Open voor orders
FAQ

Veelgestelde vragen

Ja u dient eerst een account aan te maken voordat u goud en zilver kunt kopen. Het openen van een account is slechts enkele minuten werk.

U koopt goudbaren voor slechts 0,9% boven spotprijs, met een minimumpremie van €6,50 per 10 gram. Zilverbaren bieden wij BTW-vrij aan en voor slechts 3% boven spotprijs, met een minimumpremie van €22 per kg. De terugkoopprijs voor goud is 99% van de spotprijs. Voor zilver is de terugkoopprijs 96% van de spotprijs. Deze zogenaamde lage spreads maken een account bij Doijer & Kalff uniek. U koopt en verkoopt goud en zilver vanuit het account. De baren worden voor u opgeslagen in een van de best beveiligde kluizen. Volledig verzekerd, met terugkoopgarantie en apart op uw naam. Onze prijzen kunnen wij aanbieden omdat we de orders van onze klanten combineren qua productie en transport. Daarnaast hebben we zeer scherpe afspraken bij de raffinaderijen dankzij onze sterke naam die al sinds 1825 staat. In het account staat alle informatie over uw aankooporders, het rendement en verkooporders. Geregeld bieden wij zilver- en goudbaren aan tegen spotprijs. Kortom: Doijer & Kalff is de partij als het om zekerheid, veiligheid en voorwaarden gaat.

Met het Trade Account koopt en verkoop u goud vanaf 10 gram of een veelvoud daarvan. De eenheid bij zilver is 1 kilo (of een veelvoud daarvan). De kosten voor opslag bedragen voor goud 0,15% en voor zilver 0,2% van de vervangingswaarde per kwartaal. Er geldt een minimum opslagfee van €14,95 per kwartaal. Voor het Wealth Account dient U minimaal €100.000,- aan aankoopwaarde te hebben. De kosten voor opslag zijn lager dan in het Trade Account. Verzekerde opslag voor goud kost 0,125% en zilver 0,175% van de vervangingswaarde per kwartaal. U kunt een Wealth Account aanvragen via support@doijerkalff.nl

Goud is een beleggingsobject dat intrinsieke waarde heeft en onderhevig is aan schaarste, in tegenstelling tot geld. De meest gehoorde reden dat onze klanten goud kopen is: koopkrachtbehoud. De inflatie is aan het stijgen en de spaarrente staat op nul. Hierdoor wordt papieren geld steeds minder waard.

Fysiek goud is de meest schaarse vorm van goud. Er bestaan diverse alternatieven zoals een ETF waarbij u goud op papier koopt. Een soort van recht. Bij Doijer & Kalff wordt elke order direct fysiek gekocht en onder uw naam opgeslagen.

Goud verliest zijn intrinsieke waarde niet en heeft de laatste jaren een rendement opgeleverd van ruim 9% gemiddeld per jaar. Er is al jaren een zichtbare trend gaande waarbij uw geld minder waard wordt door inflatie, terwijl goud in waarde blijft stijgen. Dat wil niet zeggen dat een belegging in goud niet kan dalen. Investeren in goud kent zeker ook risico’s. De goudprijs kan hard dalen. U dient zelf na te gaan of een belegging in goud bij uw risicoprofiel past. Rendement uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

De aankoopprijs van goud is vanaf 0,9% boven de spotprijs met een minimum van €6,50 per 10 gram. Goud kopen kan in eenheden van 10 gram. De aankoopprijs is afhankelijk van de hoeveelheid die u wenst te kopen. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen betaalt u een aanvullende premie van €0,25 per gram.

Goud kopen bij Doijer & Kalff is eenvoudig en betrouwbaar. U maakt een account aan, verifieert het account en kunt direct aankooporders in uw persoonlijke omgeving invoeren. Op de pagina ‘Hoe werkt het?’ leggen we u dit proces uitgebreider uit.

Wij kopen alleen goudbaren in die een minimale zuiverheid hebben van 99,99%. Dit is de hoogst haalbare zuiverheid in de productie van een goudbaar.

Uw goud wordt zeer veilig opgeslagen in moderne kluizen. De posities van elke accounthouder worden bovendien op naam opgeslagen (met andere woorden: volledig allocated).

De opslagkosten in het Trade Account voor goud zijn 0,15% over de vervangingswaarde per kwartaal. De minimale opslagfee is slechts €14,95 per kwartaal. Pas als u meer dan €10.000 aan goud bij ons hebt opgeslagen, wordt de opslagfee hoger.

Nee, het hebben van een account is kosteloos en er wordt u niets in rekening gebracht als u geen posities in bezit hebt.

U kunt bij ons goudbaren vanaf 10 gram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht als u goud wilt aanschaffen. Dit is onafhankelijk van de actuele goudprijs: er is geen minimaal orderbedrag waaraan u hoeft te voldoen.

Wij richten ons op beleggers die voor goud kiezen vanwege de betrouwbaarheid van het beleggingsobject, en niet op verzamelaars die vanwege esthetische redenen of verzamelwaarde gouden munten kopen. Goudbaren zijn om meerdere redenen een beter beleggingsobject dan gouden munten: zo zijn baren beter verhandelbaar en zijn de productiekosten ervan lager.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal en bankoverschrijving.

Wanneer u bent ingelogd in uw account dan klikt u rechtsboven op het poppetje. Onder documenten staan de jaaropgaven.

Wanneer u bent ingelogd dan klikt u rechtsboven op het rondje met het poppetje erin. Hierna klikt u op mijn gegevens. Vervolgens klikt u bij bedrijfsnaam op “wijzig” en voert u bij bedrijfsnaam de naam van het bedrijf in en het nummer van de Kamer van Koophandel. Hierna klikt u op “gegevens opslaan”. Wanneer u zakelijk goud koopt dan dient de betaling ook te verlopen via het bankrekeningnummer dat op naam van het bedrijf staat.

Doijer & Kalff biedt u terugkoopgarantie over al uw posities die bij ons liggen opgeslagen. Dat betekent dat u op elk gewenst moment uw goudbaren aan ons terug kunt verkopen vanaf 1% onder spotprijs. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 1% op onze gebruikelijke kosten. Wij kopen geen goud in dat niet bij ons ligt opgeslagen. U kunt hiervoor naar een lokale opkoper gaan.

Zilver verliest niet snel zijn intrinsieke waarde doordat het een gewild (industrieel) productiegoed is. Meer 60% van de vraag naar zilver is afkomstig vanuit de industrie. Zilver is tevens een gewild beleggingsobject om waarde in vast te leggen en zelfs te vermeerderen. Sinds 2001 is het rendement op zilver in euro’s ruim 9% per jaar!

Het edelmetaal zilver heeft intrinsieke waarde en is bovendien onderhevig aan schaarste. Hierdoor kan het zijn waarde niet verliezen, in tegenstelling tot geld. Zilver is een beleggingsobject waarin u uw vermogen kunt vastleggen en historisch gezien beschermd bent tegen inflatie.

De premie op een zilverbaar van 1 kg is vanaf €22. Onze verkoopprijs is afhankelijk van de spotprijs. De spotprijs van zilver verschilt van minuut tot minuut. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen betaalt u een aanvullende premie van €8 per kilo. U kunt bij ons zilverbaren kopen zonder BTW.

Zilver kopen bij Doijer & Kalff is een eenvoudig. Maak een account aan, verifieer uw account via e-mail en voer direct aankooporders in in uw persoonlijke omgeving. Zilver kopen kan in de eenheid van 1 kg.

Uw zilver wordt onder uw naam opgeslagen in douanedepot. Alle posities zijn 100% aanwijsbaar. Wij maken gebruik van zeer veilige, moderne kluizen.

U betaalt 0,20% over de vervangingswaarde per kwartaal aan opslagkosten. We hanteren daarbij een minimaal bedrag van €14,95. Opslag is dus al mogelijk voor nog geen €60 per jaar. Hiervoor kunt u €7500 aan zilver opslaan. Stel u koopt voor €15.000 aan zilver dan zijn de opslagkosten €120 per jaar.

Nee, indien u geen posities (meer) in bezit hebt, zijn er geen kosten verbonden aan het hebben van een account bij Doijer & Kalff.

U kunt bij ons zilverbaren vanaf 1 kilogram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht. U hebt niet te maken met een minimaal orderbedrag.

Doijer & Kalff richt zich met name op beleggers die edelmetaal zoals zilver willen kopen als investering. Zilverbaren zijn veel scherper geprijsd dan zilveren munten. Het verschil is al snel 15% bij de aankoop.

Wij bieden een volledige terugkoopgarantie op al het zilver dat u via ons heeft gekocht. Op elk gewenst ogenblik kopen wij uw zilverbaren terug vanaf 4% onder spotprijs. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 2%.

Veelgestelde vragen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice!

Open account Mijn D&K Klantenservice