AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram 0%
Zilverprijs: 669,83 per kilo 0%

Zilver prijs levert winst weer in, goudmijnen +22% & Val van Bolivar

28 april 2014 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Zilver prijs levert afgelopen week de winst in van 2014 weer in en liep de spanning in Oekraïne weer verder op en lijkt nog niet over te zijn. De VS komt deze week met nieuwe sancties richting Rusland. De sancties gaan richting delen van het bankwezen, defensie  en waarschijnlijk ook richting de persoonlijke bezittingen van Putin. Verder bleek afgelopen week dat de goudmijnen 22% hoger staan dit jaar, dat de val van de Bolivar (Venezuela) verliesposten geven bij Amerikaanse bedrijven en de zilverprijs de winst van dit jaar weer moest inleveren.

Zilver Prijs 2014

De goudprijs heeft licht geprofiteerd van de onrust en steeg 0,66%, net boven de $1300. De zilverprijs klom iets meer met 0,71%. De ratio goud/zilver staat op 1/66.

Hieronder een overzicht van het nieuws:

Zilver prijs levert winst 2014 weer in dit jaar

Vorig jaar was een dramatisch jaar qua ontwikkeling van de zilverprijs. De zilver prijs daalde maar liefst 36%. In de eerste maanden van 2014 steeg de zilverprijs en boekte tussentijds een winst van 13%. De weken hierna is de prijs gedaald naar het nivo waar het dit jaar op begon. Momenteel noteert de zilverprijs (lees verder).

Spanning loopt op in Oekraïne

De spanningen rondom Oekraïne lopen deze week verder op. Vandaag werd er een helikopter van Oekraïne neergeschoten in Kramatorsk. Een pro-Russische sluipschutter zou een kogel hebben afgevuurd die de brandstof raakte waardoor de helikopter is ontploft. Oekraïne waarschuwde Putin vervolgens dat indringers in het land zullen worden geëlimineerd. Oekraïne gaf aan dat Rusland een derde wereld oorlog wil starten (lees verder).

Goudmijnen noteren inmiddels +22%

Vorig jaar was een teleurstellend jaar voor de goudmijnaandelen. De daling van de goudprijs trok de goudmijnaandelen het ravijn in. De mijnaandelen daalde harder dan goud. Marktleider Barrick Gold Corp daalde van $50 begin 2012 naar een dieptepunt van $14 per aandeel in 2013. Newmont Mining daalde van $60 begin 2012 naar $21 begin van dit jaar. Door de daling van de goudprijs werden nieuwe projecten in de ijskast (lees verder).

Val van Bolivar doet beurskoersen sterk dalen

De beurskoersen van Amerikaanse bedrijven staan onder druk door de devaluatie van de Venezolaanse Bolivar. De munt verloor veel van haar waarde met alle gevolgen van dien (lees verder).

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken