Open voor orders
Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud voor 2022

Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud voor 2022

Laatste update: 14-06-2022
Goudprijs 28-01-2022
Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud voor 2022

Goldman Sachs heeft deze week het koersdoel voor de goudprijs in 2022 verhoogd. Het eerdere koersdoel van de bank stond op $2000 per troy ounce.

De goudprijs daalde in 2021 met zo’n 4% in Amerikaanse dollars. In euro’s steeg de goudprijs juist met bijna 4%. Goldman Sachs gaf in de laatste update aan dat de daling in 2021 logisch is gezien de sterke economie en de verwachting dat de inflatie van tijdelijke aard zou zijn.

Hoge groei en stabiele prijzen hebben geresulteerd in een stijging van risicovolle beleggingen zoals crypto volgens de bank. Hierdoor was de investeringsvraag naar goud relatief laag omdat de interesse in een waardebescherming beperkt was.

Daarnaast had goud last van concurrentie van crypto in de vorm van waardeopslag. De Amerikaanse dollar was sterker in 2021 dan Goldman Sachs vooraf had verwacht. Ook deze factor heeft een negatief effect op de goudprijs gehad.

Goldman Sachs ziet een ommekeer in deze trends in 2022. De economen van de bank verwachten dit jaar een minder sterke economie. Tegelijkertijd is er een periode aangebroken waarin de rentes worden verhoogd.

De combinatie zal resulteren in een risk-off houding onder beleggers, voor wat betreft lange termijn beleggingen. Beleggers die op zoek zijn naar bescherming tegen groeivertragingen en waardedaling in de portefeuille kunnen het beste goud kopen, volgens Goldman Sachs.

Goud heeft het goed gedaan in een periode van renteverhogingen

Goldman Sachs geeft aan dat goud zich veerkrachtig heeft getoond op momenten dat de reële rente steeg in de VS. Veel beter dan veel beleggers denken, volgens de bank. Dit is te danken aan de status die goud heeft wanneer het gaat om inflatie-hedge en als defensieve belegging.

De analisten geven verder aan dat het risico op hogere inflatie groeit en dat de FED hierdoor eerder gedwongen zal zijn om het monetaire beleid aan te scherpen. Dit zal negatieve gevolgen hebben voor de economische groei.

Goldman heeft de economische groeiverwachtingen voor de VS in 2022 al naar beneden bijgesteld. Een groeivertraging kan ook gezien worden als de start van een mogelijke recessie. Hierdoor kan de interesse in goud toenemen, ondanks de stijgende rente.

Goldman Sachs ziet daarnaast een grotere inflatievrees in de markt. De tijdelijkheid lijkt steeds minder van toepassing. De inflatie kan wel eens veel structureler zijn dan verwacht.

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor goud in 2022 verhoogd naar $2150 per troy ounce. Daarbij merken de analisten van de bank op dat wanneer de inflatie structureel op 4% uitkomt de goudprijs naar $2500 kan stijgen.

Dit koersdoel is gebaseerd op de correlatie tussen inflatie en de goudprijs in het verleden.

Start nu met het kopen van goud

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in goud heeft de laatste 20 jaar een rendement van 9% gemiddeld per jaar opgeleverd.

Maak een account aan

Met ons account kunt u betrouwbaar en veilig edelmetaal kopen. Wij verkopen edelmetaal tegen de scherpste prijs.

Eerdere goudprijs verwachtingen
Open account Mijn D&K Klantenservice