Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Zilverprijs per gram

Zilverprijs per gram

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Gram (g)
Zilver
 

De zilverprijs wordt vaak aangegeven in prijs per gram. Op deze pagina leggen we uit hoe deze prijs tot stand komt en waar u de actuele zilverprijs per gram kunt vinden.

 

Hoe komt de zilverprijs per gram tot stand?

Bij het verhandelen van edelmetaal is de standaard maatstaf die gebruikt wordt dollars per troy ounce. Één troy ounce is 31,103 gram. Wanneer u een zilverprijs ziet in euro’s per gram, is dit een afgeleide van de standaard van dollars per ounce. We rekenen deze prijs uit op basis van de actuele dollarkoers. Een aantal maal per dag wordt op verschillende beurzen wereldwijd de prijs voor zilver vastgesteld. Deze prijzen worden aangehouden door handelaars en leveranciers. De prijs die u betaalt voor zilveren munten en baren zal altijd wat hoger liggen dan de zilverprijs zelf. Dit komt doordat er kosten gemaakt moeten worden voor de productie van de munten en baren en voor het transporteren en verzekeren ervan.

 

Wat is de zilverprijs per gram nu?

De meest actuele zilverprijzen kunt u volgen op onze website. Dit kan op verschillende manieren. Er zijn grafieken en tabellen waarin u kunt zien wat de meest actuele koers is. Ook wordt op de website telkens bovenin weergegeven wat de huidige prijs is en of deze gezakt of gestegen is. U kunt deze gegevens bekijken in verschillende valuta en verschillende tijdseenheden. Deze gegevens worden regelmatig ververst en zijn dus altijd actueel.

 

Wanneer is de zilverprijs per gram laag?

Op de website staat ook een overzicht met de zilverprijs van de afgelopen jaren. Op deze manier kunt u zelf zien hoe de prijs van zilver de voorgaande jaren is geweest. Zo kunt u dus zien of het op dit moment een goede tijd is om zilver in te kopen of te verkopen.

 

Zilverprijs per gram in een grafiek

De meest gedetailleerde grafiek als het gaat om de zilverprijs, is de zilverprijs per gram. Hier kunt u heel specifiek zien hoe de prijzen wijzigen. U kunt dus precies bepalen wanneer u zilver wilt kopen of verkopen. Op die manier krijgt of koopt u altijd voor de beste prijs.