Goudprijs

Goudprijs 2021. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijs van goud. 

Wat is de goudprijs?

De prijs wordt op de beurzen bepaald en wordt doorgaans weergegeven in dollars per troy ounce. Eén troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Ook komt het voor dat er bij het berekenen van de goudprijs gerekend wordt met grammen en kilo’s.

Wanneer de goudprijs staat vermeld in euro’s, is dit afgeleid van de dollar koers.

Is de actuele goudprijs laag of hoog?

In de laatste 20 jaar heeft de goudprijs zich tussen de €9.000 en de €56.000 per kg bewogen. Het laagste punt van €9000 per kg was in 2001. Het hoogste punt van €56.000 per kg was is 2020.

Om te bepalen of de goudprijs nu juist hoog en juist laag staat kunt u in de grafiek de tijdsduur veranderen. Zo kunt u zien wat de beweging in de goudprijs de laatste week, maand, jaar en 10 jaar is geweest.

Hoe komt de actuele goudprijs tot stand?

De koers komt tot stand doordat wereldwijd op meerdere momenten per dag de prijs wordt vastgesteld op de beurzen waar goud in grote hoeveelheden verhandeld wordt. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts gebeurt dit in Azië en Australië, in de ochtend in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde staten.

De prijs die u betaalt voor het kopen van gouden munten of goudbaren zal altijd iets hoger liggen dan de goudkoers. Dit komt doordat er bovenop de prijs van de grondstof goud nog kosten komen voor de productie ervan, maar ook voor het verzekeren en het transport.

Goudprijs actueel: wat is de koers vandaag?

De meest actuele goudkoers staat in de grafiek hierboven. U kunt dus zien wat de goudprijs nu is. De grafiek wordt elke minuut automatisch ververst. Verder kunt u boven in de balk voor verschillende instellingen kiezen, waardoor u niet enkel kunt zien wat de goudprijs in euro’s per kg is, maar ook:

  • Het tijdbestek selecteren waarover u de prijs wilt zien;
  • Kiezen of u de goudprijs in dollars of in euro’s wilt laten weergeven;
  • Het gewicht van goud en de bijbehorende prijs weergeven in troy ounce, gram of kilogram.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie stijgt naar 2,7% in september
10-10-2021

Inflatie stijgt naar 2,7% in september

Inflatie stijgt naar 2,7% in september

Goudreserves India in augustus verder omhoog
01-10-2021

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Goudreserves India in augustus verder omhoog

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden