Open voor orders
Welke goudbaren kopen?

Goudbaren kopen

Er zijn verschillende goudbaren te koop in Nederland. Waar moet je op letten en wat is belangrijk bij het kopen van goud baren? Denk daarbij aan merken, zuiverheid, gewichten, veiligheid, verzekering, certificeringen en terugkoopgarantie.

 

LMBA goudbaren

Welke goudbaren kopen?

Er zijn meerdere merken goudbaren. Belangrijk is dat de goudbaren die u koopt een LBMA-accreditering hebben. Dit zijn goudbaren met het hoogste keurmerk. De verhandelbaarheid van deze goudbaren is maximaal en daarnaast voldoen de goudbaren aan een lijst van eisen die zijn opgesteld door de London Bullion Markt Association.

Bekende merken als Pamp Swiss, Metalor, Argor-Heraeus, Valcambi en Umicore. De zuiverheid van de baren is 99,99%. Dat is het hoogst haalbare percentage. Raffinaderijen kunnen door de LBMA geaccrediteerd worden. Hiervoor dienen zijn aan verschillende eisen te voldoen.

De belangrijkste vereisten zijn:

  • Aantoonbare ervaring en bestaansduur;
  • Financiële draagkracht;
  • Productieproces dat voldoet aan de strenge eisen van de LBMA;
  • En een minimale productie van 10.000 kg goud per jaar.

Een goudbaar van een LBMA geaccrediteerde raffinaderij heeft de zogenaamde Good Delivery status. De goudbaren dienen aan een aantal eisen te voldoen om deze status te krijgen.

Zo dient een goudbaar:

  • Een minimale zuiverheid te hebben van 99,99%;
  • een stempel te hebben van de raffinaderij;
  • bepaalde maten te hebben qua lengte, hoogte en breedte;
  • eenstempel te hebben met het jaartal van productie;
  • en een uniek registratienummer te bezitten.

Als klant bij Doijer & Kalff koopt u alleen LBMA-gecertificeerde goudbaren.

Goudbaren kopen

Goudbaren kopen en geen gouden munten

Fysiek goud kopen kan in de vorm van goudbaren en gouden munten. Wanneer u voor grotere bedragen goud gaat kopen dan is het kopen van goudbaren de meest scherpe manier. Het prijsverschil tussen een goudbaar en een gouden munt is al snel 5%. Hierdoor zal het uiteindelijke rendement van uw belegging een stuk hoger liggen wanneer u kiest voor goudbaren.

Met een bedrag van €5000 kunt u 72 gram goud kopen in de vorm van goudbaren. Hierdoor ontvangt u 3 gram meer goud dan wanneer u gouden munten koopt. Het prijsverschil van ruim €200 maakt het dus voordeliger om te kiezen voor goudbaren.

Opslag

Goudbaren kopen met beveiligde opslag

Wanneer u de keuze heeft gemaakt om goudbaren te kopen dan komt misschien wel het belangrijkste punt, de veiligheid. Er zijn helaas hele slechte voorbeelden waarbij de goudbaren zijn gestolen of waarbij zelfs mensen thuis zijn overvallen.

Zorg er dus voor dat u geen goudbaren in huis haalt. Kies altijd voor beveiligde opslag. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het bedrag dat u gaat investeren. Voor bedragen boven de €2500 is beveiligde en verzekerde opslag een must. U hoeft niet met goud over straat en u kunt met een gerust hart op vakantie.

De kosten van beveiligde opslag vallen overigens best mee. Bij Doijer & Kalff betaalt u 0,6% per jaar. Van de besparing op het prijsverschillen tussen gouden munten en goudbaren kunt u de opslag ongeveer betalen. De goudbaren worden onder uw naam opgeslagen bij Brinks in Zwitserland. Daarbij bent u juridisch eigenaar van de goudbaar.

Account aanmaken bij Doijer & Kalff

Goudbaren kopen bij Doijer & Kalff

Bij Doijer & Kalff koopt u LBMA-gecertificeerde goudbaren in combinatie met beveiligde opslag. Onze tarieven zijn zeer scherp en ons online account werkt zeer gemakkelijk.

In het dashboard van uw account kunt u het rendement volgen, staan jaaropgaven en de registratienummer van uw goudbaren. Alles in een oogopslag.

Wij bieden volledige terugkoopgarantie tegen een vaste prijs van 99% van de goudprijs. Elke order wordt door ons direct ingekocht waardoor er altijd sprake is van 100% fysieke dekking.

Open hier een account en koop uw eerste goudbaar!

Het laatste nieuws
Open account Mijn D&K Klantenservice