Open voor orders

Goudupdate: goud en zilver herstellen fors

Gepubliceerd op 11 mei 2024
Reinoud Bogert
door Reinoud Bogert

Goud en zilver zijn hard gestegen sinds het begin van dit jaar. Sinds 21 april is er een correctie in de prijzen geweest. Deze week kwam daar een einde aan waarbij goud en zilver weer flink stegen. De stijging ging gepaard met tegenvallende macrocijfers in de VS.

Donderdag was er nieuws over het aantal aanvragen voor werkeloosheidsuitkeringen in de VS. Vorige week is het aantal aanvragen gestegen naar 231.000 terwijl er een stijging van 214.000 werd verwacht. Daarmee lijkt de arbeidsmarkt in de VS langzamerhand te verslechteren.

Afgelopen vrijdag bleek dat het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten in mei is gedaald terwijl de inflatieverwachting juist is gestegen. Uit cijfers van de Universiteit van Michigan bleek dat de index voor het consumentenvertrouwen daalde van 77,2 in april naar 67,4 begin van de maand mei. Een daling van zo’n 13%. De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden steeg van 3,2% in april naar 3,5% begin deze maand.

Verder was er inflatienieuws uit Nederland. De inflatie is op jaarbasis, volgens een voorlopig cijfer, met 2,7% gestegen. In maart kwam de prijsstijging nog uit op 3,1%. De daling is met name te danken aan de prijsdaling in de prijzen van het verblijf in bungalowparken (-5,2%). Als u daar nooit verblijft dan heeft u er niets aan en is de inflatie voor u nog rond de 3%.

Zilver steeg ruim 6% deze week

Deze week was het met name de zilverprijs die hard omhoog ging. De prijs van een kilogram zilver steeg met zo’n €48 per kg ofwel 6%. Langzamerhand wordt het geduld van beleggers in zilver beloond. Ook de goudprijs steeg. Goud boekte deze week een winst van 2,4% in euro’s.

Verloop zilverprijs deze week:

Goudupdate: goud en zilver herstellen fors

Goud staat in 2024 gemeten in euro’s op een winst van ruim 17%. Een belegging in zilver is in 2024 met ruim 21% gestegen. Het animo is nog steeds erg goed. Veel mensen maken zich zorgen om de waarde van de euro en kiezen edelmetaal als vorm van waardeopslag.

Volg ons op X of op LinkedIn of op YouTube voor dagelijkse updates!

Agenda

Woensdag wordt de economische groei in het eerste kwartaal en de industriële productie van maart in de eurozone bekendgemaakt. Die dag wordt in de VS het inflatiecijfer van april gepubliceerd. Donderdag volgt de industriële productie van april in de VS. Vrijdag wordt het definitieve inflatiecijfer van april in de eurozone bekendgemaakt.

Hieronder de belangrijkste tweets van deze week:

Onderwaardering zilver FD

Aanvragen werkeloosheidsuitkeringen VS 2024

Rendement goud sinds 1971

Inflatie Nederland april 2024

Aantal renteverlagingen in 2024 volgens Goldman Sachs

Reinoud Bogert

Reinoud Bogert

Partner

Reinoud is sinds 2016 als partner actief binnen Doijer & Kalff. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met beleggen waarvan 15 jaar specifiek in het beleggen in fysiek goud en zilver.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice