Zilver munten kopen

Zilveren munten kopen of kiezen voor zilverbaren? Veel beleggers wortelen met deze keuze.

We leggen u graag uit waarom wij alleen zilverbaren zonder BTW aanbieden en waarom dit de scherpste manier is om in zilver te investeren.

De premie op zilveren munten ligt gemiddeld boven de 20%. Dit betekent dat u zilveren munten koopt tegen een prijs die dus minimaal 20% hoger is dan de zilverprijs.

Wanneer u voor een klein bedrag zilver wilt kopen dan kan de keuze voor een zilveren munt best logisch zijn. Een zilveren munt wordt veelal aangeboden in het gericht van 1 troy ounce.

Een troy ounce is ongeveer 31,1 gram. Stel u wilt voor €200 zilver kopen dan koopt u ongeveer 6 munten van 1 troy ounce. Voor dit bedrag kunt u geen zilverbaar kopen.

Er gaan 32 zilveren munten van 1 troy ounce (oz) in een kg.

Zilveren munten kopen versus zilverbaren

Een zilverbaar wordt meestal verkocht in het gewicht van 1 kilogram of zwaarder. Momenteel kost een kilogram zilver ongeveer €650.

Stel dat u wilt €10.000 investeren in zilver. Dan koopt u ruim 14,5 kg aan zilver in de vorm van zilverbaren zonder BTW. Wanneer u zou kiezen voor zilveren munten dan ontvangt u 12,4 kg aan zilver.

De keuze voor zilverbaren levert u dus ruim 2 kg meer zilver op!

Voorwaarde is wel dat deze zilverbaren worden opgeslagen in het douanedepot. Hierdoor kunnen ze zonder BTW gekocht en terugverkocht worden.

Op zilveren munten zit de zogenaamde margeregeling. Deze regeling houdt in dat er alleen 21% BTW wordt geheven op de marge die op de munt zit en niet op de munt zelf.

zilveren munten kopen

Maar ondanks de margeregeling zijn zilverbaren zonder BTW veel beter geprijsd dan zilveren munten.

Zilver kopen in de SALE

Bij Doijer & Kalff bieden we een aantal keer per maand zilver aan voor de prijs die net boven de zilverprijs ligt.

Wanneer er op een moment meer klanten verkopen dan kopen dan hebben we zilverbaren over in de kluis. Deze baren hoeven niet meer geproduceerd en getransporteerd te worden.

Hierdoor kunnen we ze aanbieden tegen de beste prijs in Europa!

Accounthouders bij Doijer & Kalff krijgen exclusief toegang tot de zilver SALE.

Open account Mijn D&K Klantenservice