Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Zilverprijs per kilo

Zilverprijs per kilo

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Kilo (kg)
Zilver
 

De zilverprijs wordt vaak weergegeven in een kiloprijs. Op deze pagina leggen we u graag uit wat deze zilverprijs per kilo precies inhoudt en hoe deze tot stand is gekomen.

 

Wat is de zilverprijs per kilo?

Op verschillende beurzen in de wereld wordt dagelijks de zilverprijs opnieuw vastgesteld. Deze beurzen baseren de prijs op dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31.103 gram. Het gewicht van zilveren munten wordt normaal gesproken uitgedrukt in troy ounces. Wanneer het gaat om grotere hoeveelheden zilver, zoals in het geval van baren, dan wordt er ook gerekend in kilo’s.

 

Hoe komt de zilverprijs per kilo tot stand?

Dagelijks wordt de zilverprijs opnieuw vastgesteld op verschillende beurzen wereldwijd. Dit gebeurt door het tijdsverschil op verschillende momenten op de dag; ‘s nachts in Australië en Azië, ‘s ochtends in Londen en Zürich en in de middag in de Verenigde Staten. De koers is gebaseerd op de middenkoers. Dit is het midden tussen de prijs waarvoor de koper wil kopen en de verkoper wil verkopen.

 

Is de zilverprijs per kilo laag of hoog?

Op onze website kunt u de prijs van zilver volgen. Deze kunt u zien op verschillende manieren. In de grafiek kunt u de zilverprijs per kilo volgen in verschillende tijdseenheden. U kunt de zilverprijs per kilo in detail volgen per uur, per dag, maar u kunt er ook voor kiezen om de huidige koers te vergelijken met die van de afgelopen jaren. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u een goed beeld krijgt van de zilverprijs. Zo kunt u ervoor zorgen dat u op het juiste moment uw zilver kunt kopen of verkopen.

 

Grafiek van de zilverprijs per kilo

In de grafiek vindt u altijd de meest actuele zilverprijs per kilo, maar u vindt er ook een overzicht van de zilverprijs van de afgelopen jaren. Zo kunt u de koers in detail in de gaten houden, maar kunt u ook kijken naar hoe de zilverprijs zich ontwikkeld heeft. Op deze manier kunt u zich een goed beeld vormen van de zilverprijs en bepalen wat voor u het juiste moment is om zilver te kopen of te verkopen.