Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Platina per kilo

Platina per kilo

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Kilo (kg)
Platinum
 

Op deze pagina kunt u lezen hoe de platinaprijs per kilo tot stand komt en hoe u kunt bekijken of de platinaprijs op dit moment hoog of laag is.

 

Waarom wordt er gehandeld in platina per kilo?

Een aantal maal per dag wordt de platinaprijs per kilo bepaald op de verschillende grote beurzen wereldwijd. Op deze beurzen worden grote hoeveelheden platina verhandeld en de prijs die hier bepaald wordt, is ook de prijs die leveranciers en handelaren aanhouden. Door het tijdsverschil gebeurt dit op verschillende momenten op de dag. ‘s Nachts zijn als eerste Azië en Australië aan de beurt, daarna is Europa aan de beurt in de ochtend en later op de dag de Verenigde Staten. De platinaprijs wordt, net als de prijs van andere edelmetalen, vastgesteld in dollar per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31.103 gram. Doorgaans wordt het gewicht van munten uitgedrukt in troy ounces of grammen en het gewicht van baren in kilo’s.

 

Wat is de prijs van platina per kilo?

U kunt de meest actuele platinaprijs per kilo altijd vinden op onze website. De platinaprijs is te bekijken in verschillende valuta en gewichtseenheden, in een grafiek en tabel. Op deze manier bekijkt u de platinaprijs op de manier die voor u het handigste is.

 

Wanneer is de platinaprijs per kilo laag?

Op onze website ziet u niet alleen de meest actuele platinaprijs, maar ook de historische platinaprijs. Zo kunt u zien hoe de platinaprijs zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. U kunt de historische en actuele platinaprijs tegen elkaar afzetten en zo voor uzelf beslissen of het een goed moment is om platina te kopen of te verkopen.

 

Platinaprijs per kilo in een grafiek

In de grafiek op de website ziet u de platinaprijs per kilo. Deze wordt regelmatig ge-update om ervoor te zorgen dat u altijd de meest actuele platinaprijs kunt bekijken. De grafiek kunt u instellen op verschillende valuta en tijdseenheden. Zo kunt u ervoor kiezen om de actuele platinaprijs real time te volgen of de historische koers te bekijken. Op basis van deze gegevens kunt u bekijken of het nu een goed moment is om te kopen of te verkopen.