Open voor orders
Goudprijs verwachting UBS november 2022

Goudprijs verwachting UBS november 2022

Laatste update: 13-11-2022
Goudprijs 10-11-2022
Goudprijs verwachting UBS november 2022

De Zwitserse bank UBS heeft deze week een nieuw koersdoel voor goud in 2023 bekendgemaakt. De goudprijs noteert momenteel net boven de $1700 per troy ounce. Medio oktober werd het laagste punt van 2022 bereikt. Goud noteerde toen €1627 per troy ounce.

UBS ziet een verandering in het monetaire beleid van de FED als belangrijkste factor voor de ontwikkeling in de goudprijs. De bank gaat ervan uit dat de FED tot medio 2023 renteverhogingen zal doorvoeren. Maar in de tweede helft van 2023 zal de FED de rente met in totaal 175 basispunten verlagen, volgens UBS.

Historisch gezien stijgt de goudprijs met zo’n 19% bij elke renteverlaging van 1%. Op basis daarvan voorziet UBS een goudprijs die eind 2023 op het niveau van $1900 per troy ounce uitkomt. De bank denkt dat goud als lange termijn belegging een aantrekkelijke optie is. Zeker wanneer de FED de zogenaamde draai maakt in het monetaire beleid.

UBS geeft daarbij duidelijk aan dat er op korte termijn koersrisico’s zijn omdat de FED de rente nog steeds aan het verhogen is. Het zogenaamde “timen” van de markt zal lastig zijn maar beleggers kunnen een dip in de goudprijs goed gebruiken om goud te kopen, volgens de bank.

Start nu met het kopen van goud

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in goud heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Met een account van Doijer & Kalff koopt u goud tegen de beste prijs in de markt!

Maak een account aan

Accounthouders ontvangen automatisch een mail wanneer er voorraad beschikbaar is in de SALE. In de SALE koopt u edelmetaal tegen de beste prijs van Europa!

Open account Mijn D&K Klantenservice