Beleggen in Fysiek Zilver, Beleggers blijven kopen

Gepubliceerd op 30 mei 2014
door Reinoud Bogert

Beleggen in Fysiek Zilver, hoe en wat. Beleggers in zilver blijven fysiek zilver accumuleren. Dit blijkt uit de verkopen van zilveren beleggingsmunten.

Eerder publiceerden wij een aantal artikelen over de onderwaardering van zilver. Volgens Ted Butler, zilverspecialist, is zilver de meeste ondergewaardeerde grondstof ter wereld. Butler maakte de case voor beleggen in zilver op basis van een vergelijk van zilver met andere grondstoffen zoals koper, olie, goud etc.

Maar ook David Morgan maakt de case voor beleggen in fysiek zilver. Morgan geeft een waarde voor zilver af van $100 per troy ounce.

Beleggen in Fysiek Zilver 2014

Uit de cijfers van de zilvermarkt in 2013 bleek dat de vraag van beleggers naar fysiek zilver is gegroeid. De fysieke vraag steeg met 13% en kwam uit op een recordnivo.

De stijging kwam met name door de stijgende vraag naar zilveren munten en zilverbaren in combinatie met de groeiende vraag naar zilveren sieraden en zilverwaar.

De vraag vanuit deze twee sectoren steeg maar liefst met 76%. Om na te gaan of deze trend stand zal houden publiceren wij wekelijks artikelen over vraag en aanbod in de zilvermarkt.

Beleggers en zilveren munten

De US Mint verkocht in de eerste vijf maanden van 2014 ongeveer even veel zilveren American Eagles als in het jaar 2013. De productie is dit jaar wat later van start gegaan maar ondanks dat zijn de verkopen op het nivo van 2013.

Inmiddels zijn de verkopen van de zilveren Maple Leaf bekend. De zilveren Maple Leaf komt van de Canadian Mint en is na de zilveren American Eagle de meest verkochte zilveren munt ter wereld.

Het jaar 2013 was ook voor de Canadian Mint een recordjaar. Uit de recente cijfers blijkt dat de verkopen in het eerste kwartaal van 2014 met 24% zijn toegenomen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013.

Het munthuis uit Canada verkocht maar liefst 8.200.000 zilveren Maple Leafs versus 6.600.000 in 2013.  Kortom: de tot nu toe beschikbare cijfers bevestigen dat beleggers zilver kopen.

Goud versus Zilver

Waar de verkopen van zilveren beleggingsmunten record na record noteren valt de verkoop van gouden munten. In het eerste kwartaal verkocht de Canadian Mint 35% minder gouden Maple Leafs ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013. De gouden Maple leaf is de meest verkochte gouden munt ter wereld.

De verkopen van de gouden American Eagle liet eenzelfde beeld zien maar de cijfers waren nog extremer. De verkopen van de gouden Eagle namen zelfs met 51% af. De gouden American Eagle is na de gouden Maple Leaf de meest verkocht gouden munt ter wereld.

Particuliere beleggers in gouden en zilveren munten prefereren duidelijk zilveren boven gouden munten. De zilverprijs noteert momenteel $19,05 per troy ounce.

Reinoud Bogert

Partner

Reinoud is sinds 2016 als partner actief binnen Doijer & Kalff. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met beleggen waarvan 15 jaar specifiek in het beleggen in fysiek goud en zilver.

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Het laatste nieuws

Doijer & Kalff, één van de grootste aanbieders van edelmetalen in West-Europa, is jouw betrouwbare en stabiele partner voor het kopen, opslaan en verkopen van edelmetaal.

Zilverprijs stijgt 4,5%
Zilver 22-01-2022

Zilverprijs stijgt 4,5%

Zilverprijs stijgt 4,5%

Inflatie december 2021 naar 6,4%
Goud 08-01-2022

Inflatie december 2021 naar 6,4%

Inflatie december 2021 naar 6,4%

Goudprijs is in 2021 met 3,8% gestegen
Goud 31-12-2021

Goudprijs is in 2021 met 3,8% gestegen

Goudprijs is in 2021 met 3,8% gestegen