AFM Vergunning
Goudprijs: 51,25 per gram 0.09%
Zilverprijs: 540,07 per kilo 0.0085%

Mexico overweegt herinvoering Zilverstandaard

13 juli 2014 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Zilverstandaard kan mogelijk worden ingevoerd in Mexico volgens Silverdoctors. Veel Amerikanen en Europeanen zien Mexico als een derde wereld land. Duizenden inwoners van Mexico vertrekken dagelijks naar Amerika in verband met armoede, extreem geweld en een gebrek aan basisvoorzieningen. Volgens Future Money Trends zou dit in de nabije toekomst kunnen veranderen. De financiële leiders en politici in Mexico overwegen ingrijpende monetaire veranderingen in het land. En wanneer deze worden geïmplementeerd dan dat kunnen leiden tot een wereldwijde machtsverschuiving van epische proporties.

Zilverstandaard in Mexico kan leiden tot grote Machtsverschuiving

Invoering van de zilverstandaard zou een enorme impact hebben met wereldwijde gevolgen. Veel invloedrijke en vermogende Mexicanen zouden eisen dat het land de zogenaamde fiat munt, een munt gebaseerd op vertrouwen en niet gedekt door een onderliggende waarde, vaarwel zegt en een munt op basis van de zilver standaard invoert. Veel Amerikanen kijken naar Mexico als gewelddadig,  slecht geleid en verknoeid land waar de inwoners liever de grens oversteken en gaan werken in de landbouw in Amerika met als vooruitzicht een beter loon. Dit beeld zou compleet anders kunnen wanneer Mexico de zilver standaard invoert en een mondiale machtsverschuiving zou ontketenen.

Volgens de Mexicaanse Multi-miljardair en initiatiefnemer voor de herinvoering van de zilver standaard, Hugo Salinas Price, hoeven er alleen maar drie of vier leden van de antigroep overtuigd te worden om een unanieme ja te krijgen.

Monetaire Verschuivingen

Net als monetaire verschuiving in Rusland, China en het Midden Oosten die tot doel hebben om zich te ontdoen van de dominante rol van de Amerikaanse Dollar, wordt het nieuws over een dergelijke stap in Mexico gebagatelliseerd. En hoewel een zilver standaard in Mexico wordt genegeerd als serieuze optie, gelooft het consortium van invloedrijke mensen in Mexico in de haalbaarheid van een zilver standaard. Een beweging die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het verschuiven van de wereldmacht.

De verslechterende situatie voor de fiat munten wereldwijd, het tekort aan zilver in combinatie met een zilveren Peso gedekt door zilver of een andere munt zou een zegen zijn voor de edelmetalen. De grote vraag is of de westerse centrale bankiers een dergelijk stap zouden toelaten. Toen Libië en Irak een soortgelijke strategie wilden implementeren, die deze landen van de afhankelijkheid van de Dollar zou bevrijden, belandde ze in een no-fly zone waarbij het land werd bedekt met miljoenen aan munitie. Maar de nauwe samenwerking op economisch gebied tussen Mexico en China en tal van andere supernaties die strijden voor de controle over de wereldeconomie is de kans groot dat er nieuwe systemen van handel zullen ontstaan. De landen die de trend vroegtijdig weten in te voeren en adequaat weten te investeren in harde activa zullen hun rijkdom aanzienlijk zien stijgen tijdens financiële, economische en monetaire onrust. 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken