AFM Vergunning
Goudprijs: 42,99 per gram 0.15%
Zilverprijs: 506,21 per kilo 0.0028%

Zilverprijs daalt 8,2% in vier dagen tijd

14 november 2016 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Zilverprijs is in korte tijd drastische gedaald. Na de bekendmaking van de overwinning van Trump steeg de zilverprijs naar de $19 per troy ounce. De euforie was van korte duur want zilver verloor in de dagen erna zelfs een behoorlijk deel van de jaarwinst. Vanaf het hoogste punt van $19 verloor zilver 11,2%.

De goudprijs maakte eenzelfde beweging maar verloor in dezelfde periode 4,2%. Niet alleen de edelmetalen kregen een forse tik. De Euro verloor 3,1% in 4 handelsdagen en noteert momenteel op het laagste punt in 2016. De rente op de 10-jarige staatsobligatie van Italië, het land dat wij beschouwen als het grootste risico voor Europa en daarmee de waarde van de Euro, steeg 23% in 4 dagen tijd.

Zilverprijs daalt 4.3% in Euro’s

De sterkere Amerikaanse Dollar heeft zilver en goud onder druk gezet. De daling gemeten in Euro’s viel een stuk lager uit. De zilverprijs in Euro’s daalde 4,3%. De goudprijs in Euro’s  daalde 2,5% vanaf het moment dat de verkiezingen in de VS plaatsvonden. UBS ging uit dat een overwinning van Donald Trump de goudprijs richting de $1400 per troy ounce zou stuwen. De beweging was er wel maar minder sterk dan verwacht en van zeer korte duur.

De stijgende rente en de daarmee sterkere Amerikaanse Dollar hebben impact gehad op zowel de goud- als de zilverprijs maar de jaarresultaten liegen er niet om. De zilverprijs sloot op de laatste handelsdag van 2015 rond de $412 per kilo. Momenteel noteert de prijs €93 per kilo hoger ofwel 22,5% rendement. Zilver is daarmee de best presterende belegging van 2016 ondanks de stevige recente daling. Goud staat dit jaar zo’n 15% hoger.

Koersverloop Zilverprijs in 2016

Zilverprijs
Het hoogste punt van de zilverprijs in 2016 was begin juli op een zilverprijs van rond de €590 per kilogram.

De Euro staat dit jaar ruim 1% in de min en in de laatste 2,5 jaar heeft de Euro ruim 23% van haar waarde verloren ten opzichte van de Dollar. De komende maanden kan de Euro verder onder druk komen te staan. Het referendum op 4 december in Italië, de verkiezingen in Oostenrijk dit jaar en komend jaar in Frankrijk, Duitsland en in Nederland kunnen voor een verdere daling zorgen. Ondanks de recente daling in de zilverprijs hebben beleggers in zilver nog steeds de best presterende asset van 2016 in handen!

Schrijf je hieronder in voor het laatste nieuws.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken