Miljardair Ray Dalio koopt speler in Zilvermarkt

Gepubliceerd op 10 jul 2015

Miljardair Ray Dalio is een van de meest succesvolle beleggers van deze tijd. Dalio is in 1975 gestart met Bridgewater Associates en heeft het bedrijf vanaf dat moment laten groeien tot een van de grootste hedgefondsen in de wereld. De eerste belegging van Dalio deed hij op 12 jarige leeftijd. Hij kocht voor $300 aandelen in Northeast Airlines en verkocht deze voor 3 maal zoveel.

Miljardair Ray Dalio stond volgens Forbes op nummer 30 op de lijst van de meest vermogende personen in Amerika. Op de wereldranglijst staat Dalio 69ste en is goed voor een vermogen van $15,2 miljard. In 2007 voorspelde Ray Dalio de financiële crisis die in 2008 duidelijk werd. Momenteel adviseert Ray Dalio om geen geld in de aandelenmarkt te beleggen. Hij ziet de Dollar ineenstorten en is ervan overtuigd dat beleggers hun geld nu juist in goud en zilver moeten stoppen.

Miljardair Ray Dalio kocht aandelen Silver Wheaton

Miljardair Ray Dalio heeft in de afgelopen kwartalen grote posities opgebouwd in Goldcorp Inc, Barrick Gold Corporation en Pan American Silver Corp. Dalio gaat duidelijk uit van stijgende goud- en zilverprijzen en zet daarbij in op de leverage in de vorm van de goud- en zilvermijnen. De laatste grote ingekochte positie van miljardair Ray Dalio is in het door ons veel besproken Silver Wheaton.

Silver Wheaton is de grootste zilver streamer ter wereld. Silver Wheaton sluit deals met spelers in de mijnsector. Het bedrijf is opgericht in 2004 en wordt gerund door CEO Randy Smallwood. Momenteel heeft Silver Wheaton zo’n 20 deals met producerende mijnen en 5 deals met partijen waarvan de projecten zich in de ontwikkelingsfase bevinden.

Het streamingsmodel houdt in dat het bedrijf voorafgaand aan de productie betalingen verricht en in ruil daarvoor zilver en goud tegen vaststaande prijzen geleverd krijgt. Grote goudproducenten of goudmijnen zoals Barrick Gold, Goldcorp en Newmont Mining mijnen goud waarbij zilver als bijproduct wordt gewonnen. Voor deze goudmijnen is het interessant om hun zilver via een streamer te verkopen aangezien dit geen core business is.

Miljardair Ray Dalio heeft volgens de laatste cijfers 463.000 aandelen Silver Wheaton (SLW) ingekocht. Het aandeel Silver Wheaton is in de laatste 6 maanden met 33% gedaald. Een half jaar geleden stond het aandeel SLW nog boven de $22,50. Momenteel noteert het aandeel Silver Wheaton $15,11. Deze week daalde het aandeel bijna 3%. Silver Wheaton heeft van de Canadian Revennue Agency (CRA) een brief ontvangen waarin staat dat de CRA denkt dat Silver Wheaton Canada $270 miljoen verschuldigd is. Silver Wheaton zou via het Canadese systeem belasting moeten betalen in plaats van de gunstige belastingroute die Silver Wheaton momenteel gebruikt. Het betreft een mogelijk aanslag over de periode van 2005 tot en met 2010. Dit nieuws heeft de koers enorm lager gezet. Od de CRA voldoende grond heeft om de zaak de winnen moet nog maar blijken.

Ook George Soros blijkt sinds juli 2014 een flinke positie in Silver Wheaton te hebben. George Soros bezit zo’n 400.000 aandelen Silver Wheaton (lees hier welke welke aandelen Soros nog meer bezit in de goudmijnsector: George Soros).

Schrijf je hieronder in voor het laatste nieuws.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november
Goud 30-11-2021

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Inflatie Nederland stijgt naar 5,6% in november

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell
Goud 23-11-2021

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Goudprijs zakt na herbenoeming Jerome Powell

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud
Goud 18-11-2021

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud

Centrale banken kochten dit jaar al 393 ton goud