Open voor orders
Goudprijs verwachting Goldman Sachs juni 2022

Goudprijs verwachting Goldman Sachs juni 2022

Laatste update: 30-06-2022
Goudprijs 29-06-2022
Goudprijs verwachting Goldman Sachs juni 2022

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor de goudprijs voor 2022 flink verhoogd. De analisten van de bank denken dat door een recessie in 2022 goud zal stijgen in waarde.

Goud had in 2021 last van goede economische omstandigheden. In Amerikaanse dollars daalde de goudprijs vorig jaar met 4%. In euro’s steeg goud juist met ruim 7%.

Goldman Sachs verwacht dat een mogelijke recessie in combinatie met de spanningen rondom de oorlog in Oekraïne goud boven de $2000 per troy kan zetten.

De goudprijs noteert momenteel net boven het niveau van $1800 per troy ounce. Volgens Goldman Sachs zal een economische neergang een “perfecte storm” voor goud kunnen opleveren. Tegelijkertijd met een neergang van de waarde van aandelen.

Goudmijnen een aantrekkelijke belegging

Goldman Sachs verwacht dat een stijgende goudprijs goed nieuws is voor de goudmijnsector. Deze bedrijven kunnen profiteren van de hogere goudprijs en eventueel deze hoge goudprijs hedgen.

Hierdoor kunnen ze bij een eventuele daling de productie extra winstgevend verkopen. Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van goudmijnen is dat je als belegger wel de juiste goudmijnen moet selecteren en kopen.

Dit jaar staat de index van 16 grote producerende goudmijnen op een verlies van 10% terwijl de goudprijs in Amerikaanse dollars vlak noteert en in euro’s 8% is gestegen. In die zin is beleggen in goudmijnen een stuk complexer dan het kopen van fysiek goud.

Goldman Sachs is al langer positief over goud. De analisten van de bank denken dat de hoge inflatie een goede reden is om goud te kopen. In een situatie met hoge inflatie kan goud bijna elke andere assetclass verslaan denkt Goldman Sachs.

Fysiek goud zal niet worden aangetast door inflatie. Dit is volgens de bank anders bij aandelen en obligaties. De vraag is of bedrijven de hogere inflatie een-op-een kunnen doorberekenen aan hun klanten waardoor de winst op peil blijft.

Goldman Sachs hanteert een koersdoel van $2500 per troy ounce voor eind 2022. Dit zou een stijging van 37% betekenen.

Start nu met het kopen van goud

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in goud heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Eerdere goudprijs verwachtingen
Open account Mijn D&K Klantenservice