Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Palladiumprijs

Palladiumprijs

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Kilo (kg)
Palladium
 

Op deze pagina geven we uitleg over de palladiumprijs. We vertellen u over de koers en hoe deze prijs tot stand komt.

 

Wat is een palladiumprijs?

Net als bij andere edelmetalen wordt de palladiumprijs bepaald op de beurzen. De palladiumprijs wordt standaard uitgedrukt in dollar per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Wanneer de palladiumprijs wordt weergegeven in bijvoorbeeld euro’s per gram, is dit afgeleid van dollars per troy ounce.

 

Hoe komt de palladiumprijs tot stand?

Op verschillende beurzen in de wereld worden grote hoeveelheden edelmetaal verhandeld, waaronder palladium. Op deze beurzen wordt dagelijks de palladiumprijs vastgesteld. Omdat de beurzen zich op verschillende continenten bevinden, gebeurt dit op een aantal momenten op de dag. Als eerste zijn de beurzen van Azië en Australië aan de beurt. Hier wordt ‘s nachts de koers bepaald. In de ochtend gebeurt dit in Londen en in Zürich en in de loop van de middag in de Verenigde Staten.

 

De palladiumprijs die op de beurzen wordt vastgesteld, is ook de prijs die handelaren en leveranciers aanhouden. De prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw palladium munten of baren is gebaseerd op de palladiumprijs op de beurzen, maar zal in werkelijkheid iets hoger liggen. Dit komt doordat er kosten worden gemaakt voor de productie, het transport en verzekeren van uw munten en baren.

 

Wat is de palladiumprijs nu?

Op de website van Doijer & Kalff kunt u de palladiumprijs volgen. Wij updaten deze regelmatig, dus u ziet altijd de meest actuele prijzen. De palladiumprijs wordt weergegeven in een grafiek of tabel. Deze kunt u bekijken in verschillende tijdseenheden en valuta.

 

Is de palladiumprijs laag of hoog?

Behalve de meest actuele palladiumprijs bieden wij u ook een overzicht van de historische palladiumprijs. In deze tabel ziet u de palladiumprijs en hoe die zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. Op basis van historische koersen in combinatie met de meest actuele koersen, kunt u zelf bepalen wanneer het een goed moment is om palladium te kopen of verkopen.