AFM Vergunning
Goudprijs: 52,94 per gram 0.01%
Zilverprijs: 728,57 per kilo 0.0028%

Verkoop Zilver, 2013 zeer goed jaar voor verkoop zilveren sieraden in VS

19 maart 2014 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Verkoop Zilver is in 2013 robuust geweest. Met name de verkoop van zilveren sieraden in de VS was sterk. De omzet steeg voor het vijfde achtereenvolgende jaar. Uit een onderzoek van het sieraden vakblad de National Jeweler bleek dat 73% van de retailers in de VS een hogere omzet rapporteerden. Van deze groep verwacht 92% dat de verkoop van zilveren sieraden blijft groeien in de komende jaren. Ongeveer 65% van de ondervraagde retailers verhoogden hun inventaris in 2013 gemiddeld 23%.

Bijna de helft van de retailers (46%) gaf aan dat zilver de hoogste omloopsnelheid heeft binnen de inventaris. Ook worden op zilveren sieraden  de beste marges gehaald. Diamanten en bruidssieraden komen op de tweede en derde plaats. Zo’n 66% van de ondervraagde retailers boekte een stijging in de verkoop ten op zichte van 2012. De gemiddelde stijging in de verkoop van zilveren sieraden kwam uit op 17%. Klanten in de leeftijdsgroep tussen de 20 en de 40 jaar kochten het meeste zilver.

Het onderzoek is uitgevoerd in februari van dit jaar onder 2700 juweliers in de VS.

Het jaar 2013 bleek al eerder een zeer goed jaar te zijn geweest voor de verkoop van zilveren beleggingsmunten. De fysieke vraag naar zilver was in 2013 extreem hoog. Het blijkt een recordjaar te zijn qua verkoop van pure zilveren munten. De scherpe daling in de zilverprijs heeft het verkoop volume goed gedaan. Maar de verschillen met de fysieke markt van goud zijn behoorlijk.

Munthuizen

De bekende munthuizen boekte allemaal een sterke stijging in de verkoop van zilveren munten. De US Mint, bekend van de zilveren American Eagle, verkocht 26% meer dan in 2012 en boekte hiermee het recordjaar sinds de productie startte in 1986. Maar ook de Canadian Mint, de Perth Mint, Austrian Mint boekten allen dikke plussen in de verkoop. Een ounce zilver in de vorm van een mooie zilveren beleggingsmunt kost momenteel rond de €20,- en is in vergelijking met een gouden munt van 1 ounce een koopje. Klik hier voor Zilver Kopen.

Lees verder (klik hier).

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken