010 - 254 0080
Goudprijs: 36,73 per gram 0.03%
Zilverprijs: 416,19 per kilo 0.0003%

Silver Wheaton krijgt koopadvies van Barclays

29 oktober 2015 geplaatst in Zilver

Silver Wheaton is in 2015 sterk in koers gedaald. De zilverprijs is dit jaar in Amerikaanse Dollars ongeveer gelijk gebleven. Met name de mogelijk claim door de belastingdienst van Canada heeft de aandelenkoers van Silver Wheaton flink lager gezet. Het aandeel Silver Wheaton is dit jaar met 32,5% gedaald. Op de laatste handelsdag van 2014 stond de koers op $20,32. Momenteel staat de koers op $13,71 per aandeel. Op 14 september 2015 zakte de koers zelfs naar $11,15.

Silver Wheaton heeft, enkele maanden geleden, van de Canadian Revenue Agency (CRA) een brief ontvangen waarin staat dat de CRA denkt dat Silver Wheaton Canada $270 miljoen verschuldigd is. Silver Wheaton zou via het Canadese systeem belasting moeten betalen in plaats van de gunstige belastingroute die Silver Wheaton momenteel gebruikt. Het betreft een mogelijk aanslag over de periode van 2005 tot en met 2010.

Miljardair Ray Dalio kocht Silver Wheaton

Miljardair Ray Dalio heeft in de afgelopen kwartalen grote posities opgebouwd in Goldcorp Inc, Barrick Gold Corporation en Pan American Silver Corp. Dalio gaat duidelijk uit van stijgende goud- en zilverprijzen en zet daarbij in op de leverage in de vorm van de goud- en zilvermijnen. De laatste grote ingekochte positie van miljardair Ray Dalio is in Silver Wheaton. Ray Dalio heeft volgens de laatste cijfers 463.000 aandelen Silver Wheaton (SLW) ingekocht.

Koersdoel Barclays voor Silver Wheaton 

Barclays heeft de streamingdeals van het bedrijf positief beoordeeld en gaat ervan uit dat de winst zal groeien en de cash flow organisch zal groeien bij een gelijkblijvende zilverprijs. De bank hanteert een koersdoel van $18 per aandeel voor Silver Wheaton. Barclays ziet verder een verbetering van de balans en een groter potentieel in groei door mogelijk toekomstige overnames. Het koersdoel ligt 31% hoger dan de huidige koers van het aandeel.

De perikelen rondom Glencore kan Silver Wheaton mooie kansen bieden. Glencore produceert zo’n 4% van de wereldwijde jaarlijkse zilverproductie en bijna 1% van de wereldwijde jaarlijkse goudproductie. Glencore produceert jaarlijks 35 miljoen ounces zilver en 955.000 ounces goud. In totaal is de waarde van de zilver en goudproductie goed voor ongeveer $1,5 miljard.

Afgelopen maand waren er berichten over een gebrekkige solvabiliteit van Glencore.  Het bedrijf kondigde een schuldenreductie aan als gevolg van de daling van de prijzen van met name basismetalen en energieproducten. Silver Wheaton kan de toekomstige productie van zilver van Glencore opkopen waarbij Silver Wheaton vooraf betaald. Dit zou Glencore op korte termijn cashflow opleveren waarmee ze de schuldenpositie kunnen reduceren. Silver Wheaton was enkele jaren geleden een pure silverstreamer maar richt zich de laatste paar jaren steeds meer op een combinatie van zilver en goud.

CEO van Silver Wheaton, Randy Smallwood, gaf vorige week al aan dat hij geïnteresseerd is om te bieden op de delen die Glencore zou willen verkopen. Silver Wheaton heeft als doelstelling om voor $5 miljard aan deals te sluiten en nu is het moment om gunstige deals te sluiten.

Barclays denkt dat de mogelijke belastingaanslag door de Canada Revenue Agency een zeer dominante rol kan spelen in de koersvorming van het aandeel SLW maar dat het slechte nieuws inmiddels in het aandeel is verwerkt. De komende week zal het bedrijf de cijfers over derde kwartaal publiceren.

Schrijf je hieronder in voor het laatste nieuws over Silver Wheaton.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.