Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Platina per gram

Platina per gram

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Gram (g)
Platinum
 

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe de platinaprijs per gram tot stand komt en hoe u de huidige planitaprijs per gram in de gaten kunt houden.

 

Hoe komt de platinaprijs per gram tot stand?

De platinaprijs wordt standaard uitgedrukt in dollar per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. De platinaprijs wordt ook vaak uitgedrukt in euro per gram. Dit gebeurt vaak wanneer het om kleinere hoeveelheden gaat, zoals bijvoorbeeld bij platina munten. De platinaprijs in euro per gram is een afgeleide van de platinaprijs in dollar per troy ounce. De platinaprijs wordt meermaals per dag vastgesteld op verschillende plekken in de wereld. Deze prijs wordt van dollars per troy ounce omgerekend naar euro per gram. Deze prijzen worden aangehouden door handelaren en leveranciers wereldwijd. Wanneer u platina munten of baren koopt, zal de prijs iets hoger uitvallen dan de platinaprijs. Dit komt doordat er kosten gemaakt worden voor de productie, het transport en het verzekeren van deze platina munten en baren.

 

Wat is de platinaprijs per gram nu?

Wanneer u de meest actuele platinaprijs wilt weten, zoekt u deze eenvoudig op op onze website. De platinaprijs wordt weergegeven in een grafiek of tabel. Deze wordt regelmatig ge-update waardoor u altijd de meest actuele koers voor handen heeft. De platinaprijs per gram is ook te bekijken in verschillende tijdseenheden en valuta. Zo kunt u de prijs bekijken op de manier die voor u het handigste is.

 

Wanneer is de platinaprijs per gram laag?

Op onze website vindt u niet alleen de meest actuele platinaprijs, maar ook de historische koers van platina. Zo kunt u de huidige platinaprijs afzetten tegen die uit het verleden, waardoor u kunt zien hoe de huidige prijs zich verhoudt tot die van het verleden. Op deze manier kunt u voor zichzelf bepalen of dit het juiste moment is om platina te kopen of te verkopen.

 

Platinaprijs per gram in een grafiek

De grafiek die de platinaprijs per gram weergeeft, is de meest gedetailleerde grafiek wanneer het gaat over de platinaprijs. De gram is namelijk de kleinste eenheid waarin er wordt gerekend. U kunt de meest actuele prijs dus zeer precies volgen en op deze manier kunt u precies bepalen wanneer het voor u een goede tijd is voor de inkoop of verkoop van platina.