AFM Vergunning
Goudprijs: 52,55 per gram -0.74%
Zilverprijs: 710,21 per kilo -0.0389%

Zilverprijs kan naar $22 tot $24 in 2017

02 februari 2017 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Zilverprijs kan ondanks de sterke start dit jaar verder stijgen volgens ETF Securities. In het laatste researchrapport ligt de verwachting van de goudprijs lager dan de eerdere verwachting. De analisten zien de goudprijs de komende 5 a 6 maanden oplopen naar $1300 per troy ounce.

In de tweede helft zal volgens ETF Securities de dollar sterker worden en zal de goudprijs dalen. Uitgangspunt is een goudprijs van $1230 aan het einde van 2017. Het niveau $1300 betekent een stijging van bijna 7% vanaf de huidige goudprijs. De koers van $1230 ligt iets meer dan 1% hoger vanaf het huidige niveau.

Naast de base case heeft ETF Securities een bullisch en een bearisch scenario aan het researchrapport toegevoegd. In een bullish scenario is de FED vrij traag met het invoeren van renteverhogingen, loopt de inflatie harder op dan verwacht en daalt de dollar. De goudprijs stijgt dan naar $1380 per troy ounce. Een bearisch scenario gaat uit van een agressieve FED qua renteverhogingen, een sterkere dollar en het basten van de bubbel in de obligatiemarkt. De goudprijs zal dan dalen naar $1095 aan het einde van 2017.

Koersdoel zilverprijs $22 tot $24

ETF Securities gaf in een interview vandaag met Kitco aan dat het bedrijf verwacht dat de zilverprijs naar de $22 tot $24 zal stijgen in 2017. Zilver zal het beter doen dan goud door de grotere industriële vraag naar zilver. Waar de totale vraag naar goud maar voor 10% uit industriële vraag bestaat ligt dat bij zilver vele malen hoger. Meer dan de helft van de vraag naar zilver komt vanuit de industrie.

De industriële vraag in sinds 2016 stijgende na 3 jaar van daling. Er is een groei in industriële toepassingen van zilver. Zonne-energie wordt een steeds belangrijkere vorm van energie en de productie van zonnepanelen vereist het gebruik van zilver. Naar verwachting zal de totale vraag dit jaar groeien naar ongeveer 80 miljoen ounces.

Daarnaast zal een groeiende industriële productie de vraag naar zilver vergroten volgens de analisten van ETF Securities. Groei die zowel in de VS, Europa als in opkomende markten zal gaan plaatsvinden. De zilverprijs heeft een sterke correlatie met de goudprijs. Deze factor is ongeveer 80%. Een hogere goudprijs zal tevens positieve invloed hebben op de ontwikkeling in de zilverprijs.

Het bedrijf gaat ervan uit dat de FED in 2017 niet heel agressief de rente zal verhogen en dat de inflatie zal oplopen. Een gunstige combinatie voor zowel de goudprijs als de zilverprijs volgens ETF Securities.

Open een account bij Doijer & Kalff en koop goud en zilver tegen de scherpste prijzen. De opslag van uw edelmetaal is 100% allocated (per klant apart op naam opgeslagen en 100% fysiek aanwezig), met volledige terugkoopgarantie , verzekerd en opgeslagen in de best beveiligde kluizen van Nederland.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken