Open voor orders
Het spaarplan

Goud en zilver sparen

Goud en zilver sparen

Uw persoonlijke goud en zilver spaarplan

 • Al vanaf €50,- per maand
 • Historisch rendement van 8% gemiddeld per jaar
 • Onder uw naam opgeslagen in de best beveiligde kluizen in Zwitserland
Goudbaren sparen

Automatisch vermogen opbouwen

Fysiek goud en zilver sparen is een uitstekend alternatief voor het traditionele banksparen, vooral gezien de historisch lage spaarrentes bij de bank. De Europese Centrale Bank heeft veel geld in omloop gebracht in de afgelopen jaren, wat resulteerde in een aanzienlijke waardedaling van de euro. Met een inflatie van 10% in 2022 heeft spaargeld vorig jaar ongeveer 10% aan koopkracht verloren. Daarnaast is denken aan uw toekomst en sparen voor doelen zoals een reis, de studie van uw (klein)kinderen of uw pensioen door de huidige inflatiecijfers nog belangrijker geworden.

Met ons spaarplan bouwt u automatisch vermogen op in goud of zilver, met de mogelijkheid tot flexibele inleg op maandelijkse of kwartaalbasis vanaf €50,- per periode. Hoe langer u deelneemt, des te meer u profiteert van oplopende kortingen op de premies bij Doijer & Kalff. Deze korting start bij 5% in de eerste maand en kan oplopen tot 30% na een periode van 6 maanden.

Voorbeeld

Indien u ervoor kiest om gedurende een periode van 15 jaar maandelijks automatisch 1 gram goud aan te kopen, zal uw positie jaarlijks groeien met 12 gram. Na deze termijn van 15 jaar bezit u 180 gram goud.

Bij een constante goudprijs van ongeveer €55 per gram, zou dit een vermogen van €10.000 opleveren. Echter, in het geval dat de goudprijs het historische gemiddelde jaarlijks rendement van 9% realiseert over de komende 15 jaar, zou de waarde van uw 180 gram goud aan het einde van deze periode toenemen tot €36.000.

Voordelen van goud en zilver sparen

Automatisch vermogen opbouwen

U stelt eenmalig uw voorkeuren in voor het goud en/of zilver spaarplan en hierna bouwt u automatisch vermogen op in goud en zilver.

Ideale spreiding

Omdat u periodiek met het spaarplan koopt middelt u de aankoopprijs. Hierdoor spreidt u de aankopen en neemt het koersrisico af.

U bepaalt het spaarplan

U kunt zeer gemakkelijk uw voorkeuren instellen voor het sparen van goud en zilver en ook wijzigen wanneer u dat wenst.

Goud en zilver sparen

Goud of zilver sparen?

Ons spaarplan biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier goud te sparen. Door de beperkte beschikbaarheid van goud is dit over het algemeen stabieler in waarde dan de euro of andere valuta’s. Veel van onze klanten kiezen ervoor goud aan te kopen als aanvulling op hun pensioen, als een middel om extra vermogen op te bouwen, of ter diversificatie van hun beleggingsportefeuille.

Zilver daarentegen, kenmerkt zich als noodzakelijke grondstof. Zilver is cruciaal voor de productie van bijvoorbeeld elektrische auto’s, zonnepanelen en mobiele telefoons. Door de beperkte omvang van de markt kunnen kleine verschuivingen aanzienlijke invloed kunnen hebben op de zilverprijs. Een opmerkelijk voorbeeld hiervan is de bijna 100% stijging van de zilverprijs in 2010. De winning van zilver vertoont een aanzienlijke daling, terwijl de vraag blijft toenemen. Deze dynamiek maakt zilver tot een boeiende en aantrekkelijke beleggingsoptie.

Hoe werkt het?
 • Klik op OPEN EEN ACCOUNT en vul uw gegevens in om een persoonlijk account aan te maken.
 • Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor uw account.
 • Voor extra veiligheid vraagt Doijer & Kalff om uw telefoonnummer voor tweestapsverificatie.
 • Om een Spaarplan aan te maken, moet u uw identiteit verifiëren volgens de wet- en regelgeving.
 • Voor de maandelijkse incasso dient u een incassomachtiging af te geven via uw account.
 • Vink aan of u maandelijks of per kwartaal goud en/of zilver wilt sparen
 • Stel in voor welk bedrag of hoeveel gram u wilt sparen.
 • Bevestig uw instellingen door akkoord te gaan

 

Uw spaarplan is nu gereed en zal maandelijks of per kwartaal worden uitgevoerd op de 25e (of de eerstvolgende werkdag). Het bedrag zal binnen een aantal werkdagen van uw rekening geïncasseerd worden. 

Doijer & Kalff heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Reviews
Wat vinden onze klanten
Eric -
stars 10/10
"Sinds 3 maanden heb ik een goud beleggingsrekening bij Doijer & Kalff."

Ik ben blij dat de instap en inleg niet gelijk met honderden Euro’s hoeft te zijn. €50 is het minimum bedrag en zo bouw je toch langzaam maar zeker een mooie goud portefeuille op.

Tim -
stars 10/10
"Fijn dat het zo toegankelijk wordt gemaakt."

Via social media gehoord over goud en zilver sparen, hiermee bouw ik nu ook vermogen op buiten het banksysteem.

Marc -
stars 10/10
"Begonnen met 50,- per maand goud en zilver te sparen bij Doijer & Kalff."

Al snel tevreden en duidelijk dat ik liever zo spaar dan bij de bank. Goede service en begeleiding van Reinier bij al mijn vragen. Handig dat je verschillende spaarpotjes kunt maken.

Advies voor goud en zilver kopen

"Investeren in goud is een strategische zet voor klanten, of het nu gaat om pensioenversterking, vermogensopbouw of portefeuillediversificatie."

Goud en zilver sparen

Het maandelijks spaarplan bij Doijer & Kalff

 • Met terugkoopgarantie
 • Onder uw naam opgeslagen
 • In een van de best beveiligde kluizen
 • Sinds 1825 uw partner in edelmetaal

Met het spaarplan van Doijer & Kalff kunt u gemakkelijk, veilig en betrouwbaar goud en zilver sparen vanaf €50,-. U bepaalt met een paar klikken welk product u maandelijks gaat sparen. Hierna selecteert u de hoeveelheid die u maandelijks wilt sparen. In het dashboard van uw account kunt u uw investering zorgvuldig volgen.

Uw rendement wordt keurig voor u bijgehouden. Een mocht u tussentijds willen pauzeren of stoppen dan kunt u dit snel en eenvoudig wijzigen. Ook kunt u een verkoop zeer gemakkelijk uitvoeren. Binnen 5 seconden kunt u de verkoopprijs vastleggen en binnen 5 werkdagen heeft u de opbrengst op uw bankrekening staan.

Sparen van goud en zilver is veilig en scherp in prijs bij Doijer & Kalff!

Veelgestelde vragen over het spaarplan

Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!

Contact opnemen

Met het spaarplan kunt u gemakkelijk periodieke beleggingen in goud en zilver doen waarbij u regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks of per kwartaal, een vast bedrag of gewicht investeert in deze edelmetalen. Dit helpt om op lange termijn een positie op te bouwen zonder afhankelijk te zijn van de volatiliteit van de markt op een specifiek moment.

Met het spaarplan kunt geleidelijk een positie in goud en zilver opbouwen, wat risico’s kan verminderen die gepaard gaan met het timen van de markt. Hierdoor profiteert u van gemiddelde prijzen over de tijd, waardoor u minder vatbaar bent voor schommelingen in de marktprijs.

In uw account kunt u gemakkelijk de machtiging afgeven. U wordt doorverbonden naar de uw gewenste bank en hier kunt u dit gemakkelijk afgeven. Indien dit niet lukt, is het ook altijd mogelijk dat u van ons een formulier per e-mail ontvangt, die u kan ondertekenen en aan ons kan retourneren.

Op de 25e van de maand wordt het spaarplan uitgevoerd (Mits deze op een werkdag vallen – indien dit niet geval is zal het op de eerstvolgende werkdag uitgevoerd worden). Op deze datum worden de aankopen gedaan en het verzoek voor de betaling verstuurd naar de bank. De incasso van uw rekening zal op deze datum of de dag erna worden uitgevoerd.

Bij het aankopen van goud en/of zilver hanteert Doijer & Kalff vaste premie’s. Deze premies zijn voor de dekking van onder andere productiekosten, transport, opslag, verzekering en kosten bij onze leveranciers. Bij het spaarplan ontvangt u een korting op deze premie. Naarmate u langer mee doet, profiteert u van toenemende kortingen op de premie. Deze korting begint bij 5% in de eerste maand en neemt toe tot 30% na een periode van 6 maanden.

 

De opslagkosten zijn altijd 0,6% per jaar over goud en 0,8% per jaar over zilver. Dit is gebaseerd op de actuele waarde per dag. Dit zijn de kosten voor de opslag en verzekering. Normaliter hanteren wij een minimum tarief van 14,95 voor goud en zilver. Dit minimum wordt niet toegepast op uw positie uit het spaarplan.

Als u wilt stoppen met het spaarplan kunt u dit gemakkelijk uitschakelen in uw account. Uw positie blijft dan volledig opgeslagen in de kluis in Zürich, Zwitserland.

Sale updates en het laatste nieuws over het spaarplan ontvangen?

Vul een geldig e-mailadres in
Open account Mijn D&K Klantenservice