US Mint start vandaag productie weer van zilveren American Eagles 2014

Gepubliceerd op 13 jan 2014
door Corné van Drogenbroek

Zilveren American Eagle wordt sinds vandaag weer geproduceerd door de US Mint. De US Mint, uitgever van onder andere de zilveren American Eagle, is vandaag weer gestart met de productie van de zeer populaire zilveren beleggingsmunt.

Op 9 december 2013 werden de laatste zilveren American Eagles gemaakt (versie 2013).

Zilver van de Sunshine Mint

Het munthuis is verplicht om de blanks (pure zilveren rondingen) te kopen bij de Sunshine Mint in Amerika. Deze regels zijn door de overheid opgelegd en daardoor is de US Mint afhankelijk van de toelevering van zilver door de Sunshine Mint.

De afgelopen jaren is het een aantal keer voor gekomen dat de US Mint niet kon produceren omdat de Sunshine Mint niet kon leveren.

Beperkt Aanbod

Een aantal bullion dealers kunnen de 2013 versie nog uit voorraad leveren maar het aanbod is beperkt. De premies lopen in de VS aardig op, in Nederland valt dit gelukkig nog mee.

Naar verwachting zal het 4 weken duren voordat de American Eagles uit 2014 verkrijgbaar zijn bij de handelaren.

Het ontwerp van de American Eagle is sinds 1986 nog niet gewijzigd. Er zijn aanwijzingen dat er mogelijk in 2015 een nieuw ontwerp van de munt komt.

Momenteel is de zilveren American Eagle de meest verkochte zilveren munt ter wereld. Afgelopen jaar heeft de US Mint ruim 42 miljoen ounces verkocht. De zilveren American Eagle bestaat voor 99,9% uit zilver.

Op de voorzijde van de zilveren American Eagle is het klassieke design gebruikt van Adoplh A. Weinman, het design dat oorspronkelijk gebruikt werd voor de half-dollar munten tussen 1916 en 1947.

Dit design, genaamd “Walking Liberty” is één van de populairste designs in Amerika en was dan ook een voor de hand liggende keuze om te gebruiken bij de zilveren American Eagle.

Op de achterzijde van de zilveren munt is een afbeelding weergegeven van een heldhaftige arend (één van dé symbolen van Amerika) naar het design van John Mercanti. Klik hier voor zilver kopen.

Corné van Drogenbroek

Partner

Corné is sinds 2010 verbonden aan Doijer & Kalff. Hij heeft een groot netwerk in de wereld van edelmetaal. Corné is met name betrokken bij de strategische kant van Doijer & Kalff.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Zilverprijs stijgt 4,5%
Zilver 22-01-2022

Zilverprijs stijgt 4,5%

Zilverprijs stijgt 4,5%

Inflatie december 2021 naar 6,4%
Goud 08-01-2022

Inflatie december 2021 naar 6,4%

Inflatie december 2021 naar 6,4%

Goudprijs is in 2021 met 3,8% gestegen
Goud 31-12-2021

Goudprijs is in 2021 met 3,8% gestegen

Goudprijs is in 2021 met 3,8% gestegen