Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Platinaprijs

Platinaprijs

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Kilo (kg)
Platinum
 

Op deze pagina geven we uitleg over de platinaprijs. We vertellen u over de koers en hoe deze prijs tot stand komt.

 

Wat is een platinaprijs?

De platinaprijs wordt op de beurzen bepaald, net zoals dit gebeurt bij andere edelmetalen. De standaard waarin het uitgedrukt wordt is dollar per troy ounce. Één troy ounce is gelijk aan 31,103 gram. Deze standaard maakt het makkelijk om wereldwijd te handelen in edelmetaal. Wanneer u de platinaprijs ziet in bijvoorbeeld euro’s per gram, is dit van dollars per troy ounce afgeleid.

 

Hoe komt de platinaprijs tot stand?

Er zijn verschillende beurzen over de hele wereld waar in grote hoeveelheden edelmetalen, waaronder platina, worden verhandeld. Deze beurzen stellen dagelijks de platinaprijs vast. Door het tijdsverschil gebeurt dit op een aantal momenten van de dag. ‘s Nachts zijn het als eerste de beurzen in Azië en Australië die de platinaprijs bepalen. In de ochtend is het de beurt aan Londen en Zürich. In de loop van de middag worden de prijzen vastgelegd op de beurzen in de Verenigde Staten.

 

De platinaprijs die wordt vastgesteld op de beurzen en de prijs die u uiteindelijk betaalt voor uw platina munten of baren, ligt altijd iets uit elkaar. Dit komt doordat bovenop de prijs voor het materiaal nog kosten komen voor het produceren van de munten of baren en het transporteren en verzekeren ervan.

 

Wat is de platinaprijs nu?

Op de website van Doijer & Kalff kunt u real time de platinaprijs volgen. Wij updaten deze regelmatig, waardoor u altijd de meest actuele prijzen ziet. U kunt de platinaprijs bekijken in een grafiek of in een tabel. Ook kunt u de tijdseenheid en valuta aanpassen, zodat dit het beste past bij de gevens die u nodig heeft.

 

Is de platinaprijs laag of hoog?

Naast de meest actuele platinaprijs kunt u op onze website ook een overzicht vinden van de historische platinaprijs. In deze grafiek ziet u hoe de platinaprijs zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Wanneer u zowel deze historische koers bekijkt als de actuele platinaprijs, kunt u zelf bepalen of het voor u een goed moment is om platina te kopen of te verkopen.