Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Goudprijs

Goudprijs

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Kilo (kg)
Goud
 

Op deze pagina vindt u meer informatie over de goudprijs. We leggen u uit wat het precies inhoudt, hoe deze tot stand komt en hoe u de goudprijs op kunt zoeken. Zelf investeren in goud? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide goud assortiment.

 

Wat is een goudprijs?

De goudprijs wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Ook komt het voor dat er gerekend wordt met grammen en kilo’s wanneer het om respectievelijk kleinere en grotere hoeveelheden gaat. Wanneer de prijs staat vermeld in euro’s is dit afgeleid van de dollarkoers.

 

Hoe komt de goudprijs tot stand?

De goudprijs komt tot stand doordat wereldwijd op meerdere momenten per dag de goudprijs wordt vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts gebeurt dit in Azië en Australië, in de ochtend in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde staten.

De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en transporteren.

 

Wat is de goudprijs nu?

De meest actuele goudprijs kunt u vinden op onze website. U kunt deze aflezen in een grafiek of tabel en het kan worden weergegeven in verschillende valuta en verschillende tijdseenheden. Zo kunt u kiezen wat voor u het meest relevant is.

 

Is de goudprijs laag of hoog?

Op onze website vindt u ook de historische goudprijzen. Hier kunt u zien hoe de goudkoers zich de afgelopen jaren heeft gedragen. Door de historische koers en de actuele koers met elkaar te vergelijken, kunt u bepalen of het voor u een goed moment is om goud te kopen of te verkopen.