AFM Vergunning
Goudprijs: 51,45 per gram 0.29%
Zilverprijs: 544,41 per kilo 0.0129%

Ratio Goud Zilver US Mint

13 februari 2014 geplaatst in Zilver

Gratis Account Aanmaken

Ratio Goud Zilver zwaar in voordeel voor zilver. De US Mint heeft in 2013 een recordhoeveelheid zilver verkocht. Wanneer we kijken naar de verhouding tussen de verkopen van zilver en goud dan verkocht het munthuis in 2013 54 keer meer zilver dan goud in de vorm van de American Eagle en gemeten in ounces. In het jaar 2012 lag deze verhouding op 1/45. In 2011 werd er 40 keer meer zilver verkocht dan goud. De trend in de ratio is dat er steeds meer zilver wordt verkocht dan dat er goud wordt verkocht.

In 2014 worden deze cijfers bevestigd. In januari verkocht de US Mint 52 keer meer zilver dan goud. In totaal werden er 4.775.000 American Eagles verkocht van 1 ounce. De verkoop van goud was in januari 91.500 (gerekend in ounces). In februari staat de ratio goud/zilver op een indrukwekkende 1/154!

Waar de centrale banken in Azië juist veel goud kopen zien we dat particuliere investeerders juist meer zilver kopen. De fysieke ratio in prijs van goud en zilver staat momenteel rond de 1/54. De zogenaamde papieren ratio noteert 1/63.

Ratio Goud Zilver en Mijnproductie

De verhouding tussen goud en zilver in de grond ligt rond de 1/11. Er wordt dus 11 keer zoveel zilver uit de grond gehaald dan goud. Wanneer de ratio in de prijs deze verhouding zou volgen dan kunnen we stellen dat de zilverprijs ver achter loopt op de goudprijs. Een aantal analisten beweert dat op basis van deze ratio de zilverprijs de komende jaren sterker zal stijgen dan de goudprijs. De ratio tussen de bovengrondse voorraden in goud en zilver noteert 1/5.

Daarnaast is het zo dat de bovengrondse voorraad van zilver vele malen kleiner is dan de bovengrondse voorraad goud. Zilver wordt verbruikt door de industrie in kleine hoeveelheden. Goud wordt tevens gebruikt in de industrie maar dit is maar een klein deel van de jaarlijkse productie. Je kunt stellen dat zilver wordt opgebruikt en dat goud grotendeels behouden blijft.

Voor het kopen van zilver klik hier Zilver Kopen.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken