AFM Vergunning
Goudprijs: 52,85 per gram 0.09%
Zilverprijs: 703,07 per kilo -0.0023%

Slecht macrocijfer zet zilverprijs (+2,8%) en goudprijs (1,3%) hoger

10 januari 2014 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Zilverprijs Goudprijs

Door een slecht macrocijfer in de VS vandaag schoten zowel goudprijs als de zilverprijs in prijs omhoog. Het macrocijfer was het nieuw aantal banen over december van 2013. Economen hadden de verwachting dat het aantal nieuwe banen in de VS op 197.000 zou uitkomen maar er  kwamen maar 73.000 banen bij.

Werkeloosheid VS

De wekeloosheid daalde van 7% naar 6,7% maar dit is een gevolg van een lagere participatiegraad van 62,8%. Eigenlijk het percentage van volwassenen dat deelneemt of deel wil nemen in de groep van de beroepsbevolking. De participatiegraad is op het laagste punt sinds 1978.

Gevolg van dit slechte cijfers was dat de zilverprijs omhoog ging met 2,8% en de goudprijs boekte een stijging van 1,3%. Het aantal nieuwe banen is een belangrijke indicator voor de mogelijke afbouw van QE (geldcreatie). Wanneer het cijfer tegen valt dan is er meer angst dat de FED QE niet verder zal afbouwen of zelfs kan verhogen. Deze geldcreatie is juist een reden voor beleggers om in goud en zilver te investeren.

Balans van de FED

De balans van de FED groeit nog steeds enorm. De zogenaamde Monetary Base ging van $850 miljard naar een slordige $3810 miljard in een periode van 5 jaar. Hier komt maandelijks $75 miljard bij. Een maandelijkse stijging van zo’n 2%. Amerika heeft een veel te hoge staatsschuld waardoor beleggers in staatsobligaties steeds kritischer zullen worden. Momenteel zijn de Amerikaanse staatsobligaties gewild maar wanneer de vraag afneemt zal de FED de geldverruiming moeten blijven voortzetten of zelfs weer verhogen. Klik hier voor zilver kopen.

Zilverprijs $20,09

Goudprijs $1242

 

 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken