Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

BTW-vrij zilver

BTW-vrij zilver

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()

Bij Doijer & Kalff kunt u terecht voor het kopen van BTW-vrij zilver. Wat BTW-vrij zilver is en wat de voordelen ervan zijn, leggen wij u uit op deze pagina.

 

Wat is BTW-vrij zilver?

Zilver is zowel een industrieel product als een betaalmiddel. Wanneer u zilver invoert in Nederland moet hier BTW over betaald worden. Wanneer u zilver opslaat in een douane-entrepot, hoeft u hier geen BTW over te betalen, omdat het niet wordt ingevoerd in Nederland. Het douane-entrepot is een opslagplaats die zich als het ware bevindt tussen het land van herkomst en de bestemming in. Hierdoor hoeft u geen btw te betalen.

 

Omdat zilveren munten gezien worden als betaalmiddelen, vallen deze onder de margeregeling. Dit houdt in dat u alleen BTW betaalt over de importheffingen, provisie en productiekosten, maar niet over het gewicht van het zilver zelf. Wanneer u deze opslaat in het douane-entrepot, betaalt u helemaal geen BTW. Ook zilveren baren kunt u opslaan in het douane-entrepot om ervoor te zorgen dat u BTW-vrij zilver kunt kopen.

 

Hoe werkt het kopen van BTW-vrij zilver?

Wanneer u BTW-vrij zilver koopt, zetten wij het bedrag waarvoor u koopt om in fysiek zilver. Het kan dan gaan om zilveren munten of baren. Dit zilver wordt opgeslagen in een douane-entrepot in een zwaarbeveiligde kluisruimte. Het fysieke zilver is uw eigendom. Het krijgt een eigen plek in het douane-entrepot en het zal niet gemixt worden met eigendommen van anderen. U heeft zelf de keuze wanneer u het zilver eventueel weer wilt verkopen.

 

100% juridisch eigenaar

Wanneer u bij Doijer & Kalff BTW-vrij zilver koopt, koopt u echt fysiek zilver dat in een douane-entrepot wordt opgeslagen. Dit zilver is uw eigendom: u bent 100% juridisch eigenaar. U beslist zelf wanneer het tijd is om zilver te kopen of weer te verkopen.

 

BTW-vrij zilver kopen

Wanneer u BTW-vrij zilver wilt kopen, kunt u hiervoor terecht bij Doijer & Kalff. Wanneer u meer informatie of advies wilt, kunt u het contactformulier op onze website invullen of u kunt bellen naar 010 254 00 80. Wij kunnen dan met u bespreken welke wensen u heeft en hoe wij hieraan kunnen bijdragen.