AFM Vergunning
Goudprijs: 48,79 per gram 0.02%
Zilverprijs: 445,51 per kilo 0.0034%

Goudprijs

Goudprijs 2019. Op deze pagina vindt u meer informatie over de goudprijs. In onderstaande grafiek kunt u de tijdslijn, de valuta en het gewicht aanpassen zoals u het wenst. Goudprijs per kilo, per gram of per troy ounce / oz en in euro’s of in Amerikaanse dollars.

Wat is de goudprijs?

De prijs van goud wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Ook komt het voor dat er gerekend wordt met grammen en kilo’s wanneer het om respectievelijk kleinere en grotere hoeveelheden gaat. Wanneer de prijs staat vermeld in euro’s is dit afgeleid van de dollar koers.

Hoe komt de goudprijs tot stand?

De prijskoers komt tot stand doordat wereldwijd op meerdere momenten per dag de prijs wordt vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts gebeurt dit in Azië en Australië, in de ochtend in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde staten.

De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en transporteren.

Geregeld bieden wij goudbaren aan in de SALE. Deze baren worden verkocht tegen de goudkoers (spotprijs) en u betaalt dan geen kosten voor de productie, verzekering en transport. Dit gebeurt alleen wanneer wij een voorraad goudbaren over hebben. De accounthouders van Doijer & Kalff ontvangen automatisch een mail als er voorraad beschikbaar is in de SALE.

Wat is de goudprijs nu?

De meest actuele goudkoers staat in de grafiek hierboven. U kunt de actuele goudprijs volgen. De grafiek wordt elke minuut automatisch ververst. Verder kunt u boven in de balk het tijdbestek selecteren, goud in dollars of in euro’s wijzigen, het gewicht instellen in troy ounce, gram of kilogram en eventueel ook de zilverprijs raadplegen.

Is de goudprijs laag of hoog?

Op onze website vindt u ook de historische prijzen van goud. Hier kunt u zien hoe de goudkoers zich de afgelopen jaren heeft gedragen. Door de historische koers en de actuele koers met elkaar te vergelijken, kunt u bepalen of het voor u een goed moment is om goud te kopen of te verkopen.

Goudprijs