Meest actuele goudprijs

Goudprijs

Op deze pagina vindt u meer informatie over de actuele koers van goud.

Waarom Doijer & Kalff?

Wanneer u goud koopt dan is de betrouwbaarheid van uw partner het belangrijkst. Doijer & Kalff biedt haar klanten al zekerheid sinds 1825.

Naast onze betrouwbaarheid betaalt u de beste prijzen in de markt. Onze tarieven zijn uitermate gunstig.

Start nu met het kopen van goud

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in goud heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Met een account van Doijer & Kalff koopt u goud tegen de beste prijs in de markt!

Maak een account aan

Accounthouders ontvangen automatisch een mail wanneer er voorraad beschikbaar is in de SALE. In de SALE koopt u edelmetaal tegen de beste prijs van Europa!

Wat is de goudprijs?

De prijs wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Ook komt het voor dat er bij het berekenen van de goudprijs gerekend wordt met grammen en kilo’s.

Wanneer de goudprijs staat vermeld in euro’s, is dit afgeleid van de dollar koers.

Is de actuele goudprijs laag of hoog?

In de laatste 20 jaar heeft de goudprijs zich tussen de €9.000 en de €56.000 per kg bewogen. Het laagste punt van €9000 per kg was in 2001. Het hoogste punt van €56.000 per kg was is 2020.

Om te bepalen of de goudprijs nu juist hoog en juist laag staat kunt u in de grafiek de tijdsduur veranderen. Zo kunt u zien wat de beweging in de goudprijs de laatste week, maand, jaar en 10 jaar is geweest.

Hoe komt de actuele goudprijs tot stand?

De koers komt tot stand doordat wereldwijd op meerdere momenten per dag de prijs wordt vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts gebeurt dit in Azië en Australië, in de ochtend in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde staten.

De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en het transport.

Goudprijs actueel: wat is de koers vandaag?

De meest actuele goudkoers staat in de grafiek hierboven. U kunt dus zien wat de goudprijs nu is. De grafiek wordt elke minuut automatisch ververst. Verder kunt u boven in de balk voor verschillende instellingen kiezen, waardoor u niet enkel kunt zien wat de goudprijs in euro’s per kg is, maar ook:

Het tijdbestek selecteren waarover u de prijs wilt zien;
Kiezen of u de goudprijs in dollars of in euro’s wilt laten weergeven;
Het gewicht van goud en de bijbehorende prijs weergeven in troy ounce, gram of kilogram.

Goudprijs verwachtingen

Goudprijs verwachting Scotiabank november 2021
Goudverwachting 25-11-2021

Goudprijs verwachting Scotiabank november 2021

Goudprijs verwachting ABN AMRO oktober 2021
Goudverwachting 25-10-2021

Goudprijs verwachting ABN AMRO oktober 2021

Goudprijs verwachting Bank of America juli 2021
Goudverwachting 13-07-2021

Goudprijs verwachting Bank of America juli 2021