beleggen in goud

Goud kopen

Uitstekend rendement, sinds 2002 van 9,4% gemiddeld per jaar.

Stap vandaag nog in!

De premie bedraagt €0,49 per gram. Orders kunnen worden uitgevoerd van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur

Gram
Euro
U dient een account te hebben om een order kunnen plaatsen. Klik hier voor het openen van een account.

Hoe start ik met beleggen in edelmetalen?

Met een account van Doijer & Kalff koopt u gemakkelijk, betrouwbaar en veilig goudbaren in eenheden van 10 gram.

1. Open kostenloos een account

Maak eenvoudig en snel een account aan. U ontvangt een e-mail ter bevestiging en verdere instructies.

2. Plaats een order en reken af

Orders kunnen op werkdagen worden ingevoerd tussen 8:30 en 17:00 uur.

In het dashboard selecteert u het aantal gram dat u wilt kopen. Na het plaatsen van een order rekent u af. De betaling verloopt via iDeal, Bancontact of bankoverschrijving, afhankelijk van het bedrag en het land waarin u woont.

De goudbaren worden apart op uw naam opgeslagen in onze kluis.

3. Monitor uw posities en rendement

In het dashboard van uw account houdt u eenvoudig overzicht over uw posities in  goud en zilver. Uw rendement wordt live bijgehouden.

Eventuele verkooporders voert u ook uit via het dashboard. De opbrengst van de verkoop wordt gestort op de tegenrekening die aan het account gekoppeld is.

Start nu met goud kopen bij Doijer & Kalff

Om te kunnen investeren in goud en zilver heeft u een account bij Doijer & Kalff nodig. Dit is zeer gemakkelijk, betrouwbaar en snel!

Nog geen account? Maak nu een gratis account aan en start met beleggen in edelmetalen.

Gratis account aanmaken

Waarom goud kopen bij Doijer & Kalff?

Onze ervaring is opgebouwd vanaf 1825. Wij hebben een account ontwikkeld met deze kennis en durven te stellen dat Doijer & Kalff het beste account in de markt heeft.

Perfect alternatief voor sparen

Momenteel is de spaarrente vrijwel nihil. Het veelgehoorde nadeel van investeren in goud, namelijk dat het geen rente oplevert, is nu dus verdwenen.

De koers van goud is sinds 2004 ruim 10% gemiddeld per jaar gestegen. Goud levert dus veel meer op dan spaargeld op de bank.

Koopkrachtbehoud bij inflatie

Per jaar verlies je ongeveer 2 tot 3% koopkracht als gevolg van inflatie. Papieren geld inflateert; met goud behoudt u uw koopkracht. De koopkracht van de gulden, de euro en de dollar is de laatste 100 jaar met 98% afgenomen.

Dat verklaart de prijsstijging van goederen: we hebben steeds meer geld nodig om dezelfde waarde op tafel te kunnen leggen.

Sterk staan ten tijde van crisis

De financiële crisis van 2008 zorgde ervoor dat alles in waarde daalde: aandelen, obligaties, huizen … Maar goud steeg. Vroeg of laat zal de crisis weer toeslaan. Investeren in goud is een goede manier om hierop voorbereid te zijn.

Het is niet voor niets dat centrale banken veel goud bezitten: als de dollar of euro minder waard wordt, stijgt de goudprijs.

Rendement van een belegging in fysiek goud

Investeren in goud heeft de laatste jaren een uitstekend rendement opgeleverd. Sinds 2002 is een belegging in goud in euro’s met 9% gemiddeld per jaar gestegen. Daarmee is goud een van de best presterende assets.

Hiernaast vindt u het rendement van beleggen in fysiek goud sinds 2012.

Het rendement op een belegging in goud is in 2021 tot 23 november 2021 op +3,1%.

 

Goud Rendement

Goud kopen

Goud kopen bij Doijer & Kalff is gemakkelijk, veilig en scherp in prijs. We bieden u de combinatie van fysiek goud in met het gemak van een online account.

Een groot voordeel van goudbaren als beleggingsobject is dat ze btw vrijgesteld zijn. De premie op een goudbaar is veel lager dan op een gouden munt.

Wilt u beleggen in goud, dan is de keuze voor goudbaren kopen dus een slimme keuze die uw rendement te allen tijde het grootst maakt.

 

Hoe het werkt
Reviews

Wat vinden onze klanten

Rajesh 41 jaar
stars 8/10

“Ideaal platform om goud en zilver mee te beleggen.”

Goud kopen gaat heel gemakkelijk. Door een artikel in Effect van de VEB werd ik geattendeerd op het kopen van goud bij Doijer & Kalff. Het is voor het eerst dat ik beleg in goud, maar dat gaat boven verwachting heel erg gemakkelijk.

Maarten 59 jaar
stars 10/10

“Erg makkelijk om met mijn holding te investeren.”

Ik ben erg blij met mijn account bij Doijer & Kalff. Met name de prijzen, de beveiligde opslag en terugkoopgarantie zijn voor mij de belangrijkste punten. Veel dank voor de service!

Don 64 jaar
stars 8/10

“Geweldige service, fijne mensen en een heel goed aanbod.”

Eerste aankoop in zilver gedaan in de SALE.. Simpeler dan dit kan t niet worden. Website is super duidelijk. echt een ABC-tje

Goud kopen met een account van Doijer & Kalff

Wij bieden u de mogelijkheid om op veilige wijze en tegen een zeer scherpe prijs fysiek goud te kopen. Met het account combineren we het traditionele van fysiek goud veilig in de kluis met het gemak van het online account.

Goedkoop goud kopen

U kunt u bij ons terecht voor de meest scherp geprijsde vorm van beleggingsgoud. Met het account koopt en verkoopt u goudbaren al vanaf 10 gram of in veelvouden van hiervan. Onze premie is €4,90 per 10 gram.

Deze premie rekenen voor de productie van de goudbaar en het transport ervan. Wij bieden hiermee de scherpste prijzen in de markt!

Snel en veilig

Het aanmaken van het account is zo gebeurt. Kies altijd voor beveiligde en verzekerde opslag in combinatie met terugkoopgarantie. Het over straat gaan met goud is zeer risicovol. Daarnaast is het zelf opslaan van goud niet te verzekeren. U wilt toch met een gerust hart op vakantie?

Met onze terugkoopgarantie weet u welke prijs u bij verkoop ontvangt en u kunt verkopen wanneer u wilt. Wanneer u het zelf opslaat is dit niet het geval.

Goud SALE

Wanneer er meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we voorraad over. Het goud wordt aan onze accounthouders aangeboden net boven spotprijs in de SALE!

Accounthouders ontvangen automatisch een e-mail wanneer er meer dan 500 gram goud in de SALE is toegevoegd.

Kortom: als accounthouder krijgt u toegang tot de beste prijs in de markt!

Ontdek onze sale!

Onze accounthouders ontvangen gemiddeld een aantal keer maand een melding dat er een SALE is. 

Koopt u goud in de sale, dan betekent dit dat u goud net boven spotprijs koopt! Dat is de scherpste prijs in Europa.

Maak nu een account aan om op de hoogte te blijven van onze sale.

Te allen tijde beschikking over uw geld dankzij de terugkoopgarantie

Investeren in goud is een slimme manier om altijd ‘spaargeld’ achter de hand te hebben. Als u uw geld tot uw beschikking wilt hebben, kunt u uw gekochte goud in enkele klikken weer terugverkopen aan Doijer & Kalff dankzij de terugkoopgarantie tegen de beste terugkoopprijs in de markt.

Ook kunt u beslissen om een deel te verkopen. Stel u hebt een baar van 100 gram gekocht dan kunt u beslissen om bijvoorbeeld 20 gram te verkopen. Wij regelen deze mutatie voor u in de kluis en storten de opbrengst van de verkoop op uw rekening.

Investeren in goud: een voorbeeld

Wij laten u graag zien hoe een van onze klanten investeert in goud.

Deze klant kocht zijn eerste goud in 2009. De opzet van de klant is om elke maand wat goud bij te kopen. In tijden dat de koers daalt middelt hij de gemiddelde inkoopprijs naar beneden. Wanneer de goudprijs hoger staat koopt hij ook bij.

Hij heeft op deze manier niet te maken met inflatie of met de lage spaarrente, maar zet in op goud. De waarde van een goudbaar is in de afgelopen 15 jaar ruim 9% gemiddeld per jaar is gestegen.

Inmiddels is de positie flink gegroeid door koersstijging en door de maandelijkse uitbreiding van de positie. De klant heeft een winst van ruim 80%.

Goud is een beleggingsobject dat intrinsieke waarde heeft en onderhevig is aan schaarste, in tegenstelling tot geld.

De meest gehoorde reden dat onze klanten goud kopen is: koopkrachtbehoud. De inflatie is aan het stijgen en de spaarrente staat op nul. Hierdoor wordt papieren geld steeds minder waard.

Wanneer u goud koopt dan kunt u het beste goudbaren kopen. Deze zijn veel scherper geprijsd dan gouden munten. Hier zit al snel 3% prijsverschil tussen. Het kopen goudbaren is de meest scherpe methode om te beleggen in goud.

Kijk daarbij ook naar de terugkoopprijs. Doijer & Kalff biedt terugkoopgarantie, wanneer het goud bij ons ligt opgeslagen, van 99% van de actuele goudprijs. Dat is beste prijs in de markt.

Fysiek goud is de meest schaarse vorm van goud. Er bestaan diverse alternatieven zoals een ETF waarbij u goud op papier koopt. Een soort van recht. Bij Doijer & Kalff wordt elke order direct fysiek gekocht en onder uw naam opgeslagen.

Goud verliest zijn intrinsieke waarde niet en heeft de laatste jaren een rendement opgeleverd van ruim 9% gemiddeld per jaar. Er is al jaren een zichtbare trend gaande waarbij uw geld minder waard wordt door inflatie, terwijl goud in waarde blijft stijgen.

Dat wil niet zeggen dat een belegging in goud niet kan dalen. Investeren in goud kent zeker ook risico’s. De goudprijs kan hard dalen.

U dient zelf na te gaan of een belegging in goud bij uw risicoprofiel past. Rendement uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Wanneer u bent ingelogd dan klikt u rechtsboven op het rondje met het poppetje erin. Hierna klikt u op mijn gegevens.

Vervolgens klikt u bij bedrijfsnaam op “wijzig” en voert u bij bedrijfsnaam de naam van het bedrijf in en het nummer van de Kamer van Koophandel.

Hierna klikt u op “gegevens opslaan”.

Wanneer u zakelijk goud koopt dan dient de betaling ook te verlopen via het bankrekeningnummer dat op naam van het bedrijf staat.

 

De aankoopprijs van goud is 0,7% boven de spotprijs met een minimum van 4,90 per 10 gram. Goud kopen kan in eenheden van 10 gram. De aankoopprijs is afhankelijk van de hoeveelheid die u wenst te kopen.

Goud kopen bij Doijer & Kalff is eenvoudig en betrouwbaar. U maakt een account aan, verifieert het account via e-mail en kunt direct aankooporders in uw persoonlijke omgeving invoeren. Op de pagina ‘Hoe werkt het?’ leggen we u dit proces uitgebreider uit.

Wij verkopen goudbaren die een minimale zuiverheid van 99,99% hebben en LBMA geaccrediteerd zijn.

Wij kopen alleen goudbaren in die een minimale zuiverheid hebben van 99,99%. Dit is de hoogst haalbare zuiverheid in de productie van een goudbaar.

Uw goud wordt zeer veilig opgeslagen in moderne kluizen. De posities van elke accounthouder worden bovendien op naam opgeslagen (met andere woorden: volledig allocated).

De opslagkosten in het Trade Account voor goud zijn 0,15% over de vervangingswaarde per kwartaal. De minimale opslagfee is slechts €14,95 per kwartaal. Pas als u meer dan €10.000 aan goud bij ons hebt opgeslagen, wordt de opslagfee dus hoger.

Nee, het hebben van een account is kosteloos en er wordt u niets in rekening gebracht als u geen posities in bezit hebt.

U kunt bij ons goudbaren vanaf 10 gram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht als u goud wilt aanschaffen. Dit is onafhankelijk van de actuele goudprijs: er is geen minimaal orderbedrag waaraan u hoeft te voldoen.

Wij richten ons op beleggers die voor goud kiezen vanwege de betrouwbaarheid van het beleggingsobject, en niet op verzamelaars die vanwege esthetische redenen of verzamelwaarde gouden munten kopen. Goudbaren zijn om meerdere redenen een beter beleggingsobject dan gouden munten: zo zijn baren beter verhandelbaar en zijn de productiekosten ervan lager.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal, Bancontact en bankoverschrijving – betrouwbaar en veilig!

Doijer & Kalff biedt u terugkoopgarantie over al uw posities. Dat betekent dat u op elk gewenst moment uw goudbaren aan ons terug kunt verkopen voor 1% onder spotprijs.

Veelgestelde vragen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!