Het potentieel van zilver

Gepubliceerd op 11 May 2021

De edelmetalen wisten tijdens de afgelopen handelsweek in positieve zin op te vallen. Zo wisten de goud- en zilverpijs behoorlijk wat terrein terug te winnen.

De ‘inflatieangst’ lijkt bij steeds meer beleggers door te dringen en daarom wordt er gezocht naar een veilige haven. En gelukkig beschikken de edelmetalen nog over voldoende potentieel. Met name de zilverprijs lijkt te beschikken over goede papieren.

Eigenlijk heeft de zilverprijs het al sinds de zomer van 2020 lastig. Vanaf het hoogtepunt uit augustus gerekend moest de zilverprijs ruim 15% aan waarde moeten inleveren. En dat terwijl de beurzen in diezelfde periode stevig in waarde wisten te stijgen.

Maar weinig beleggers lijken vandaag de dag nog interesse in zilver te hebben. Volgens sommige analisten heeft de zilversector zelfs haar beste tijd al gehad. De prijsstijging van afgelopen week toont echter iets anders aan.

Beleggers moeten zilver niet uit het oog verliezen

Het potentieel van zilver

Uit onderzoek van Crescat Capital LLC blijkt dat de zilvermarkt aan de vooravond van een aanzienlijke prijsrally kan staan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat het monetaire beleid van de centrale banken een geschenk kan zijn voor zilvermijnaandelen.

Historisch gezien weet de zilvermarkt immers goed te presteren op het moment dat er veel geld in omloop is. En door het ruimhartige beleid van de centrale banken is de geldhoeveelheid exponentieel in waarde gestegen.

Beleggers doen er dus verstandig aan om zich goed te beseffen dat de zilvermarkt op dit moment historisch laag gewaardeerd is. En dat komt niet heel vaak voor…

Dat bevestigt ook Chris Wyllie, CIO van Connor Broadley Wealth Management. Hij verkiest op dit moment zilver boven goud. Gezien de industriële toepassingen van dit edelmetaal, zijn er volgens Wyllie meer opportuniteiten met zilver dan met goud.

Vooral gezien er massaal wordt ingezet op hernieuwbare energie, waarvoor zilver een belangrijke grondstof is. Denk aan zonnepanelen, batterijen, etc…

 Kortom, er zijn vandaag voldoende signalen om zilver het voordeel van de twijfel te geven. Er zijn in ieder geval voldoende signalen die uitzicht geven op een mooie toekomst de prijsontwikkeling van zilver. Het witte edelmetaal verdient daarom een prominente plek in een goed gediversifieerd vermogen.

Zilver kopen met een account van Doijer & Kalff

Wist u dat u met een account van Doijer & Kalff:

  • Zilver BTW-vrij koopt? Zilver al te koop is vanaf 1 kg?
  • Zilverbaren BTW-vrij vele malen goedkoper zijn dan zilveren munten?
  • U beveiligde en verzekerde opslag tegen dagwaarde krijgt vanaf €60 per jaar?
  • Terugkoopgarantie heeft tegen de beste prijs in de markt?

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden
20-09-2021

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Zilverprijs op laagste punt in 10 maanden

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB
09-09-2021

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Edelmetalen in afwachting van rentebesluit ECB

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED
29-08-2021

Goudprijs blijft boven de $1800 na aankondiging tapering FED