Goudprijs

Goudprijs 2021. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijs van goud. In bovenstaande grafiek kunt u de tijdslijn, de valuta en het gewicht aanpassen zoals u het wenst. Goudprijs per kilo, per gram of per troy ounce / oz en in euro’s of in Amerikaanse dollars.

Wat is de goudprijs?

De prijs wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Ook komt het voor dat er bij het berekenen van de goudprijs gerekend wordt met grammen en kilo’s wanneer het om respectievelijk kleinere en grotere hoeveelheden gaat. Wanneer de goudprijs staat vermeld in euro’s, is dit afgeleid van de dollar koers.

Hoe komt de actuele goudprijs tot stand?

De koers komt tot stand doordat wereldwijd op meerdere momenten per dag de prijs wordt vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts gebeurt dit in Azië en Australië, in de ochtend in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde staten.

De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en transporteren.

Goudprijs actueel: wat is de koers vandaag?

De meest actuele goudkoers staat in de grafiek hierboven. U kunt dus zien wat de goudprijs nu is. De grafiek wordt elke minuut automatisch ververst en u ziet dus altijd de meest actuele prijs per gram, per kilo of per troy ounce. Verder kunt u boven in de balk voor verschillende instellingen kiezen, waardoor u niet enkel kunt zien wat de goudprijs actueel is, maar kunt u ook:

  • Het tijdbestek selecteren waarover u de prijs wilt zien;
  • Kiezen of u de goudprijs in dollars of in euro’s wilt laten weergeven;
  • Het gewicht van goud en de bijbehorende prijs weergeven in troy ounce, gram of kilogram.

 

Via de grafiek kunt u niet enkel de actuele goudprijs inzien, maar kunt u ook de zilverprijs raadplegen.

Is de actuele prijs laag of hoog?

Op onze website vindt u niet enkel de huidige goudprijs, maar ook de historische koers. Hier kunt u zien hoe de goudkoers zich de afgelopen jaren heeft gedragen. Door de historische koers en de actuele koers met elkaar te vergelijken, kunt u bepalen of goud kopen of goud verkopen voor u op dit moment een goed idee is.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB
09-09-2021

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED
29-08-2021

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED