Zilveren munten kopen

Bij Doijer & Kalff kunt u geen zilveren munten kopen, maar wel goud en zilver baren. Op deze pagina leggen we uit waarom investeren in zilver baren interessanter is voor u.

Doijer & Kalff verkoopt geen zilveren munten. U kunt bij ons goud kopen en zilver kopen, maar wij verkopen ons goud en zilver enkel in baren. Gouden of zilveren munten kunt u dus niet kopen met een account van Doijer & Kalff en dat heeft een duidelijke reden.

Beleggen in zilver: verstandig?

Als we kijken naar het rendement dat zilver oplevert, is zilver een verstandige investering. Het rendement van zilver in de afgelopen 17 jaar veelal positief. Dieptepunten zagen we wel (bijvoorbeeld met een rendement van zo’n -38% in 2013), maar deze worden ruimschoots gecorrigeerd door hoogtepunten, zoals een rendement van zo’n 44% in 2009 en zo’n 96% in 2010.

Bij Doijer & Kalff is zilver verkopen bovendien even gemakkelijk als zilver kopen. Dit maakt dat u op elk gewenst ogenblik zilver kunt kopen of verkopen in de hoeveelheden die u wenst. Met een minimumafname van een zilverbaar van slechts 1 kilo kunt u te allen tijde uw positie uitbreiden. Onze terugkoopgarantie maakt dat u nooit met zilver blijft zitten: wij kopen uw zilver van u terug op het moment dat u dat wenst.

Zilveren munten: is het verstandig?

Hoewel zilveren munten kopen ook een investering is in precies hetzelfde edelmetaal met precies dezelfde beleggingskansen, zien wij bij Doijer & Kalff toch duidelijk nadelen van zilveren munten kopen ten opzichte van zilverbaren kopen.

Bent u verzamelaar van zilveren munten en koopt u deze (mede) vanuit esthetisch oogpunt? Dan spreekt het voor zich dat een zilveren munt, zeker als deze zeldzaam en dus waardevol is, een prachtige koop is. Kiest u echter voor zilver kopen als investering, dan heeft zilveren munten kopen een duidelijk nadeel ten opzichte van zilverbaren kopen. Dit komt door de vaak hoge premie waarmee u te maken krijgt als u zilveren munten koopt.

En als ik kies voor zilveren munten zonder btw?

Een ‘voordeel’ van zilveren munten kopen is dat deze btw-vrij worden aangeboden. Munten kunnen btw-vrij worden aangeboden omdat deze onder de margeregeling vallen.

Zilveren munten kopen zonder btw klinkt aanlokkelijk. Er is echter een andere vorm van bijkomende kosten die u wel betaalt als u zilveren munten koopt: premie. Op zilveren munten kan die premie oplopen tot boven de 20%! Dat betekent dat u de munten dan wel zonder btw tegen spotprijs koopt, maar dat u wel nog extra betaalt vanwege de premie.

De hoge premie op zilveren munten maakt dat de aanschaf van zilveren munten veel moeilijker rendabel te krijgen is dan die van zilverbaren. Bij een premie van 20% op zilveren munten hebt u eerst een prijsstijging van meer dan 14% nodig om uw aankoop van munten rendabel te krijgen.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november
Goud 30-11-2021

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell
Goud 23-11-2021

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud
Goud 18-11-2021

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud