AFM Vergunning
Goudprijs: 48,00 per gram 0.06%
Zilverprijs: 700,24 per kilo 0.0033%

 

Gratis account aanmaken

Wat is de goudprijs?

De goudprijs wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Ook komt het voor dat er bij het berekenen van de goudprijs gerekend wordt met grammen en kilo’s wanneer het om respectievelijk kleinere en grotere hoeveelheden gaat. Wanneer de goudprijs staat vermeld in euro’s, is dit afgeleid van de dollar koers.

Hoe komt de actuele goudprijs tot stand?

De prijskoers komt tot stand doordat wereldwijd op meerdere momenten per dag de prijs wordt vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts gebeurt dit in Azië en Australië, in de ochtend in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde staten.

De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en transporteren.

Geregeld bieden wij goudbaren aan in de SALE. Deze baren worden verkocht tegen de goudkoers (spotprijs) en u betaalt dan geen kosten voor de productie, verzekering en transport. Dit gebeurt alleen wanneer wij een voorraad goudbaren over hebben. De accounthouders van Doijer & Kalff ontvangen automatisch een mail als er goud in de sale is.

Gratis account aanmaken

Goudprijs actueel: wat is de goudprijs vandaag?

De meest actuele goudkoers staat in de grafiek hierboven. U kunt dus zien wat de goudprijs nu is. De grafiek wordt elke minuut automatisch ververst en u ziet dus altijd de meest actuele goudprijs per gram, per kilo of per troy ounce. Verder kunt u boven in de balk voor verschillende instellingen kiezen, waardoor u niet enkel kunt zien wat de goudprijs actueel is, maar kunt u ook:

  • Het tijdbestek selecteren waarover u de goudprijs wilt zien
  • Kiezen of u de goudprijs in dollars of in euro’s wilt laten weergeven
  • Het gewicht van goud en de bijbehorende goudprijs weergeven in troy ounce, gram of kilogram

Via de grafiek kunt u niet enkel de actuele goudprijs inzien, maar kunt u ook de zilverprijs raadplegen.

Gratis account aanmaken

 

Is de actuele goudprijs laag of hoog?

Op onze website vindt u niet enkel de huidige goudprijs, maar ook de historische goudprijs. Hier kunt u zien hoe de goudkoers zich de afgelopen jaren heeft gedragen. Door de historische koers en de actuele koers met elkaar te vergelijken, kunt u bepalen of goud kopen of goud verkopen voor u op dit moment een goed idee is.