Open voor orders
Goud kopen bij Doijer & Kalff

Goud kopen

Met een account kunt u betrouwbaar en veilig goud kopen. De scherpste manier om goud te kopen is door het kopen van goudbaren.
De goudbaren worden onder uw naam opgeslagen. Doijer & Kalff biedt vermogensbehoud sinds 1825.

  • Goudbaren opgeslagen onder uw naam
  • In een van de best beveiligde kluizen
  • Ouderwets goede bereikbaarheid
  • Met volledige terugkoopgarantie

Fysiek goud kopen

Premie bij aankoop vanaf €0,55 per gram
Bij verkoop ontvangt u tot aan 99% van de goudprijs
Opslagkosten zijn 0,6% per jaar, vanaf €14,95 per kwartaal
Bedragen zijn inclusief BTW, orders mogelijk vanaf 10 gram

Gram
Euro
Nog geen account? Account aanmaken
Goud kopen in de vorm van Goud baren

Is goud kopen verstandig?

Overweegt u om fysiek goud te kopen? Fysiek goud beschermt uw koopkracht en dat is een groot voordeel.

Waar fiat geld haar waarde namelijk steeds verder verliest, stijgt goud juist in waarde. Zo steeg de goudprijs sinds 1971 met 8% gemiddeld per jaar.

Een concrete uitleg hiervan: ons huidige betaalmiddel, fiat geld, wordt elk jaar minder waard door inflatie. Daarnaast staat de spaarrente momenteel rond het nulpunt.

De reële rente, rente minus inflatie, is hierdoor negatief. Dit heeft als gevolg dat de euro momenteel rond de 7% van haar waarde per jaar verliest.

Dit is dan ook waarom onze klanten goud bij ons kopen. Hiermee beschermen zij hun koopkracht.

Er zitten ook risico’s aan goud kopen. Zo is er koersrisico. Dat betekent dat de prijs kan dalen. De goudprijs is in de laatste 20 jaar met 9% gemiddeld per jaar gestegen.

Maar in het jaar 2013 daalde de prijs bijvoorbeeld met 31%. Wanneer u fysiek goud koopt dan dient u rekening te houden met de risico’s.

Het rendement in 2022 op een belegging in fysiek goud in euro’s is per:

30-11-2022: +5,5%

Waarom goud kopen?

De drie belangrijkste redenen dat onze klanten goud kopen leest u hieronder.

Goud kopen in plaats van sparen

Het opbouwen van vermogen door te sparen is momenteel niet lonend. U spaart euro’s terwijl de ECB er miljarden van bijdrukt.

Vermogen opbouwen in de vorm van fysiek goud is veel slimmer. De hoeveelheid goud boven de grond stijgt per jaar maximaal met 2%.

De koers van goud is sinds 2004 ruim 10% gemiddeld per jaar gestegen.

Goud biedt een goed alternatief voor sparen bij de bank.

Koopkrachtbehoud bij inflatie

Per jaar verlies je ongeveer 2 tot 3% koopkracht als gevolg van inflatie. In 2022 is de inflatie zelfs boven de 10% gestegen.

Papieren geld inflateert; met goud behoudt u uw koopkracht.

De koopkracht van de gulden, de euro en de dollar is de laatste 100 jaar met 98% afgenomen.

Dat verklaart de prijsstijging van goederen: we hebben steeds meer geld nodig om dezelfde waarde op tafel te kunnen leggen.

Goud kopen i.v.m. een financiële crisis

De financiële crisis van 2008 zorgde ervoor dat alles in waarde daalde: aandelen, grondstoffen en huizen. Maar goud steeg.

Inmiddels zijn de schulden vele malen hoger dan in 2008. Vroeg of laat kan een crisis weer toeslaan. Goud kopen is een goede manier om hierop voorbereid te zijn.

Het is niet voor niets dat centrale banken veel goud bezitten. Goud is nog steeds een anker in het monetaire systeem.

Zilverbaren kopen zonder BTW
Goudbaren kopen en geen gouden munten

Goudbaren kopen bij Doijer & Kalff is gemakkelijk, veilig en scherp in prijs.  Een groot voordeel van het kopen van een goudbaar is dat de premie op een goudbaar veel lager is dan op een gouden munt.

Goudbaren zijn gemiddeld bijna 5% scherper in prijs dan gouden munten.

Wilt u investeren in goud, dan is de keuze voor goudbaren kopen dus een slimme keuze die uw rendement te allen tijde het grootst maakt.

Wij verkopen alleen LBMA geaccrediteerde baren (baren met het hoogste keurmerk). Lees hier welke partijen LMBA geacrediteerde baren produceren.

Kies altijd voor het kopen van goudbaren in combinatie met beveiligde en verzekerde opslag en terugkoopgarantie tegen een vaste prijs.

Dit is de reden dat klanten kiezen voor Doijer & Kalff.

Reviews
Wat vinden onze klanten
Rajesh 41 jaar
stars 8/10
“Ideaal platform om te beleggen in goud en zilver.”

Goud kopen gaat heel gemakkelijk. Door een artikel in Effect van de VEB werd ik geattendeerd op het kopen van goud bij Doijer & Kalff. Het is voor het eerst dat ik beleg in goud, maar dat gaat boven verwachting heel erg gemakkelijk.

Maarten 59 jaar
stars 10/10
“Erg makkelijk om met mijn holding te investeren.”

Ik ben erg blij met mijn account bij Doijer & Kalff. Met name de prijzen, de beveiligde opslag en terugkoopgarantie zijn voor mij de belangrijkste punten. Veel dank voor de service!

Don 64 jaar
stars 8/10
“Geweldige service, fijne mensen en een heel goed aanbod.”

Eerste aankoop in zilver gedaan in de SALE. Simpeler dan dit kan t niet worden. Website is super duidelijk. echt een ABC-tje

Online goud en zilver kopen

Is goud het meest potentiële edelmetaal om in te beleggen?

Fysiek goud heeft hele andere fundamenten dan bijvoorbeeld fysiek zilver. En dus kunt u de afweging maken of u liever in zilver of in goud belegt. De verschillen tussen de fundamenten van goud en zilver zijn als volgt:

Het grootste deel (80%) van de vraag naar goud is afkomstig uit producenten van gouden sieraden en van consumenten die beleggen in goud. De overige 20% bestaat uit centrale banken (10%) en de industrie (10%). In elk van bovengenoemde sectoren nam de vraag naar goud in 2021 toe.

Bij zilver daarentegen, is 60% tot 70% van de vraag afkomstig uit de industrie. Naar verwachting stijgt de vraag naar zilver in deze sector de komende jaren alleen maar verder. Dit heeft mede te maken met de productie van elektrische auto’s en zonnepanelen.

De vraag hiernaar groeit hard en hiervoor is relatief veel zilver nodig. Al met al, is het beleggen in goud volgens ons een potentiële keuze. De goudprijs is stabieler dan de zilverprijs. Zilver is volatiel (bewegelijk) in prijs en dat past niet elke belegger.

Ook voordelig, is dat goud scherper geprijsd is dan zilver. De zogenaamde spread tussen aan- en verkoop ligt hier vele malen lager.

Goud kopen bij Doijer & Kalff

Doijer & Kalff is dé specialist van Nederland op het gebied van beleggingsgoud. Bij ons kunt u terecht voor het kopen van fysiek goud dat onder uw naam wordt opgeslagen bij Brink’s in het Zwitserse Zürich.

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Doijer & Kalff, krijgt u een online account. Hiermee koopt u het goud op een verzekerde en beveiligde manier.

Het minimum gewicht aan goud dat u bij ons kunt kopen is 10 gram. Uw online account gebruikt u tevens om de positie van uw gekochte goud te volgen, nadat dit in de kluis is opgeslagen.

U bent immers juridisch eigenaar van het goud en zo kunt u ten alle tijden in de gaten houden hoe de zaken ervoor staan.

Wilt u het eerder gekocht goud weer verkopen? Ook dat kan eenvoudig en snel. De opbrengst storten wij op uw rekening en wij wijzigen uw positie in de kluis.

Het is ook mogelijk slechts een deel van uw goud te verkopen. Als voorbeeld: als u 100 gram goud heeft dan kunt u ervoor kiezen 30 gram te verkopen en de rest te houden.

Tot slot een handige optie van uw online account: hier vindt u de jaaropgave en de toewijzingsnummers van de baren terug. Zo houdt u altijd het overzicht.

Doijer & Kalff biedt gemak. Dit is de manier om goud eenvoudig, snel en veilig te (ver)kopen!

Goudbaar van 1 kg
Kies voor een betrouwbare partij

Als u goud koopt in combinatie met opslag dan is het belangrijk dat u een betrouwbare partner kiest.

Doijer & Kalff is in 1825 opgericht als een kleinschalige en onafhankelijk bank. De kernwaarden zijn sinds die tijd onveranderd gebleven.

In 2010 is Doijer & Kalff voortgezet door een groep private investeerders met eerbied voor de terughoudende bankiersmentaliteit van vroeger.

Doijer & Kalff heeft inmiddels meer dan 6000 klanten die goud kopen in combinatie met beveiligde opslag.

Waarom goud kopen bij Doijer & Kalff?

Wij bieden u de mogelijkheid om op veilige wijze en tegen een zeer scherpe prijs fysiek goud te kopen. Met het account combineren we het traditionele van fysiek goud veilig in de kluis met het gemak van het online account.

Goud kopen zonder BTW

Beleggingsgoud is vrijgesteld van BTW. Met ons account koopt u goud al vanaf 10 gram.

Onze premie is vanaf €5,50 per 10 gram.

Deze premie rekenen wij voor de productie van de goudbaar en het transport ervan.

Hierdoor bieden wij de scherpste methode om veilig goud te kopen.

Veilig goud kopen

Kies altijd voor beveiligde en verzekerde opslag in combinatie met terugkoopgarantie. Het over straat gaan met goud is zeer risicovol.

Daarnaast is het zelf opslaan van goud niet te verzekeren. U wilt toch met een gerust hart op vakantie? Wij bieden de scherpste tarieven van Nederland!

Met onze terugkoopgarantie weet u welke prijs u bij verkoop ontvangt en u kunt verkopen wanneer u wilt.

Wanneer u het zelf opslaat is dit niet het geval.

Goud kopen in de SALE

Wanneer er meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we voorraad over.

De SALE is alleen open wanneer er voorraad beschikbaar is. De premie in de SALE is lager omdat we deze baren van een klant hebben teruggekocht. Deze baren hoeven dus niet meer geproduceerd en getransporteerd te worden. Daarom koopt u tegen de scherpste tarieven in Europa!

De premie in de SALE is €2 per 10 gram.

Accounthouders ontvangen een e-mail wanneer er meer dan 500 gram goud in de SALE is toegevoegd.

Start nu met het kopen van goud

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Het laatste nieuws over goud

Goud is een beleggingsobject dat intrinsieke waarde heeft en onderhevig is aan schaarste, in tegenstelling tot geld. De meest gehoorde reden dat onze klanten goud kopen is: koopkrachtbehoud. De inflatie is aan het stijgen en de spaarrente staat op nul. Hierdoor wordt papieren geld steeds minder waard. Wanneer u goud koopt dan kunt u het beste goudbaren kopen. Deze zijn veel scherper geprijsd dan gouden munten. Hier zit al snel 5% prijsverschil tussen. Goudbaren zijn daarentegen ook meer liquide dan munten en zijn enkel onderhevig aan de goudprijs. Het kopen goudbaren is de meest scherpe methode om te beleggen in goud. Kijk daarbij ook naar de terugkoopprijs. Doijer & Kalff biedt terugkoopgarantie, wanneer het goud bij ons ligt opgeslagen, op basis van 99% van de actuele goudprijs.

Fysiek goud is de meest schaarse vorm van goud. Er bestaan diverse alternatieven zoals een ETF waarbij u goud op papier koopt. Een soort van recht. Bij Doijer & Kalff wordt elke order direct fysiek gekocht en onder uw naam opgeslagen.

Wanneer u bent ingelogd dan klikt u rechtsboven op het rondje met het poppetje erin. Hierna klikt u op mijn gegevens. Vervolgens klikt u bij bedrijfsnaam op “wijzig” en voert u bij bedrijfsnaam de naam van het bedrijf in en het nummer van de Kamer van Koophandel. Hierna klikt u op “gegevens opslaan”. Wanneer u zakelijk goud koopt dan dient de betaling ook te verlopen via het bankrekeningnummer dat op naam van het bedrijf staat.

Wij kopen alleen goudbaren in die een minimale zuiverheid hebben van 99,99%. Dit is de hoogst haalbare zuiverheid in de productie van een goudbaar.

Uw goud wordt zeer veilig opgeslagen in moderne kluizen. De posities van elke accounthouder worden bovendien op naam opgeslagen (met andere woorden: volledig allocated).

De opslagkosten in het Trade Account voor goud zijn 0,15% over de vervangingswaarde per kwartaal. De minimale opslagfee is slechts €14,95 per kwartaal. Pas als u meer dan €10.000 aan goud bij ons hebt opgeslagen, wordt de opslagfee dus hoger.

Nee, het hebben van een account is kosteloos en er wordt u niets in rekening gebracht als u geen posities in bezit hebt. De opslagkosten worden na het verstrijken van een kwartaal in rekening gebracht. Stel dat u in december uw goud hebt verkocht dan ontvangt u in januari een factuur van de opslagkosten over het vierde kwartaal. Hierna worden er geen opslagkosten meer inrekening gebracht omdat u in de kwartalen die volgen geen positie meer hebt.

U kunt bij ons goudbaren vanaf 10 gram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht als u goud wilt aanschaffen. Dit is onafhankelijk van de actuele goudprijs: er is geen minimaal orderbedrag waaraan u hoeft te voldoen.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal, Bancontact en bankoverschrijving – betrouwbaar en veilig!

Doijer & Kalff biedt u terugkoopgarantie over al uw posities. Dat betekent dat u op elk gewenst moment uw goudbaren aan ons terug kunt verkopen voor vanaf 1% onder spotprijs. De opbrengst wordt op uw bankrekening gestort binnen 5 werkdagen na de dag dat u de verkooporder hebt uitgevoerd. Op werkdagen na 17:00, weekenden en feestdagen hanteren wij een aanvullende premie van 0,35%.

Veelgestelde vragen over goud kopen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent goud kopen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact opnemen
Open account Mijn D&K Klantenservice