Wat zijn de beste zilver aandelen?

Zilver aandelen

Er zijn aandelen van primaire zilvermijnen en er zijn aandelen van mijnbedrijven die zilver als bijproduct uit de grond halen. Een primaire zilvermijn haalt meer dan 50% van zijn omzet uit de winning van zilver. Dit maakt het beleggen in goudmijnaandelen complex. Een alternatief is het kopen van fysiek zilver.

Zilver aandelen of fysiek?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Welke zilvermijnen moet u kopen? Aandelen van primaire zilvermijnen of van mijnen de zilver als bijproduct uit de grond halen? Er is maar een keuze als u fysiek zilver koopt. Dat is een zilverbaar.

Lees hieronder meer informatie over het beleggen in zilver aandelen of fysiek zilver.

Start nu met het kopen van zilver

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 10% gemiddeld per jaar opgeleverd. Zilver wordt steeds schaarser en de vraag neemt toe.

Met een account van Doijer & Kalff koopt u zilver tegen de beste prijs in de markt!

Maak een account aan

Accounthouders ontvangen automatisch een mail wanneer er voorraad beschikbaar is in de SALE. In de SALE koopt u edelmetaal tegen de beste prijs van Europa!

Ongeveer 70% van het jaarlijkse aanbod van zilver komt niet vanuit primaire zilvermijnen. Het grootste deel wordt gewonnen door goud-, zink- of loodmijnen.

Deze bedrijven verdienen primair aan het winnen van bijvoorbeeld goud en verkopen het zilver dat met de winning van goud uit de grond komt. Daarmee is het zilver een bijproduct.

De opbrengst van de verkoop van het zilver is in feite een extra opbrengst naast het goud. Hierdoor kan het voorkomen dat het zilver voor een lagere prijs wordt verkocht dan een primaire zilvermijn het zilver uit de grond haalt.

Zilver aandelen van primaire zilvermijnen

Als u wilt beleggen in zilver dan kunt u aandelen kopen van primaire zilvermijnen. Deze aandelen zijn erg bewegelijk. De aandelenkoers schiet vaak hard heen en weer.

De koers van een aandeel van een zilvermijn stijgt en daalt veel harder dan de zilverprijs. Een van de grootste primaire zilvermijnen is First Majestic Silver.

De koers van het aandeel First Majestic Silver is in de laatste 12 jaar met 260% gestegen. Fysiek zilver is in de dezelfde periode met 46% gestegen.

Een groot nadeel van het kopen van zilver aandelen is dat je als belegger veel meer huiswerk moet doen.

Fysiek zilver kopen of aandelen zilver?

Als de zilverprijs stijgt dan stijgen alleen de zilvermijnen waarvan het bedrijf goed wordt geleid. Een zilvermijn kan zwaar verlies maken terwijl de zilverprijs hard stijgt.

Een voordeel van beleggen in fysiek zilver in plaats van zilver aandelen is dat de “base case” simpeler is. Vraag en aanbod bepalen de prijs bij fysiek goud.

Bij het kopen van zilver aandelen bepalen vraag en aanbod, de kwaliteit van het management, lokale regelgeving, loonkosten, energiekosten en nog veel meer andere factoren de koers van de goudmijn.

Zilver kopen in de SALE

Wanneer u twijfelt, overweeg dan om zilver te kopen in de SALE. Zo kunt u goedkoop zilver kopen en profiteert u van de voordelen van het hebben van een account bij Doijer & Kalff.

Het risico van slechts management, tegenvallende productie en andere gevaren die bij het kopen zilver aandelen van toepassing zijn, sluit u daarmee uit.

Stijgt de zilverprijs dan stijgt de waarde van uw zilverbaren. Normaal zijn zilverbaren belast met 21% BTW. Bij Doijer & Kalff worden de zilverbaren opgeslagen achter de douane in Zwitserland.

Hierdoor kunnen we de zilverbaren zonder BTW aan u verkopen en weer terug kopen. U heeft volledige terugkoopgarantie en wij regelen beveiligd transport en opslag.

U bent juridisch eigenaar van de zilverbaren. Mocht wij onverhoopt failliet gaan dan heeft u daar geen last van. Het edelmetaal maakt geen onderdeel uit van onze balans. Daarmee is een groot risico uitgesloten.

Zilverprijs verwachtingen
Zilverprijs verwachting 2022 door 4 analisten
Zilververwachting 05-02-2022
Zilverprijs verwachting 2022 door 4 analisten

Zilverprijs verwachting Bank of America juli 2021
Zilververwachting 22-04-2021
Zilverprijs verwachting Bank of America juli 2021

Zilverprijs verwachting ABN AMRO april 2021
Zilververwachting 12-04-2021
Zilverprijs verwachting ABN AMRO april 2021

Open account Mijn D&K Klantenservice