Open voor orders
Fysiek goud kopen bij Doijer & Kalff

Goud kopen

Koop betrouwbaar en veilig goud in de vorm van LBMA gecertificeerde goudbaren. De goudbaren worden onder uw naam opgeslagen in een van de best beveiligde kluizen bij Brink’s in Zurich, Zwitserland.

 • Historisch rendement van 8% gemiddeld per jaar
 • Goudbaren opgeslagen onder uw naam
 • Met volledige terugkoopgarantie
 • Beveiligde opslag bij Brink's in Zwitserland

Fysiek goud kopen

Premie bij aankoop vanaf €0,65 per gram
Bij verkoop ontvangt u tot aan 99% van de goudprijs
Opslagkosten zijn 0,6% per jaar, vanaf €14,95 per kwartaal

Check hier de verhoogde premie buiten kantoortijden

Gram
Euro
Nog geen account? Account aanmaken
Goud kopen

Goud kopen

Al duizenden jaren wordt goud gekozen als ideale manier van waardeopslag. Goud beschermt tegen inflatie en behoudt waarde op de lange termijn. Sinds 1971 is de goudprijs met 8% gemiddeld per jaar gestegen. Hierdoor is goud een solide alternatief voor het aanhouden van vermogen in euro’s op een spaarrekening.

De inflatie, die in de laatste 4 jaar opgeteld 20% bedroeg, ondermijnt de koopkracht van fiatgeld zoals de euro. Dat betekent dat een bedrag van €100.000 zo’n €20.000 aan koopkracht heeft verloren.

Deze ontwikkelingen verklaren waarom zowel particulieren als ondernemers steeds vaker hun toevlucht nemen tot goud. De Nederlandsche Bank, met een goudreserve van 612 ton, beschouwt goud als de ultieme reserve die zekerheid en vertrouwen biedt.

Onze klanten kiezen voor goud als een veiliger alternatief om hun vermogen te bewaren, waarbij fysiek goud, vanwege zijn schaarste en jaarlijkse productiegroei van slechts 2%, als een unieke belegging wordt gezien.

Bij Doijer & Kalff koopt u fysiek goud dat onder uw eigen naam worden opgeslagen in één van de best beveiligde kluizen ter wereld. De goudbaren zijn uitsluitend LBMA-gecertificeerde goudbaren die voldoen aan de hoogste standaard, zoals een zuiverheid van minstens 99,99%, duidelijke stempels van de raffinaderij, specifieke afmetingen, een productiejaar en een uniek nummer.

Rendement van fysiek goud in euro’s:

 • 2016 -> +12,4%
 • 2017 -> -1,0%
 • 2018 -> +2,7%
 • 2019 -> +22,7%
 • 2020 -> +14,4%
 • 2021 -> +2,9%
 • 2022 -> +5,7%
 • 2023 -> +9,7%
 • 2024 -> +19,8% per 20-05-2024

Waarom fysiek goud kopen?

Bescherming tegen inflatie

Goud wordt vaak gekozen vanwege de bescherming die het biedt tegen inflatie op de lange termijn. De beleggingshorizon voor de meeste beleggers in goud is langer dan 10 jaar. Investeringen in goud hebben over langere periodes goede rendementen behaald. Sinds 1971 is de goudprijs met 8% gemiddeld per jaar gestegen.

Koopkrachtbehoud

De geldhoeveelheid is de laatste jaren hard gestegen. Hierdoor is de euro minder waard geworden. De hoeveelheid bovengronds goud in de wereld stijgt met ongeveer 2% per jaar. Om deze reden kopen steeds meer particulieren en ondernemers goud. Koopkrachtbehoud en vermogensgroei staat centraal.

Spreiding van risico

Goud blijft een aantrekkelijke keuze voor het opbouwen van vermogen. Daarnaast brengt het in een aandelenportefeuille een belangrijke vorm van risicospreiding aan. Goud kent geen tegenpartijrisico. Dit risico is er wel als u geld op de bank zet, vermogen aanhoudt in de vorm van obligaties of aandelen. Steeds meer centrale banken kopen goud i.v.m. risicospreiding.

Waarom goud sparen?

Veilig goud kopen bij Doijer & Kalff

 • Met terugkoopgarantie
 • Onder uw naam opgeslagen
 • In een van de best beveiligde kluizen
 • Sinds 1825 uw partner in edelmetaal

Doijer & Kalff is dé Nederlandse specialist in beleggingsgoud. Bij ons koopt u fysiek goud, opgeslagen onder uw naam bij Brink’s in Zwitserland. U bent juridisch eigenaar van de goudbaren. Met een online account kunt u veilig en verzekerd goud kopen. U volgt de positie van uw goud in de kluis via uw account. Verkopen is eenvoudig; u voert en verkooporder uit en de opbrengst storten we op uw rekening en uw kluispositie wordt aangepast. U kunt ook een deel verkopen. Uw online account biedt handige functies, zoals jaaropgaven en toewijzingsnummers. Voor goudaankopen onder 10 gram is er ons spaarplan, al mogelijk vanaf €50 per maand.

Doijer & Kalff, opgericht in 1825, is een betrouwbare partner. Sinds 2013 zijn we AFM-gecertificeerd en vertrouwen meer dan 8000 klanten hun edelmetaal aan ons toe. Wij bieden veilige en scherp geprijsd fysiek goud, waarbij het traditionele in de kluis wordt gecombineerd met het gemak van het online account.

Goud en zilver sparen

Maandelijks goud kopen?

Doijer & Kalff heeft een spaarplan waarmee u automatisch maandelijks goudbaren kunt kopen. Met het spaarplan koopt u voor een vast bedrag per maand of per kwartaal fysiek goud. Ongemerkt bouwt u dan vermogen op in de vorm van goud. Het spaarplan is al mogelijk vanaf €50.

Het grote voordeel van periodiek goud kopen is dat u gespreid uw positie in goud opbouwt. Hierdoor neemt het koersrisico af. Deze tactiek wordt ook wel Dollar Cost Average (DCA) genoemd.

Doijer & Kalff heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Reviews
Wat vinden onze klanten
Mauritz 43 jaar
stars 8/10
Goud kopen bij Doijer & Kalff

Mijn vader is al langere tijd klant bij Doijer & Kalff. Inmiddels heb ik een redelijke positie opgebouwd in goud. Ze zijn goed bereikbaar, klantgericht en het account vind ik erg overzichtelijk.

Maarten 59 jaar
stars 9/10
Erg makkelijk om met mijn holding te investeren

Ik ben erg blij met mijn account bij Doijer & Kalff. Met name de prijzen, de beveiligde opslag en terugkoopgarantie zijn voor mij de belangrijkste punten. Veel dank voor de service.

Claudia 49 jaar
stars 9/10
Goud gekocht en een spaarplan

Na een aantal keer gebeld te hebben heb ik de eerste aankoop gedaan. Mijn geld op de bank wordt steeds minder waard en nu heb ik een deel in goud zitten. Door de stijging van de goudprijs sta ik al op winst. Ik heb inmiddels ook een spaarplan waardoor mijn positie automatisch verder groeit de komende jaren.

Kies voor vermogensbehoud

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over goud kopen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent goud kopen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact opnemen

Goud wordt vaker gekozen vanwege de bescherming die het biedt tegen inflatie en het behoud van waarde op de lange termijn. Voor de meeste beleggers ligt de beleggingshorizon tussen de 5 en 10 jaar. Investeringen in goud hebben over langere perioden consistente rendementen opgeleverd.

Sinds 2002 is de goudprijs gemiddeld met ongeveer 9% per jaar gestegen. Goud vormt daarom een aantrekkelijk alternatief voor het aanhouden van euro’s op een spaarrekening. Fiatgeld, zoals de euro, verliest jaarlijks koopkracht door inflatie. In 2022 bedroeg de inflatie 10%

Hoewel de rente op spaarrekeningen bedoeld is om deze inflatie te compenseren, is de zogenaamde reële rente, het verschil tussen rente en inflatie, negatief. Dit resulteert in een verlies van 10% van de waarde van de euro alleen al in 2022. Dit verklaart waarom steeds meer particulieren en ondernemers kiezen voor goud.

Wanneer er meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we voorraad over.

De SALE is alleen open wanneer er voorraad beschikbaar is. De premie in de SALE is lager omdat we deze goudbaren van een klant hebben teruggekocht. Deze goudbaren hoeven dus niet meer geproduceerd en getransporteerd te worden. Daarom koopt u tegen de scherpste tarieven in Europa!

De premie in de SALE is €2 per 10 gram.

Accounthouders ontvangen een e-mail wanneer er meer dan 500 gram goud in de SALE is toegevoegd.

2016 -> +12,4%
2017 -> – 1,0%
2018 -> + 2,7%
2019 -> +22,7%
2020 -> +14,4%
2021 -> + 2,9%
2022 -> + 5,7%
2023 -> +9,7%
2024 -> +0% per 01-01-2024

Onze klanten prefereren goud als een alternatieve vorm van vermogensbehoud in plaats van het aanhouden van euro’s. Het is belangrijk dat het hierbij om fysiek goud gaat, aangezien de beschikbaarheid van fysiek goud beperkt is. De hoeveelheid fysiek goud dat boven de grond aanwezig is, stijgt met slechts 2% per jaar. Deze schaarste maakt fysiek goud tot een unieke beleggingsmogelijkheid.

Er bestaan verschillende alternatieve manieren om in goud te investeren, zoals het kopen van aandelen in goudmijnen of een ETF (Exchange Traded Fund).

Het investeren in aandelen van goudmijnen is echter zeer speculatief. Het aantal nieuwe goudvoorraden dat wordt ontdekt, is de laatste jaren sterk afgenomen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke stijgingen in de kosten voor goudwinning, ook wel bekend als de “all-in sustaining cost.” Volgens recente gegevens bedraagt de gemiddelde kostprijs voor goudwinning $1693 per troy ounce, waarbij de stijging van energiekosten een belangrijke rol speelt. Weinig goudmijnen hebben helaas rendabele resultaten opgeleverd.

De HUI-index, die de prestaties van producerende goudmijnen weergeeft, is in de laatste 20 jaar met slechts 71% gestegen, terwijl de prijs van fysiek goud in dezelfde periode met 474% toenam. Het kopen van fysiek goud blijkt niet alleen eenvoudiger, maar ook winstgevender te zijn.

Een andere optie is het kopen van goud via een ETF. Het kopen van een goud ETF betekent niet dat u altijd fysiek goud in bezit heeft. Vaak wordt uw positie door het fonds in de vorm van een goudfuture aangehouden, wat neerkomt op een “papieren belofte” op fysiek goud. Het is van belang te weten dat investeerders in de goudmarkt dagelijks meer goud op papier verkopen dan fysiek beschikbaar is. Daarom geven sommige investeerders de voorkeur aan het direct kopen van fysiek goud en vermijden ze derivaten zoals ETF’s en futurecontracten. In ons systeem bij Doijer & Kalff wordt het goud altijd fysiek onder uw naam opgeslagen, zodat u juridisch eigenaar bent van het goud dat u koopt.

Fysiek goud aanschaffen kan in de vorm van goudbaren of gouden munten. Bij het overwegen van de aankoop van aanzienlijke hoeveelheden goud is het aanschaffen van goudbaren de meest kostenefficiënte optie. Het prijsverschil tussen een goudbaar en een gouden munt kan snel oplopen tot 7%, wat resulteert in een aanzienlijk hoger rendement op uw investering wanneer u kiest voor goudbaren.

Met een bedrag van €5000 kunt u bijvoorbeeld 83 gram goud verwerven in de vorm van goudbaren, waardoor u 5 gram meer goud ontvangt dan wanneer u gouden munten aanschaft. Het prijsverschil van €300 maakt de keuze voor goudbaren dus financieel gunstiger.

Goudbaren dragen verschillende keurmerken, waarvan het meest bekende afkomstig is van de LBMA, wat staat voor London Bullion Market Association. Raffinaderijen kunnen accreditatie van de LBMA verkrijgen door te voldoen aan strenge criteria, waaronder aantoonbare ervaring en bestaansduur, financiële stabiliteit, naleving van de strikte eisen van de LBMA voor het productieproces, en een minimale jaarlijkse productie van 10.000 kg goud.

Een goudbaar van een LBMA-geaccrediteerde raffinaderij heeft de status van Good Delivery, wat betekent dat deze baren aan specifieke eisen moeten voldoen. Deze eisen omvatten een minimale zuiverheid van 99,99%, een stempel van de raffinaderij, vastgestelde afmetingen qua lengte, hoogte en breedte, een stempel met het jaartal van productie, en een uniek serienummer.

Bij Doijer & Kalff worden uitsluitend goudbaren verkocht die afkomstig zijn van LBMA-geaccrediteerde raffinaderijen. U kunt hier lezen welke partijen LBMA-geaccrediteerde baren produceren.

Goud of zilver kopen bij Doijer & Kalff is zeer eenvoudig en betrouwbaar. Op deze pagina leggen wij uit hoe het openen van een account en het aanschaffen van goud en zilver in zijn werk gaat.

Als u goud koopt in combinatie met opslag dan is het belangrijk dat u een betrouwbare partner kiest. Doijer & Kalff, opgericht in 1825, is een betrouwbare partner met meer dan 50 jaar ervaring. Sinds 2013 zijn we AFM-gecertificeerd en vertrouwen meer dan 7000 klanten hun edelmetaal aan ons toe. Wij bieden veilige en scherp geprijsde fysieke goudbaren, waarbij het traditionele in de kluis wordt gecombineerd met het gemak van het online account.

Hoewel het kopen van goud voordelen biedt, zoals het beschermen van koopkracht, zijn er beleggingsrisico’s verbonden aan het beleggen in goud, net zoals met andere beleggingsproducten.

Eén van de belangrijkste risico’s waarmee u rekening moet houden is het koersrisico. Dit verwijst naar de mogelijkheid dat de prijs van goud kan dalen, de koers van het goud dat u bezit kan op een gegeven moment lager zijn dan wat het was op het moment dat u het goud kocht.

Koersrisico is niet het enige risico bij het beleggen in goud. Andere risico’s waar u rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld wisselkoersrisico en wetswijzigingen. U dient ook rekening te houden met opslagkosten wanneer u fysiek goud koopt. Het veilig opslaan en verzekeren van uw goud kan extra kosten met zich meebrengen maar minimaliseert ook andere risico’s zoals diefstal.

Voordat u besluit te investeren in goud, is het essentieel om uw huiswerk te doen, net zoals bij elke andere belegging. Begrijp uw beleggingsdoelen, hoeveel risico u bereid bent te nemen en voor welke periode u wilt investeren. Zorg ervoor dat goud goed past binnen uw algehele beleggingsstrategie en ben volledig op de hoogte van de potentiële risico’s. Door zorgvuldig onderzoek en planning, kunt u een geïnformeerde beslissing nemen over uw goudbelegging.

Kijk voor meer informatie over alle risico’s op onze Risico’s van beleggen in edelmetaal pagina.

Wanneer u bent ingelogd dan klikt u rechtsboven op het rondje. Hierna klikt u op mijn gegevens. Vervolgens klikt u bij bedrijfsnaam op “wijzig” en voert u bij bedrijfsnaam de naam van het bedrijf in en het nummer van de Kamer van Koophandel. Hierna klikt u op “gegevens opslaan”. Wanneer u zakelijk goud koopt dan dient de betaling ook te verlopen via het bankrekeningnummer dat op naam van het bedrijf staat.

De goud- en zilverbaren worden opgeslagen bij Brinks in Zurich Zwitserland. Achter een massieve stalen deur met een gewicht van duizenden kilo’s en binnen dikke betonnen muren bevindt zich de kluis, die voorzien is van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder camera’s, geluids- en trilsensoren, een alarmsysteem en getraind personeel. De zilverbaren liggen opgeslagen in het douane-enrepot in de kluis. Deze opslagmethode stelt ons in staat om u zilver aan te bieden zonder btw.

De opslagkosten in het Trade Account voor goud zijn 0,15% over de vervangingswaarde per kwartaal. De minimale opslagfee is slechts €14,95 per kwartaal. Pas als u meer dan €10.000 aan goud bij ons hebt opgeslagen, wordt de opslagfee hoger.

Nee, het hebben van een account is kosteloos en er wordt u niets in rekening gebracht als u geen posities in bezit hebt. De opslagkosten worden na het verstrijken van een kwartaal in rekening gebracht. Stel dat u in december uw goud hebt verkocht dan ontvangt u in januari een factuur van de opslagkosten over het vierde kwartaal. Hierna worden er geen opslagkosten meer in rekening gebracht omdat u in de kwartalen die volgen geen positie meer hebt.

U kunt bij ons goudbaren vanaf 10 gram aanschaffen. Dit is onafhankelijk van de actuele goudprijs: er is geen minimaal orderbedrag waaraan u hoeft te voldoen.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

Doijer & Kalff biedt u terugkoopgarantie over al uw posities. Dat betekent dat u op elk gewenst moment uw goudbaren aan ons terug kunt verkopen voor 1% onder spotprijs. De opbrengst wordt op uw bankrekening gestort binnen 5 werkdagen na de dag dat u de verkooporder hebt uitgevoerd. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 0,5%.

Het laatste nieuws over goud
Open account Mijn D&K Klantenservice