens het target voor de komende 12 maanden.

De analisten van de bank gaan ervan uit dat Amerika en China geen overeenstemming bereiken voor de verkiezingen in 2020. Een toenemende valutaoorlog tussen de 2 wereldmachten speelt een belangrijke rol in de verhoging van het koersdoel van goud. Goldman Sachs verwacht dat de Chinese munt, de Yuan, verder zal devalueren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Een zwakkere Chinese munt zal resulteren in een langere periode van lage rente wat positief is voor goud. Goldman Sachs heeft naast het koersdoel voor goud ook de verwachting van de vraag naar goud via ETF’s verhoogd. De analisten gingen eerder uit van een vraag van rond de 300 ton. De verwachting is nu dat beleggers dit jaar 600 ton goud kopen.

15 augustus 2019

Goudprijs verwachting ABN AMRO augustus 2019

De ABN AMRO heeft haar verwachting voor de goudprijs naar boven bijgesteld. De goudprijs bereikte deze week het koersdoel van $1400 dat ABN AMRO hanteerde voor eind 2019. Ook het koersdoel van eind 2020 van $1500 werd gebroken.

Analiste Georgette Boele gaf aan dat de bank uitgaat van een hogere goudprijs en dat de beweging krachtiger was dan verwacht. Volgens Boele liggen er een aantal redenen aan de stijging van de goudprijs ten grondslag. Allereerst is de situatie van wereldwijde groei en handel verslechterd. Hierdoor zijn of gaan centrale banken over op een ruimer monetair beleid.

Het gevolg hiervan is een lagere rente wat een belegging in goud aantrekkelijker maakt. Er noteren steeds meer obligaties met een negatieve rente. Goud kent geen negatieve rente waardoor het edelmetaal aantrekkelijker wordt. Daarnaast is de Amerikaanse dollar zwakker geworden wat positief is voor de goudprijs.

Een vierde reden is dat de Chinese munt verder verzwakt is ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De wisselkoers noteert onder de 7 en de analisten van de ABN AMRO hadden dit niet voorzien. De angst van een devaluatie van de munt heeft de vraag naar goud doen stijgen. Als laatste punt is er relatief veel goud gekocht door centrale banken.

De ABN AMRO heeft de goudprijs verwachting voor september van 2019 verhoogd van $1350 naar $1450 per troy  ounce. De goudprijs verwachting voor eind  2019 is gelijk gebleven op $1400. Boele verwacht op korte termijn wat prijsdruk na de sterke stijging van de laatste weken.

Het koersdoel voor juni 2020 is verhoogd van $1450 naar $1500. De goudprijs verwachting voor december van 2020 is met $100 verhoogd naar $1600 per troy ounce. De ABN AMRO heeft geen wijziging voor de zilverprijs afgegeven.

3 augustus 2019

Goudprijs verwachting CIBC juli 2019

De vijf na grootste bank van Canada, CIBC, heeft haar verwachting over de goudprijs naar boven bijgesteld. De bank hanteert voor het derde kwartaal van 2019 een gemiddelde goudprijs van €1425 per troy ounce. Eerder stond het koersdoel nog op €1375.

Voor 2020 en 2021 verwacht de bank dat de goudprijs naar de ¢1500 zal oplopen. De reden van de verhoging is de lage reële rente en minder sterke macro economische ontwikkelingen. De reële rente zal volgens de bank onder het inflatietarget van 2% blijven.

De analisten van CIBC rekenen op een sterke vraag naar goud door centrale banken. Daarnaast verwacht de bank dat meer beleggers goud kopen als diversificatie in hun beleggingsportefeuille en als hedgefonds tegen de Amerikaanse dollar. De bank is minder positief over zilver. De goud/zilver ratio zal volgens de analisten van de bank rond het niveau van 90 noteren.

Voor de lange termijn hanteert CIBC een prijsverwachting van ¢16,50 per troy ounce. De bank hanteerde eerder nog een verwachting van ¢17.

22 juli 2019

Goudprijs verwachting ABN AMRO juli 2019

De ABN AMRO gaat ervan uit dat de goudprijs dit jaar niet verder zal stijgen. De goudprijs is in juli van 2019 naar het hoogste punt in 6,5 jaar gestegen. Momenteel noteert de goudprijs €40.880 per kilogram. In Amerikaanse dollars staat de goudprijs op $1425 per oz.

Georgette Boele, de analiste van ABN AMRO, denkt dat de goudprijs recent te hard is gestegen. Boele gaat ervan uit dat de markt te ver vooruitloopt op renteverlagingen van de FED. Blijkt uit een rapport van afgelopen vrijdag. De goudanalist van ABN AMRO denkt dat de goudprijs op korte termijn kan terugvallen naar $1350 per oz.

De ABN AMRO gaat uit van een renteverlagingvan 25 basispunten terwijl de markt uitgaat van45 tot 50 basispunten. Wanneer de FED de rente inderdaad met 25 basispunten zal verlagen aan einde van deze maand dan kan de goudprijs terugzakken naar $1350 per oz volgens de analiste van de bank.

Goud kan stijgen wanneer de waarde van de Amerikaanse dollar onverwacht daalt. De goudprijs zou dan verder kunnen stijgen aldus de analiste van ABN AMRO. De ABN AMRO ziet dit scenario zich pas volgend jaar voltooien. De ABN AMRO gaat ervan uit dat de goudprijs in het vierde kwartaal van 2020 naar de $1500 per oz zal stijgen.

De bank blijft positief over de verwachting van de goudprijs maar ziet op korte termijn enige weerstand.

26 juni 2019

Goudprijs verwachting Standard Chartered

De goudprijs kan op korte termijn last hebben van prijsdruk door korte termijn speculatie en druk door technische indicatoren volgens Standard Chartered. Voor de rest van 2019 verwacht de Britse bank dat de goudprijs naar het niveau van $1450 per troy ounce zal stijgen.

De voorziene stijging in de goudprijs in het vierde kwartaal is volgens de bank een gevolg van wijziging in het beleid van centrale banken in combinatie met handelsspanningen, lagere rentes, geopolitieke spanningen en centrale banken die goud kopen.

De goudprijs steeg deze week naar het hoogste niveau in 6 jaar tijd, gemeten in Amerikaanse dollars. Standard Chartered hanteerde eerder nog een koersdoel van $1325 per troy ounce.

5 maart 2019

Goudprijs verwachting Goldman Sachs

Het koersdoel voor goud en zilver is verder verhoogd door Goldman Sachs. De Amerikaanse bank verhoogde in januari ook de koersdoelen van beide edelmetalen. Het koersdoel voor de komende drie, zes en twaalf maanden is met $25 per troy ounce omhoog gegaan.

Sinds eind september zijn de prijzen van goud en zilver hard gestegen. In Amerikaanse dollars is de goudprijs gestegen van $1185 naar $1343 per troy ounce tot eind februari. De laatste 2 weken hebben beide edelmetalen weer wat van de winst ingeleverd. Goud noteert momenteel net onder $1300.

De zilverprijs is in dezelfde periode gestegen van $14 per troy ounce naar het niveau van $16,16 op 20 februari 2019. Een stijging van ruim 15%. In de afgelopen 2 weken leverde zilver bijna $1 per troy ounce in.

Koersdoel Goud naar $1450 per troy ounce

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor de komende 3 maanden met $25 per troy ounce verhoogd. Het nieuwste koersdoel komt uit op $1350. In Amerikaanse dollars kan de goudprijs dus met 5% stijgen in de komende 3 maanden volgens de analisten van Goldman Sachs.

Voor de komende 6 maanden is het koersdoel verhoogd naar $1400 per troy ounce. Het koersdoel voor de komende 12 maanden is naar $1450 gestegen. Vanaf het huidige niveau van $1285 zou de goudprijs de kokende 12 maanden bijna 13% kunnen stijgen wanneer de verwachtingen van Goldman Sachs uitkomen.

18 maart 2019

Goudprijs verwachting ABN AMRO

Koersdoel voor goud blijft ongewijzigd maar zilver gaat omlaag bij ABN AMRO. Afgelopen week wijzigde de bank het koersdoel voor zilver. De zilverprijs noteert momenteel $15,39 per oz (€436 per kg). Op de laatste handelsdag van 2018 sloot zilver op $15,42 per oz (€436 per kg).

De goudprijs staat momenteel op $1308,50 per oz (€37.060 per kg). Vorig jaar sloot de goudprijs op  $1278 per oz (€35.970 per kg). De analiste van ABN AMRO herhaalde opnieuw het koersdoel voor goud. De goudprijs zal volgens de ABN AMRO eind maart sluiten op het niveau van $1300 per oz.

Voor eind juni van dit jaar gaat de bank uit van een goudprijs van $1325 per oz. Vervolgens kan goud dan verder stijgen naar $1350 eind september. De goudprijs zal het jaar afsluiten op $1400 per oz. Hierna gaat de ABN AMRO ervan uit dat de goudprijs elk kwartaal met $25 per oz zal stijgen om zo eind 2020 op het niveau van $1500 te eindigen.

Zwakkere Amerikaanse dollar gunstig voor edelmetalen

De ABN AMRO gaat uit van een zwakkere Amerikaanse dollar. Een zwakkere dollar betekent veelal een hogere goudprijs. De momenten dat de dollar en de goudprijs daalde zijn schaars. Meestal was er op dat moment sprake van een stijging van de reële rente (rente minus inflatie) in de VS. Deze momenten zijn volgens de ABN AMRO uitzonderlijke gevallen.

Daarnaast verwacht de bank dat de FED de rente niet zal verhogen. Ook andere centrale banken zullen de rente minder snel dan verwacht verhogen. Deze ontwikkeling is gunstig voor de edelmetalen maar met name voor goud. De ABN AMRO verwacht dat de 10-jaars rente in de VS licht zal gaan dalen.

Als derde factor verwacht de ABN AMRO dat China de economie zal blijven stimuleren. Dit kan in combinatie met een trade deal tussen de VS en China leiden tot een fundament onder de Chinese munt en de goudprijs. China vormt een cruciaal deel van de vraag naar goud. Een stabielere economie betekent een versteviging van deze vraag.

De vraag naar goud vanuit de centrale bank van China zal tevens een (beperkte) positieve invloed hebben op de goudprijs. De analiste van de ABN AMRO gaf verder aan dat het technische plaatje van de goudprijs positief is, ondanks de recente daling in de goudprijs.

 Goudprijs boven 200-daags gemiddelde

De huidige goudprijs is boven het 200-daags gemiddelde dat op $1250 per oz ligt. De bank gaat ervan uit dat de goudprijs boven dit niveau zal blijven ondanks dat goud het niveau van $1250 zou kunnen testen de komende maanden. Mocht dit moment komen dat kan dit een mooi instapniveau zijn voor beleggers, aldus de bank.

Goud Kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff heeft een uniek account waarmee u goudbaren koopt tegen de laagste prijzen in de markt, in combinatie met beveiligde en verzekerde opslag. Ook onze gegarandeerde terugkoopprijs ligt boven het marktgemiddelde. Veiliger kan niet en betere voorwaarden zijn er niet.

Goudbaren kopen