Open voor orders
Tips over investeren in zilver

Investeren in zilver

Bij Doijer & Kalff kunt u terecht voor het investeren in fysiek zilver. Wij leggen u graag uit wat de methode is om te investeren in zilver en hoe u dat kunt doen zonder btw te betalen. Ook vertellen wij waar de stijgende vraag naar zilver vandaan komt en waarom de zilverprijs kan stijgen. Tot slot komt het zakelijk investeren in fysiek zilver aan bod.

investeren in zilver met behulp van Doijer & Kalff

Hoe te investeren in zilver?

Wilt u investeren in zilver? Dit kunt u doen door het kopen van zilverenbaren of door het kopen van zilveren munten. Voordat u iets aanschaft, is het verstandig u goed te verdiepen in beide producten. Tussen zilverbaren en zilveren munten zit namelijk een groot prijsverschil.

Zo worden zilveren munten verkocht onder de margeregeling, waardoor u alleen btw betaalt over de marge en niet over de munt zelf. Zilverbaren daarentegen, zijn in de basis belast met 21% btw. Dit ziet men namelijk als grondstof.

Op deze manier lijkt het goedkoper om te investeren in zilveren munten. Dit is echter niet helemaal juist. Het is namelijk mogelijk te investeren in zilverbaren zonder btw te betalen. U doet dit door de baren op te slaan in een douanepot. En onderaan de streep, zijn zilverbaren dan gemiddeld meer dan €100 per kg goedkoper dan zilveren munten.

Waarom investeren in zilver?

Investeren in zilver wordt steeds populairder. Zilver is een heel ander product dan goud. Zo speelt de industriële vraag een belangrijke rol in de fundamenten van zilver, maar bepalen investeerders in zilver eigenlijk of de markt een tekort of juist een overschot kent.

Industrie

Als het gaat om de vraag naar zilver, is bijna 55% afkomstig uit de industrie. Zilver is namelijk een noodzakelijke grondstof voor onder meer zonnepanelen, elektrische auto’s, computers en telefoons.

Elk jaar groeit de vraag naar zilver voor industriële toepassingen. Alle grote automerken gaan bijvoorbeeld binnen nu en 10 jaar volledig over op de productie van elektrische auto’s. En voor een elektrische auto is naar schatting 30 keer zoveel zilver nodig dan voor een auto op fossiele brandstof.

Sieraden

Er wordt veel zilver gebruikt voor de productie van zilveren sieraden en zilverwaar zoals tafelzilver.

22% van de totale vraag naar zilver wordt hiervoor gebruikt.

Met de groei van de wereldbevolking en de groei in welvaart, neemt de vraag naar zilver om zilveren sieraden te produceren de komende jaren naar verwachting toe.

Investeerders

Het resterende deel van 23% van het zilver, wordt opgekocht door investeerders. Hoeveel vraag er is vanuit investeerders, bepaalt of er een tekort of een overschot aan zilver is.

De laatste jaren ligt de vraag naar zilver op hetzelfde niveau als de hoeveelheid zilver dat wordt gewonnen via mijnproductie en recycling.

De zilvermarkt is echter een relatief kleine markt. Als de vraag naar zilver plotseling toeneemt, bijvoorbeeld als er meer vraag is vanuit beleggers, dan resulteert dit mogelijk snel in een tekort aan zilver.

Is het verstandig te investeren in zilver?

Er zitten risico’s aan het investeren in zilver. De zilverprijs is bewegelijk en dat betekent dat de waarde van uw investering behoorlijk hard omlaag of omhoog kan gaan.

 

Gemeten over een lange termijn, steeg de zilverprijs gemiddeld 9% per jaar. Maar de verschillen per jaar in prijs waren groot. Zo varieerde de zilverprijs in de laatste 20 jaar tussen de € 100 en de € 1000 per kilogram.

 

Sinds 2016 is de mijnproductie dalende en neemt de vraag naar zilver toe. Hierdoor heeft zilver sterke fundamenten op de lange termijn. Maar deze bewegelijkheid past niet bij iedereen.

 

Als u overweegt te investeren in zilver, dient u zich dus af te vragen of dit bij u past en of u bereid bent dit risico te nemen.

Kies voor de zekerheid die Doijer & Kalff sinds 1825 biedt

Meer dan 5.000 klanten gebruiken ons account om te investeren in zilver

Open een account en start met investeren in zilver

Bij Doijer & Kalff is investeren in zilver zeer gemakkelijk en veilig. Met ons online account koopt u fysiek zilver dat u onder uw naam opslaat in de kluis.

U bent juridisch eigenaar van het zilver. Het voordeel hiervan is, dat u uw investering niet kwijt bent bij een eventueel faillissement van Doijer & Kalff. Dit risico is dus uitgesloten.

Bovendien fijn aan het investeren van zilver via Doijer & Kalff, is dat u geen btw betaalt over het zilver. Scherp in prijs, veilig en met terugkoopgarantie.

Account aanmaken
online investeren in zilver

Waarom investeren in zilver bij Doijer & Kalff?

Doijer & Kalff is sinds 1825 actief als specialist in beleggingszilver. We verkopen al bijna 200 jaar zilver aan ondernemers en particulieren. Met ons account hebt u alles binnen handbereik. Online investeren in fysiek zilver.

Investeren per kg

We verkopen zilverbaren al per kilogram. Dit maakt het investeren in zilver zeer toegankelijk. U kunt bijvoorbeeld elke maand een aantal zilveren baren kopen.

De gekochte zilverbaren slaat u eenvoudig op onder uw naam in de kluis. Vanuit het dashboard van uw account kunt u uw investering en het rendement nauwkeurig volgen.

In dit dashboard vindt u tevens uw jaaropgave. Een investering in zilver wordt belast in box3 en is dus vergelijkbaar met een investering in aandelen, obligaties of grondstoffen.

Wij verkopen enkel zilverbaren die LMBA geaccrediteerd zijn.

Profiteren van de SALE

Ongeveer 4 keer per maand kunt u bij ons profiteren van een aanbieding voor het investeren in zilver.

Zo hebben we 2 keer maand een actie waarbij u 50% korting krijgt op de premie. De premie bestaat uit de productiekosten van de zilverbaar en de transportkosten om de baar van de raffinaderij naar de kluis te verschepen.

Doijer & Kalff heeft zeer scherpe afspraken met haar leveranciers. Als we volumekorting bedingen, dan geven we die via deze korting terug aan onze klanten.

Verder kunt u profiteren van SALE op zilverbaren, als we voorraad over hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als er meer klanten verkopen dan kopen. In deze SALE kunt u investeren in zilver tegen de scherpste prijs van Europa.

Tegen de laagste opslagkosten

Onze opslagkosten zijn de laagste in de markt. En dat is fijn, want veel klanten investeren in zilver voor de lange termijn.

Zo worden zilverbaren vaak voor maar liefst 10 of 20 jaar opgeslagen.

De hoogte van de opslagkosten is dan ook een belangrijke factor als het gaat om uw rendement van uw investering in zilver.

Bij ons betaalt u per jaar 0,8% van uw investering aan opslagkosten.

Ook goed om te weten: de prijs van zilver is in de laatste 20 jaar gestegen met een gemiddelde van zo’n 9% per jaar.

Open account Mijn D&K Klantenservice