Open voor orders
Goudprijs verwachting Goldman Sachs maart 2023

Goudprijs verwachting Goldman Sachs maart 2023

Laatste update: 11-05-2023
Goudprijs 04-04-2023
Goudprijs verwachting Goldman Sachs maart 2023

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor goud in 2023 verhoogd. De analisten van de bank geven aan dat goud de ultieme bescherming biedt tegen risico’s in het financiële systeem. In maart van dit jaar ging SVB failliet en moest Credit Suisse werden worden van de ondergang.

Goldman is niet de enige bank die het koersdoel voor goud heeft verhoogd. Ook Citibank, ANZ en Commerzbank verhoogden dit jaar hun koersdoel voor de goudprijs.

Goldman Sachs verwacht dat de vraag naar goud sterk blijft. Niet alleen vanuit Westerse beleggers maar juist ook door aantrekkende vraag vanuit het oosten door economische groei in combinatie met een verzwakkende Amerikaanse dollar. Daarbij komt dat de bank ervan uitgaat dat de reeks van renteverhogingen deze zomer zal worden beëindigd.

De analisten van Goldman Sachs verwacht dat de goudprijs langzaam hoger zal klimmen. Relatief hoge vraag naar goud vanuit centrale banken in combinatie met geopolitieke spanningen duwen de goudprijs hoger. Mocht de FED de rente onverwacht verlagen dan kan de goudprijs boven de $2100 stijgen. Overigens verwacht Goldman Sachs geen renteverlagingen van de FED in 2023.

Het koersdoel voor goud in 2023 stond bij Goldman Sachs op $1950 en is verhoogd naar $2050. De verhoging van het koersdoel komt neer op een stijging van ruim 5%. De goudprijs staat inmiddels nipt boven de $2000 op moment van schrijven.

Start nu met het kopen van goud

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in goud heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Eerdere goudprijs verwachtingen
Open account Mijn D&K Klantenservice