Open voor orders

Goudupdate: Het spaarplan van Doijer & Kalff

Gepubliceerd op 22 apr 2023
Reinoud Bogert
door Reinoud Bogert

Doijer & Kalff heeft in 2023 het spaarplan gelanceerd. Met het spaarplan kunnen klanten automatisch, voor een vast bedrag of gewicht per maand, zilver en/of goud sparen. Op deze manier bouwt u ongemerkt vermogen op in goud of zilver.

Wanneer u spaart in euro’s dan laat de inflatie uw koopkracht verdampen. Centrale banken en banken creëeren enorme hoeveelheden extra euro’s. Hierdoor neemt de waarde van de munt af. Dit verklaart waarom er inflatie is.

Het voordeel van goud en zilver is dat het niet bijgedrukt kan worden. Het mijnen van edelmetaal is een enorm kostbaar proces en jaarlijks nemen deze kosten toe. De jaarlijkse mijnproductie van goud ligt al jaren rond de 2%. Dit betekent dat de bovengrondse goudvoorraad jaarlijks met 2% stijgt.

Periodiek sparen in goud en zilver
De kracht van periodiek inleggen is een veel toegepaste strategie onder ervaren beleggers. Dit wordt ook wel dollar-cost average (DCA) genoemd. Door deze beleggingstrategie toe te passen koopt u voor een vast bedrag per maand goud of zilver, ongeacht de koers. Dit spreidt het risico en vermindert de volatiliteit (beweeglijkheid) op lange termijn.

U kunt vanaf €50 automatisch sparen, de hoogte kunt u zelf bepalen. In 4 klikken stelt u uw voorkeuren in en het systeem belegt vervolgens maandelijks voor u. U kunt in het dashboard van uw account zien hoeveel edelmetaal u in bezit heeft en wat de waarde ervan is.

Voordelen van het spaarplan
Het spaarplan biedt zeer scherpe prijzen. Daarnaast geldt: hoe langer u meedoet, hoe meer korting u op de premie ontvangt. De korting start op 5% en loopt na 6 maanden op tot 30%.

De voordelen op een rij:
👉 Spreiding van risico
👉 Ongemerkt vermogen opbouwen
👉 Zelf het bedrag bepalen waarmee u wilt sparen (v.a. €50)
👉 Aan- en afmelden van het spaarplan wanneer u wilt
👉 Gemak: automatisch beleggen via een maandelijkse incasso

Meedoen aan het spaarplan werkt heel gemakkelijk:
Stap 1: Klik op de tab “spaarplan” in uw dashboard
Stap 2: Klik op “spaarplan maken”
Stap 3: Kies het metaal, de frequentie en het bedrag/gram
Stap 4: Klik op “spaarplan opslaan”

Hierna gaat alles automatisch. De incasso zal op de 25ste van de maand plaatsvinden en worden afgeschreven van het rekeningnummer dat aan uw account is gekoppeld. Mocht u tussentijds iets willen wijzigen of willen stoppen, dan kan dat met een druk op de knop.

Bekijk voor meer informatie de Spaarplan pagina. 

Reinoud Bogert

Reinoud Bogert

Partner

Reinoud is sinds 2016 als partner actief binnen Doijer & Kalff. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met beleggen waarvan 15 jaar specifiek in het beleggen in fysiek goud en zilver.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Open account Mijn D&K Klantenservice