Koers Zilver gaat naar $500

Gepubliceerd op 12 Jun 2014

Koers zilver zal boven de $500 per troy ounce stijgen. Deze voorspelling komt van James Turk en John Rubino, beide auteur van het nieuwe boek The Money Bubble. James Turk is de oprichter van GoldMoney.com en was in zijn vorige functie hoofd van de afdeling grondstoffen voor de Abu Dhabi Invesment Authority. John Rubino is redacteur van DollarCollapse.com

Koers Zilver zal terug keren naar de historische verhouding tot Goud

De auteurs zetten in The Money Bubble uiteen dat de koers van zilver zich op termijn dichtbij de historische verhouding tot goud zal begeven. Goud zal volgens Turk en Rubino een parabolische beweging laten zien waarbij de goudprijs op zal lopen naar het niveau van boven de $10.000 per troy ounce. In het boek verklaren beide heren hoe de goudprijs zal stijgen en stijgen in een spectaculaire blow-off wanneer het wereldwijde geld drukken volledig uit de hand zal lopen. De vergelijking wordt gemaakt met de periode 1970 tot 1980 waarin de goudprijs explodeerde. De koers van zilver heeft leverage op de goudprijs en zal dus harder stijgen dan de goudprijs.

Zilver als substituut voor Goud

Zilver is een substituut voor goud wanneer de prijs omhoog gaan. De auteurs noemen het record van 6000 ton zilver dat door India vorig jaar werd geïmporteerd, een klassiek geval van vervanging voor goud. India verhoogde de importheffing op goud met 10% waardoor het gele edelmetaal stukken duurder werd. De 6000 ton staat gelijk aan 20% van de wereldwijde zilverproductie.

De ware koers van zilver wordt gemanipuleerd door centrale banken net zoals de koers van goud. Maar ondanks de manipulatie steeg de koers van zilver van $6 in 2006 naar $49 per troy ounce in 2011. Dit toont volgens de auteurs aan dat de manipulatie geen “perfect art” is. Het echte probleem voor zilver is de verhouding tussen het beschikbare zilver in verhouding tot het beschikbare goud. Deze verhouding is momenteel 3:1 terwijl de prijs ratio 65:1 noteert.

Als er een rush in het kopen van zilver komt is er gewoon niet genoeg zilver op voorraad en dat gegeven zal de koers van zilver hoger sturen. De verhouding van zilver tot goud zal dan tuimelen en terug gaan naar historische niveaus.

Sprott Asset Management

Ook hedgefund Sprott Asset Management maakte een soortgelijke case voor zilver. In 2013 meldde het fonds dat hun klanten voor gelijke bedragen goud en zilver kochten. Door de ratio namen de klanten 50 keer meer zilver af dan goud. Sprott Asset Management vroeg zich publiekelijk af waar het toekomstige aanbod van zilver vandaan moeten komen.

De Rebound van Goud

Wanneer goud zijn mojo terug krijgt zal zilver voorop gaan in de race. Op de vraag hoe lang dat zal gaan duren geven de auteurs een duidelijk antwoord: ze gaan long op goed advies en short op timing. Ze verwachten dat uiterlijk in 2015 goud aan zijn epische klim zal beginnen. Beide auteurs maken direct de kanttekening dat ze in 2013 op het verkeerde been zijn gezet door de gecoördineerde aanvallen op de goudprijs door centrale banken. Dat kan weer gebeuren maar de kracht van de aanvallen zal afnemen.

Volgens Turk en Rubino zal de goudprijs rond de $10.000 per troy ounce moeten noteren om haar rol als spil in het wereldwijde financiële systeem te vervullen en een logisch gevolg is een koers van zilver rond de $500 per troy ounce.

Handelen in CFD

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB
09-09-2021

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED
29-08-2021

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED