Open voor orders
Al vanaf €50,- per maand

Goud en Zilver sparen

Goudbaren sparen

Uw persoonlijke goud en zilver spaarplan

  • Veilig opgeslagen in Zwitserland
  • Al vanaf €50,- per maand

Met het spaarplan bouwt u automatisch vermogen op in goud of zilver. U bepaalt zelf hoeveel u maandelijks of per kwartaal gaat inleggen. Starten kan al vanaf €50,-.

Goud en zilver sparen biedt een uitstekend alternatief voor sparen bij de bank, zeker door de historisch gezien lagere spaarrentes. Daarnaast is denken aan uw toekomst en sparen voor doelen zoals een reis, de studie van uw (klein)kinderen of uw pensioen door de huidige inflatiecijfers nog belangrijker geworden. Geld kan hierdoor namelijk minder waard worden, waar goud en zilver hun onderliggende waarde behouden.

Wilt u uw persoonlijke spaarplan openen of heeft u vragen? Sinds 1825 begeleiden wij klanten bij het kopen, beheren en verkopen van posities in goud en zilver.

Voordelen van sparen in goud en zilver

Het spaarprogramma van Doijer & Kalff is zeer toegankelijk en scherp in kosten.

Automatisch vermogen opbouwen

U stelt eenmalig uw voorkeuren in voor het goud en/of zilver spaarplan en hierna bouwt u automatisch vermogen op in goud en zilver.

Ideale spreiding

Omdat u periodiek met het spaarplan koopt middelt u de aankoopprijs. Hierdoor spreidt u de aankopen en neemt het koersrisico af.

U bepaalt het spaarplan

U kunt zeer gemakkelijk uw voorkeuren instellen voor het sparen van goud en zilver en ook wijzigen wanneer u dat wenst.

  • Klik op OPEN EEN ACCOUNT en vul uw gegevens in om een persoonlijk account aan te maken.
  • Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor uw account.
  • Voor extra veiligheid vraagt Doijer & Kalff om uw telefoonnummer voor tweestapsverificatie.
  • Om een Spaarplan aan te maken, moet u uw identiteit verifiëren volgens de wet- en regelgeving.
  • Voor de maandelijkse incasso dient u een incassomachtiging af te geven via uw account.
  • Vink aan of u maandelijks of per kwartaal goud en/of zilver wilt sparen
  • Stel in voor welk bedrag of hoeveel gram u wilt sparen.
  • Bevestig uw instellingen door akkoord te gaan.
Reviews
Wat vinden onze klanten
Eric -
stars 10/10
"Sinds 3 maanden heb ik een goud beleggingsrekening bij Doijer & Kalff."

Ik ben blij dat de instap en inleg niet gelijk met honderden Euro’s hoeft te zijn. €50 is het minimum bedrag en zo bouw je toch langzaam maar zeker een mooie goud portefeuille op.

Tim -
stars 10/10
"Fijn dat het zo toegankelijk wordt gemaakt."

Via social media gehoord over goud en zilver sparen, hiermee bouw ik nu ook vermogen op buiten het banksysteem.

Marc -
stars 10/10
"Begonnen met 50,- per maand goud en zilver te sparen bij Doijer & Kalff."

Al snel tevreden en duidelijk dat ik liever zo spaar dan bij de bank. Goede service en begeleiding van Reinier bij al mijn vragen. Handig dat je verschillende spaarpotjes kunt maken.

Maandelijks goud sparen

Maandelijks goud sparen

In de afgelopen 20 jaar heeft een belegging in goud gemiddeld een rendement van circa 9% per jaar opgeleverd. Wanneer u zou besluiten om gedurende een periode van 15 jaar automatisch elke maand 1 gram goud te kopen, zal uw positie jaarlijks met 12 gram toenemen. Na deze 15 jaar zult u eigenaar zijn van 180 gram goud.

Bij een constante goudprijs van momenteel ongeveer €55 per gram, zou dit resulteren in een vermogen van €10.000. Echter, als de goudprijs hetzelfde gemiddelde jaarlijkse rendement van 9% heeft gedurende de komende 15 jaar, zou de waarde van uw 180 gram goud na deze periode €36.000 zijn.

Met ons spaarplan kunt gemakkelijk goud sparen, een waardevolle grondstof die doorgaans stabieler in waarde blijft dan de euro of andere valuta’s door de beperkte beschikbaarheid ervan. Veel van onze klanten kopen dan ook goud als aanvulling op hun pensioen, als middel om extra vermogen op te bouwen, of ter diversificatie van hun beleggingsportefeuille.

Begin vandaag nog met het periodiek aankopen van goud, maandelijks of per kwartaal. Naarmate u langer mee doet, profiteert u van toenemende kortingen op de premie. Deze korting begint bij 5% in de eerste maand en neemt toe tot 30% na een periode van 6 maanden.

Zilver sparen

Maandelijks zilver sparen

Beleggen in zilver heeft sinds het jaar 2000 een rendement van 9,4% per jaar opgeleverd. Zilver is een essentieel grondstof voor de industrie. Elektrische auto’s, zonnepanelen en telefoons kunnen niet worden geproduceerd zonder zilver.

De zilvermarkt is een kleine markt. Het gevolg hiervan is dat kleine verschuivingen grote impact kunnen hebben op de zilverprijs. Zo steeg de zilverprijs in 2010 met bijna 100%. De winning van zilver is sterk dalende terwijl de vraag toeneemt. Dit maakt zilver een interessante belegging.

Zo stelde Willem Middelkoop ooit dat een ondernemer zijn pensioen zeer gemakkelijk kan opbouwen. “Koop elke maand een kilo zilver en je hebt waarschijnlijk een beter pensioen dan leden van het ABP”. Het maandelijks sparen van zilver is al mogelijk vanaf 100 gram zilver. Deze hoeveelheid heeft momenteel een waarde van rond de 75 euro.

Stel u koopt automatisch elke maand 100 gram zilver gedurende 15 jaar. Jaarlijks groeit uw vermogen in zilver dan met 1200 gram. Na 15 jaar bezit u 18 kg zilver. Wanneer de komende 15 jaar de zilverprijs weer met 9% gemiddeld per jaar stijgt dan betekent dat uw 18 kg zilver na deze 15 jaar €49.158 waard is.

Daarmee spaart u zilver, dat zeer schaars is en daarmee veel waardevaster is dan de euro. Fysiek zilver als aanvulling op uw pensioen of als pensioenregeling. Start nu met het periodiek sparen van zilver. Naarmate u langer deelneemt ontvangt u meer korting op de premie. Deze premie bestaat uit de productiekosten van de goudbaar en de kosten voor het transport van de raffinaderij naar de kluis. Deze korting loopt op tot 30%.

Start nu met het sparen van goud en zilver bij Doijer & Kalff

Met het spaarplan van Doijer & Kalff kunt u gemakkelijk, veilig en betrouwbaar goud en zilver sparen vanaf €50,-. U bepaalt met een paar klikken welk product u maandelijks gaat sparen. Hierna selecteert u de hoeveelheid die u maandelijks wilt sparen.

Doijer & Kalff assisteert u in het gehele proces om maandelijks het bedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven. Voor u het weet heeft u een vermogen opgebouwd in goud of zilver. In het dashboard van uw account kunt u uw investering zorgvuldig volgen.

Uw rendement wordt keurig voor u bijgehouden. Een mocht u tussentijds willen pauzeren of stoppen dan kunt u dit snel en eenvoudig wijzigen. Ook kunt u een verkoop zeer gemakkelijk uitvoeren. Binnen 5 seconden kunt u de verkoopprijs vastleggen en binnen 5 werkdagen heeft u de opbrengst op uw bankrekening staan.

Sparen van goud en zilver is veilig en scherp in prijs bij Doijer & Kalff!

Met het spaarplan kunt u gemakkelijk periodieke beleggingen in goud en zilver doen waarbij u regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal, een vast bedrag of gewicht investeert in deze edelmetalen. Dit helpt om op lange termijn een positie op te bouwen zonder afhankelijk te zijn van de volatiliteit van de markt op een specifiek moment.

Met het spaarplan kunt geleidelijk een positie in goud en zilver opbouwen, wat risico’s kan verminderen die gepaard gaan met het timen van de markt. Hierdoor profiteert u van gemiddelde prijzen over de tijd, waardoor u minder vatbaar bent voor schommelingen in de marktprijs.

In uw account kunt u gemakkelijk de machtiging afgeven. U wordt doorverbonden naar de uw gewenste bank en hier kunt u dit gemakkelijk afgeven. Indien dit niet lukt, is het ook altijd mogelijk dat u van ons een formulier per e-mail ontvangt, die u kan ondertekenen en aan ons kan retourneren.

Op de 25e van de maand wordt het spaarplan uitgevoerd (Mits deze op een werkdag vallen – indien dit niet geval is zal het op de eerstvolgende werkdag uitgevoerd worden). Op deze datum worden de aankopen gedaan en het verzoek voor de betaling verstuurd naar de bank. De incasso van uw rekening zal op deze datum of de dag erna worden uitgevoerd.

Bij het aankopen van goud en/of zilver hanteert Doijer & Kalff vaste premie’s. Deze premies zijn voor de dekking van onder andere productiekosten, transport, opslag, verzekering en kosten bij onze leveranciers. Bij het spaarplan ontvangt u een korting op deze premie. Naarmate u langer mee doet, profiteert u van toenemende kortingen op de premie. Deze korting begint bij 5% in de eerste maand en neemt toe tot 30% na een periode van 6 maanden.

 

De opslagkosten zijn altijd 0,6% per jaar over goud en 0,8% per jaar over zilver. Dit is gebaseerd op de actuele waarde per dag. Dit zijn de kosten voor de opslag en verzekering. Normaliter hanteren wij een minimum tarief van 14,95 voor goud en zilver. Dit minimum wordt niet toegepast op uw positie uit het spaarplan.

Als u wilt stoppen met het spaarplan kunt u dit gemakkelijk uitschakelen in uw account. Uw positie blijft dan volledig opgeslagen in de kluis in Zürich, Zwitserland.

Veelgestelde vragen over het Spaarplan

Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact opnemen
Open account Mijn D&K Klantenservice