AFM Vergunning
Goudprijs: 48,01 per gram 0.07%
Zilverprijs: 700,31 per kilo 0.0033%

Wilt u zilveren munten kopen? Bij Doijer & Kalff vindt u geen zilveren munten. U kunt bij ons goud kopen en zilver kopen, maar wij verkopen ons goud en zilver enkel in baren. Gouden of zilveren munten kopen kan dus niet met een account van Doijer & Kalff en dat heeft een duidelijke reden.

Gratis account aanmaken

Beleggen in zilver: verstandig?

In zilver beleggen: is dat verstandig? Doet u er als belegger goed aan om te investeren in zilver?

Als we kijken naar het rendement dat zilver oplevert, is zilver een verstandige investering. Het rendement van zilver in de afgelopen 17 jaar veelal positief. Dieptepunten zagen we wel (bijvoorbeeld met een rendement van zo’n -38% in 2013), maar deze worden ruimschoots gecorrigeerd door hoogtepunten, zoals een rendement van zo’n 44% in 2009 en zo’n 96% in 2010.

Bij Doijer & Kalff is zilver verkopen bovendien even gemakkelijk als zilver kopen. Dit maakt dat u op elk gewenst ogenblik zilver kunt kopen of verkopen in de hoeveelheden die u wenst. Met een minimumafname van een zilverbaar van slechts 1 kilo kunt u te allen tijde uw positie uitbreiden. Onze terugkoopgarantie maakt dat u nooit met zilver blijft zitten: wij kopen uw zilver van u terug op het moment dat u dat wenst.

Zilveren munten kopen: is het verstandig?

Hoewel zilveren munten kopen ook een investering is in precies hetzelfde edelmetaal met precies dezelfde beleggingskansen, zien wij bij Doijer & Kalff toch duidelijk nadelen van zilveren munten kopen ten opzichte van zilverbaren kopen.

Bent u verzamelaar van zilveren munten en koopt u deze (mede) vanuit esthetisch oogpunt? Dan spreekt het voor zich dat een zilveren munt, zeker als deze zeldzaam en dus waardevol is, een prachtige koop is. Kiest u echter voor zilver kopen als investering, dan heeft zilveren munten kopen een duidelijk nadeel ten opzichte van zilverbaren kopen. Dit komt door de vaak hoge premie waarmee u te maken krijgt als u zilveren munten koopt.

En als ik kies voor zilveren munten kopen zonder btw?

Een ‘voordeel’ van zilveren munten kopen is dat deze btw-vrij worden aangeboden. Zilveren munten kunnen btw-vrij worden aangeboden omdat deze onder de margeregeling vallen.

Zilveren munten kopen zonder btw klinkt aanlokkelijk. Er is echter een andere vorm van bijkomende kosten die u wel betaalt als u zilveren munten koopt: premie. Op zilveren munten kan die premie oplopen tot boven de 20%! Dat betekent dat u de munten dan wel zonder btw tegen spotprijs koopt, maar dat u wel nog extra betaalt vanwege de premie.

De hoge premie op zilveren munten maakt dat de aanschaf van zilveren munten veel moeilijker rendabel te krijgen is dan die van zilverbaren. Bij een premie van 20% op zilveren munten hebt u eerst een prijsstijging van meer dan 14% nodig om uw aankoop van zilveren munten rendabel te krijgen.

Gratis account aanmaken

Premies op zilveren munten

De premie die u betaalt als u overgaat tot zilveren munten kopen, verschilt per munt. Enkele factoren die invloed hebben op deze premie zijn:

 • Productiekosten: om meerdere zilveren munten te slaan, is meer tijd, inspanning en expertise nodig dan om een zilverbaar te gieten, ook als die zilverbaar hetzelfde gewicht heeft als die zilveren munten samen. Procentueel gezien is de marge op zilveren munten daardoor duidelijk hoger dan bij een relatief gemakkelijk te produceren zilverbaar.
 • Belastingen: op gouden munten wordt geen belasting geheven, over zilver en zilveren munten wel. Belastingen zijn dan ook ten dele verantwoordelijk voor de premie op zilver en op zilveren munten.
 • Vraag en aanbod: is er veel vraag naar bijvoorbeeld zilveren munten, dan kan dit de premie opdrijven.
 • Marge: aanbieders van zilverbaren en zilveren munten rekenen een marge op de verkoopprijs van zilver om zelf winst te kunnen maken.

Zilverbaren kopen bij Doijer & Kalff: btw-vrij én met lage premie

Bij Doijer & Kalff kunt u dus geen zilveren munten kopen. Wij richten ons op klanten die zilver kopen als investering en die daarom kiezen voor zilverbaren kopen in plaats van zilveren munten kopen.

Waarom zilverbaren kopen bij Doijer & Kalff verstandig is? Wij zetten de argumenten graag voor u op een rij:

 • Zilverbaren bij Doijer & Kalff zijn zo’n 16% goedkoper dan zilveren munten;
 • Bij ons koopt u zilverbaren altijd btw-vrij;
 • De premie op zilverbaren bij Doijer & Kalff is slechts 4%;
 • Wij geven u een volledige terugkoopgarantie;
 • Zilverbaren kopen doet u bij Doijer & Kalff vanaf 1 kilo;
 • Een account bij Doijer & Kalff is gratis;
 • Accounthouders hebben maandelijks toegang tot zilverbaren en goudbaren in de SALE;
 • Al uw aankopen zijn volledig verzekerd;
 • Uw zilverbaren liggen allocated op naam opgeslagen in een van de veiligste kluizen.

Maak vandaag nog uw account aan en kies voor voordelig zilver kopen en goud kopen bij Doijer & Kalff.

Gratis account aanmaken