Goud kopen bij Doijer & Kalff

Goud kopen

Met ons online account is goud kopen zeer gemakkelijk, veilig en scherp in prijs. Doijer & Kalff heeft de laagste premie in de markt. Fysiek goud kopen is al mogelijk vanaf 10 gram.

Fysiek goud kopen

Premie bij aankoop vanaf €0,49 per gram

Bij verkoop ontvangt u tot aan 99% van de goudprijs

Opslagkosten zijn 0,6% per jaar, vanaf €14,95 per kwartaal

Bedragen zijn inclusief BTW

 

Gram
Euro
U dient een account te hebben om een order kunnen plaatsen. Klik hier voor het openen van een account.

Goud kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff is dé specialist van Nederland op het gebied van beleggingsgoud. Bij ons kunt u terecht voor het kopen van fysiek goud dat onder uw naam wordt opgeslagen bij Brink’s in het Zwitserse Zürich.

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Doijer & Kalff, krijgt u een online account. Hiermee koopt u het goud op een verzekerde en beveiligde manier.

Het minimum gewicht aan goud dat u bij ons kunt kopen is 10 gram. Uw online account gebruikt u tevens om de positie van uw gekochte goud te volgen, nadat dit in de kluis is opgeslagen.

U bent immers juridisch eigenaar van het goud en zo kunt u ten alle tijden in de gaten houden hoe de zaken ervoor staan.

Wilt u het eerder gekocht goud weer verkopen? Ook dat kan eenvoudig en snel. De opbrengst storten wij op uw rekening en wij wijzigen uw positie in de kluis.

Het is ook mogelijk slechts een deel van uw goud te verkopen. Als voorbeeld: als u 100 gram goud heeft dan kunt u ervoor kiezen 30 gram te verkopen en de rest te houden.

Tot slot een handige optie van uw online account: hier vindt u de jaaropgave en de toewijzingsnummers van de baren terug. Zo houdt u altijd het overzicht.

Doijer & Kalff biedt gemak. Dit is de manier om goud eenvoudig, snel en veilig te (ver)kopen!

Account aanmaken
Umicore goud kopen

Waarom goud kopen bij Doijer & Kalff?

Wij bieden u de mogelijkheid om op veilige wijze en tegen een zeer scherpe prijs fysiek goud te kopen. Met het account combineren we het traditionele van fysiek goud veilig in de kluis met het gemak van het online account.

Goud kopen zonder BTW

Beleggingsgoud is vrijgesteld van BTW. Met ons account koopt u goud al vanaf 10 gram.

Onze premie vanaf €4,90 per 10 gram is de laagste in de markt. Vergelijkt u zelf maar.

Deze premie rekenen voor de productie van de goudbaar en het transport ervan.

Hierdoor bieden wij de scherpste methode om veilig goud te kopen.

Veilig goud kopen

Kies altijd voor beveiligde en verzekerde opslag in combinatie met terugkoopgarantie. Het over straat gaan met goud is zeer risicovol.

Daarnaast is het zelf opslaan van goud niet te verzekeren. U wilt toch met een gerust hart op vakantie? Wij bieden de scherpste tarieven van Nederland!

Met onze terugkoopgarantie weet u welke prijs u bij verkoop ontvangt en u kunt verkopen wanneer u wilt.

Wanneer u het zelf opslaat is dit niet het geval.

Goud kopen in de SALE

Wanneer er meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we voorraad over.

Het goud wordt aan onze accounthouders aangeboden net boven spotprijs in de SALE. De scherpste prijs in Europa!

Accounthouders ontvangen automatisch een e-mail wanneer er meer dan 500 gram goud in de SALE is toegevoegd.

Kortom: als accounthouder krijgt u toegang tot de beste prijs in de markt!

Is goud het meest potentiële edelmetaal om in te beleggen?

Fysiek goud heeft hele andere fundamenten dan bijvoorbeeld fysiek zilver. En dus kunt u de afweging maken of u liever in zilver of in goud belegt. De verschillen tussen de fundamenten van goud en zilver zijn als volgt:

Het grootste deel (80%) van de vraag naar goud is afkomstig uit producenten van gouden sieraden en van mensen die beleggen in goud. De overige 20% bestaat uit centrale banken (10%) en de industrie (10%). In elk van bovengenoemde sectoren nam de vraag naar goud in 2021 toe.

Bij zilver daarentegen, is 60% tot 70% van de vraag afkomstig uit de industrie. Naar verwachting stijgt de vraag naar zilver in deze sector de komende jaren alleen maar verder. Dit heeft mede te maken met de productie van elektrische auto’s en zonnepanelen.

De vraag hiernaar groeit hard en hiervoor is relatief veel zilver nodig. Al met al, is het beleggen in goud volgens ons een verstandige keuze. De goudprijs is stabieler dan de zilverprijs. Zilver is volatiel (bewegelijk) in prijs en dat past niet elke belegger.

Ook voordelig, is dat goud scherper geprijsd is dan zilver. De zogenaamde spread tussen aan- en verkoop ligt hier vele malen lager. Desondanks kent investeren in zilver ook veel voordelen. Die lees je hier.

Investeren in zilver
Goud kopen rapport
Goud kopen in de vorm van goudbaren

Goud kopen bij Doijer & Kalff is gemakkelijk, veilig en scherp in prijs. We bieden u de combinatie van fysiek goud in met het gemak van een online account.

Een groot voordeel van goudbaren is dat de premie op een goudbaar is veel lager dan op een gouden munt.

Wilt u investeren in goud, dan is de keuze voor goudbaren kopen dus een slimme keuze die uw rendement te allen tijde het grootst maakt.

Kies altijd voor het kopen van goud in combinatie met beveiligde en verzekerde opslag en terugkoopgarantie tegen een vaste prijs.

Hoe het werkt
Reviews
Wat vinden onze klanten
Rajesh 41 jaar
stars 8/10
“Ideaal platform om goud en zilver mee te beleggen.”

Goud kopen gaat heel gemakkelijk. Door een artikel in Effect van de VEB werd ik geattendeerd op het kopen van goud bij Doijer & Kalff. Het is voor het eerst dat ik beleg in goud, maar dat gaat boven verwachting heel erg gemakkelijk.

Maarten 59 jaar
stars 10/10
“Erg makkelijk om met mijn holding te investeren.”

Ik ben erg blij met mijn account bij Doijer & Kalff. Met name de prijzen, de beveiligde opslag en terugkoopgarantie zijn voor mij de belangrijkste punten. Veel dank voor de service!

Don 64 jaar
stars 8/10
“Geweldige service, fijne mensen en een heel goed aanbod.”

Eerste aankoop in zilver gedaan in de SALE.. Simpeler dan dit kan t niet worden. Website is super duidelijk. echt een ABC-tje

Waarom goud kopen?

De drie belangrijkste redenen dat onze klanten goud kopen leest u hieronder.

Goud kopen in plaats van sparen

Momenteel is de spaarrente vrijwel nihil. Het veelgehoorde nadeel van goud kopen, namelijk dat het geen rente oplevert, is nu dus verdwenen.

De koers van goud is sinds 2004 ruim 10% gemiddeld per jaar gestegen.

Goud biedt een goed alternatief voor sparen bij de bank.

Koopkrachtbehoud bij inflatie

Per jaar verlies je ongeveer 2 tot 3% koopkracht als gevolg van inflatie. Papieren geld inflateert; met goud behoudt u uw koopkracht.

De koopkracht van de gulden, de euro en de dollar is de laatste 100 jaar met 98% afgenomen.

Dat verklaart de prijsstijging van goederen: we hebben steeds meer geld nodig om dezelfde waarde op tafel te kunnen leggen.

Goud kopen i.v.m. een financiële crisis

De financiële crisis van 2008 zorgde ervoor dat alles in waarde daalde: aandelen, grondstoffen en huizen. Maar goud steeg. Inmiddels zijn de schulden vele malen hoger dan in 2008. Vroeg of laat kan een crisis weer toeslaan. Goud kopen is een goede manier om hierop voorbereid te zijn.

Het is niet voor niets dat centrale banken veel goud bezitten. Goud is nog steeds een anker in het monetaire systeem.

Wat zijn de risico's van goud kopen?

Er zijn risico’s bij het kopen van goud. Zo is er koersrisico. Dat betekent dat de prijs kan dalen. De goudprijs is in de laatste 20 jaar met 9% gemiddeld per jaar gestegen. Maar in het jaar 2013 daalde de prijs bijvoorbeeld met 31%. Wanneer u fysiek goud koopt dan dient u rekening te houden met de risico’s.

Naast koersrisico is er wisselkoersrisico. De wisselkoers tussen de euro en de Amerikaanse dollar kan uw belegging in waarde beïnvloeden. Lees hier meer over over de risico’s van het kopen van fysiek edelmetaal.

Goud kopen met terugkoopgarantie

Wanneer u goud koopt bij Doijer & Kalff dan heeft u volledige terugkoopgarantie.

Dit is een belangrijk aspect bij het kopen van fysiek goud. U kunt per gram weer verkopen.

Ook kunt u beslissen om een deel te verkopen. Stel u hebt een baar van 100 gram gekocht dan kunt u beslissen om bijvoorbeeld 20 gram te verkopen.

Wij regelen deze mutatie voor u in de kluis en storten de opbrengst van de verkoop op uw rekening.

Rendement van fysiek goud

Goud heeft de laatste jaren een uitstekend rendement opgeleverd.

Sinds 2002 is goud in euro’s met 9% gemiddeld per jaar gestegen.

Daarmee is goud een van de best presterende assets.

Het rendement in 2022 op een belegging in goud in euro’s is per: 3-03-2022 +8,4%

Goud is een beleggingsobject dat intrinsieke waarde heeft en onderhevig is aan schaarste, in tegenstelling tot geld. De meest gehoorde reden dat onze klanten goud kopen is: koopkrachtbehoud. De inflatie is aan het stijgen en de spaarrente staat op nul. Hierdoor wordt papieren geld steeds minder waard. Wanneer u goud koopt dan kunt u het beste goudbaren kopen. Deze zijn veel scherper geprijsd dan gouden munten. Hier zit al snel 3% prijsverschil tussen. Het kopen goudbaren is de meest scherpe methode om te beleggen in goud. Kijk daarbij ook naar de terugkoopprijs. Doijer & Kalff biedt terugkoopgarantie, wanneer het goud bij ons ligt opgeslagen, van 99% van de actuele goudprijs. Dat is beste prijs in de markt.

Fysiek goud is de meest schaarse vorm van goud. Er bestaan diverse alternatieven zoals een ETF waarbij u goud op papier koopt. Een soort van recht. Bij Doijer & Kalff wordt elke order direct fysiek gekocht en onder uw naam opgeslagen.

Wij hebben ons account ontwikkeld met de kennis die we opgedaan sinds 1825. Doijer & Kalff heeft de scherpste opslagtarieven in de markt en onze premie is tevens het laagst. Ons team staat altijd klaar om u te woord te staan. Ouderwets goed bereikbaar. Wij bieden de beste service en hebben onze reputatie hoog te houden. U staat centraal in onze dienstverlening. Wij bieden 100% terugkoopgarantie! Let hierop wanneer u goud koopt. Als u in de toekomst uw goud wilt verkopen wilt u wel snel en betrouwbaar kunnen verkopen.

Goud verliest zijn intrinsieke waarde niet en heeft de laatste jaren een rendement opgeleverd van ruim 9% gemiddeld per jaar. Er is al jaren een zichtbare trend gaande waarbij uw geld minder waard wordt door inflatie, terwijl goud in waarde blijft stijgen. Dat wil niet zeggen dat een belegging in goud niet kan dalen. Investeren in goud kent zeker ook risico’s. De goudprijs kan hard dalen. U dient zelf na te gaan of een belegging in goud bij uw risicoprofiel past. Rendement uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Wanneer u bent ingelogd dan klikt u rechtsboven op het rondje met het poppetje erin. Hierna klikt u op mijn gegevens. Vervolgens klikt u bij bedrijfsnaam op “wijzig” en voert u bij bedrijfsnaam de naam van het bedrijf in en het nummer van de Kamer van Koophandel. Hierna klikt u op “gegevens opslaan”. Wanneer u zakelijk goud koopt dan dient de betaling ook te verlopen via het bankrekeningnummer dat op naam van het bedrijf staat.

 

Wat kost een goudbaar? – De aankoopprijs van goud is vanaf 0,7% boven de spotprijs met een minimum van 4,90 per 10 gram. Goud kopen kan in eenheden van 10 gram. De aankoopprijs is afhankelijk van de hoeveelheid die u wenst te kopen. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen betaald u een aanvullende premie van €0,15 per gram.

Goud kopen bij Doijer & Kalff is eenvoudig en betrouwbaar. U maakt een account aan, verifieert het account via e-mail en kunt direct aankooporders in uw persoonlijke omgeving invoeren. Op de pagina ‘Hoe werkt het?’ leggen we u dit proces uitgebreider uit. Wij verkopen goudbaren die een minimale zuiverheid van 99,99% hebben en LBMA geaccrediteerd zijn.

Wij kopen alleen goudbaren in die een minimale zuiverheid hebben van 99,99%. Dit is de hoogst haalbare zuiverheid in de productie van een goudbaar.

Uw goud wordt zeer veilig opgeslagen in moderne kluizen. De posities van elke accounthouder worden bovendien op naam opgeslagen (met andere woorden: volledig allocated).

De opslagkosten in het Trade Account voor goud zijn 0,15% over de vervangingswaarde per kwartaal. De minimale opslagfee is slechts €14,95 per kwartaal. Pas als u meer dan €10.000 aan goud bij ons hebt opgeslagen, wordt de opslagfee dus hoger.

Nee, het hebben van een account is kosteloos en er wordt u niets in rekening gebracht als u geen posities in bezit hebt. De opslagkosten worden na het verstrijken van een kwartaal in rekening gebracht. Stel dat u in december uw goud hebt verkocht dan ontvangt u in januari een factuur van de opslagkosten over het vierde kwartaal. Hierna worden er geen opslagkosten meer inrekening gebracht omdat u in de kwartalen die volgen geen positie meer hebt.

U kunt bij ons goudbaren vanaf 10 gram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht als u goud wilt aanschaffen. Dit is onafhankelijk van de actuele goudprijs: er is geen minimaal orderbedrag waaraan u hoeft te voldoen.

Wij richten ons op beleggers die voor goud kiezen vanwege de betrouwbaarheid van het beleggingsobject, en niet op verzamelaars die vanwege esthetische redenen of verzamelwaarde gouden munten kopen. Goudbaren zijn om meerdere redenen een beter beleggingsobject dan gouden munten: zo zijn baren beter verhandelbaar en zijn de productiekosten ervan lager.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal, Bancontact en bankoverschrijving – betrouwbaar en veilig!

Doijer & Kalff biedt u terugkoopgarantie over al uw posities. Dat betekent dat u op elk gewenst moment uw goudbaren aan ons terug kunt verkopen voor vanaf 1% onder spotprijs. De opbrengst wordt op uw bankrekening gestort binnen 5 werkdagen na de dag dat u de verkooporder hebt uitgevoerd. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 0,35%.

Veelgestelde vragen over goud kopen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent goud kopen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Open account Mijn D&K Klantenservice