Algemene Informatie

Zakelijk goud kopen

Bent u geïnteresseerd in zakelijk goud kopen? Op deze pagina geven we u hier informatie over.

Waarom zakelijk goud kopen?

Beleggen in goud heeft de laatste jaren een veel beter rendement opgeleverd dan de gemiddelde belegger verwacht. Sterker nog, een rendement van ruim 9% gemiddeld per jaar maakt goud tot een van de best presterende beleggingen in de laatste 19 jaar.

Momenteel betalen steeds meer ondernemers voor het saldo op hun zakelijke rekening. Geld dat vaak voor een langere periode op de rekening staat en elk jaar koopkracht verliest door inflatie.

Voor wie is het geschikt?

Steeds meer ondernemers kiezen voor het beleggen goud om vermogen op te bouwen.

De reële rente (rente min inflatie) is al meer dan 5 jaar negatief waardoor geld steeds minder waard wordt.

Sinds de afschaffing van de goudstandaard in 1971 is goud met 8% gemiddeld per jaar gestegen.

Voor uw pensioenplanning

Met een account bij Doijer & Kalff kunt u zeer gemakkelijk periodiek goud kopen. Hierdoor bouwt u extra vermogen op. Ideaal als pensioenvoorziening of een aanvulling op uw pensioen.

Het opbouwen van uw vermogen

Het opbouwen van vermogen kan uitstekend door zakelijk goud te kopen. Goud is een van de best presterende assets geweest van de laatste jaren.

Edelmetaal als diversificatie

Goud kan een zeer goede toevoeging zijn aan uw vermogen. Ter diversificatie van de aandelenportefeuille, als alternatief voor sparen en als antwoord op een mogelijke financiële crisis.

Start nu met zakelijk goud kopen bij Doijer & Kalff

Om te kunnen investeren in goud en zilver hebt u een account bij Doijer & Kalff nodig.

Dit is zeer gemakkelijk en snel! Wij controleren wie er bevoegdheden hebben binnen de BV, eenmanszaak of vof en wie de uiteindelijk belanghebbende zijn.

U ontvangt elk jaar een jaaropgave waarmee uw accountant direct aan de slag kan.

Nog geen account? Maak nu een gratis account aan en start met beleggen in edelmetalen.

Account aanmaken

De voordelen van zakelijk goud kopen bij Doijer & Kalff

Wij bieden u de combinatie van het bezit van fysiek goud met het gemak van het online account.

Beleggen in fysiek goud

Met het online account koopt u tegen de scherpste premie fysiek goud. U hoeft niet met goud over straat en u kunt met een veilig gevoel op vakantie. Uw goud ligt opgeslagen in een van de best beveiligde kluizen ter wereld.

Zo eenvoudig is beleggen in goud

Wanneer u een account hebt dan koopt u goud in eenheden van 10 gram. Een order is binnen enkele minuten volledig uitgevoerd. Wij kopen het goud direct in.

 

Terugkoopgarantie voor uw goud

Mocht u willen verkopen dan voert u een verkooporder uit. U ontvangt 99% van de goudprijs op dat moment. Dit is de beste prijs in de markt. Wij bieden 100% terugkoopgarantie.

Bij Doijer & Kalff kunt u een zakelijk account openen en goud op naam van uw holding of bedrijf kopen. Steeds meer ondernemers kiezen voor goud als alternatief voor sparen of obligaties.

Het rendement op goud ligt de laatste jaren rond de 8 tot 9% gemiddeld per jaar. De goudprijs beweegt en hierdoor kan uw goud in waarde fluctueren.

Alle facturen staan op naam van uw onderneming. Jaarlijks is er een jaaropgave beschikbaar die u zo naar de accountant kunt sturen.

Belangrijk is dat u een zakelijke aankoop ook zakelijk betaald.

Goud is een beleggingsobject dat intrinsieke waarde heeft en onderhevig is aan schaarste, in tegenstelling tot geld. Daarom is het kopen van goud een potentiële investering met bijbehorende risico’s.

Zakelijk betaalt u waarschijnlijk maandelijks rente als gevolg van de negatieve rente. Daarnaast treedt er koopkrachtverlies op. De laatste jaren ligt het inflatiepercentage boven de 2% per jaar.

Mocht u goud willen verkopen dan kunt u zeer snel en gemakkelijk een verkooporder plaatsen. Binnen maximaal 5 werkdagen storten wij de opbrengst op de bankrekening van uw bedrijf.

U opent eerst een account op uw eigen naam en hierna kunt u hem op naam van het bedrijf zetten.

Wanneer u bent ingelogd dan klikt u rechtsboven op het rondje met het poppetje erin. Hierna klikt u op mijn gegevens.

Vervolgens klikt u bij bedrijfsnaam op “wijzig” en voert u bij bedrijfsnaam de naam van het bedrijf in en het nummer van de Kamer van Koophandel.

Hierna klikt u op “gegevens opslaan”.

Wanneer u zakelijk goud koopt dan dient de betaling ook te verlopen via het bankrekeningnummer dat op naam van het bedrijf staat.

De aankoopprijs van goud is 0,7% boven de spotprijs met een minimum van 4,90 per 10 gram. De spotprijs van goud verschilt van minuut tot minuut.

Het maakt bij Doijer & Kalff niet uit welke hoeveelheid u koopt. Wij verkopen goud in eenheden van 10 gram. Dus wanneer u een kilogram goud wilt kopen of juist 150 gram dan is dat mogelijk.

Wij verkopen alleen goudbaren met een minimale zuiverheid van 99,99%. De baren zijn LBMA geaccrediteerd.

Zakelijk goud kopen bij Doijer & Kalff is eenvoudig en betrouwbaar. U maakt een account aan op naam van uw bedrijf, hierna zorgt u voor het uploaden van uw ID en wij voeren een check uit qua bevoegdheden en aandeelhouders.

Wanneer er meerdere aandeelhouders zijn dan dient u ook een UBO-verklaring te mailen. Hierna hebt u toegang tot het account en kunt u goud kopen.

Het goud wordt zeer veilig opgeslagen in moderne kluizen op naam van uw bedrijf.   Het edelmetaal ligt volledig verzekerd en beveiligd opgeslagen.

Uw onderneming of de onderneming is de juridische eigenaar van het edelmetaal. Bij een faillissement van Doijer & Kalff is het goud veilig gesteld want het maakt dus geen onderdeel uit van onze balans.

De opslagkosten in het Trade Account voor goud zijn 0,15% over de vervangingswaarde per kwartaal. De minimale opslagfee is slechts €14,95 per kwartaal. Pas als u meer dan €10.000 aan goud bij ons hebt opgeslagen, wordt de opslagfee dus hoger.

We hebben daarnaast een Wealth Account. Met dit account koopt en verkoopt u goud in eenheden van 1 kilogram.

Na het aanmaken van een account kunt u uw account laten wijzigen in een Wealth Account. Deze wijziging kunt u aanvragen door een mail te sturen naar support@doijerkalff.nl

Nee, het hebben van een account is kosteloos en er wordt u niets in rekening gebracht als u geen posities in bezit hebt.

U kunt bij ons goudbaren vanaf 10 gram aanschaffen. Dat is dan ook het minimale ordergewicht als u goud zakelijk wilt aanschaffen. Dit is onafhankelijk van de actuele goudprijs: er is geen minimaal orderbedrag waaraan u hoeft te voldoen.

Goudbaren zijn om meerdere redenen een beter beleggingsobject dan gouden munten: zo zijn baren beter verhandelbaar en zijn de productiekosten ervan lager.

Het prijsverschil tussen gouden munten en goudbaren ligt snel op 3 tot 4%.

U kunt bij ons betalen door middel van iDeal, Bancontact en bankoverschrijving. Ons systeem past de betaalmethoden vanzelf aan wanneer u voor grotere bedragen edelmetaal koopt.

Doijer & Kalff biedt u terugkoopgarantie over al uw posities. Dat betekent dat u op elk gewenst moment uw goudbaren aan ons terug kunt verkopen voor 1% onder spotprijs.

De opbrengst wordt altijd uitbetaald op het zakelijke bankrekeningnummer.

Veelgestelde vragen

Hier staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u na het lezen nog vragen hebben dan vernemen wij dat graag!