Goudprijs: 35,39 per gram -0.02%
Zilverprijs: 455,83 per kilo -0.002%

Op deze pagina lichten we toe hoe de goudprijs per kilo tot stand komt en hoe u kunt zien of de goudprijs op dit moment gunstig is.

Hoe komt de goudprijs per kilo tot stand?

De goudprijs per kilo wordt een aantal maal per dag vastgesteld op verschillende beurzen in de wereld. Op deze beurzen wordt goud verhandeld in grote hoeveelheden en het is deze prijs die ook door handelaren en leveranciers als basis wordt gebruikt. Door het tijdsverschil gebeurt dit als eerste ‘s nachts op de beurzen in Azië en Australië, daarna in de ochtend op die in Londen en Zürich en later op de dag in de Verenigde staten. De goudprijs wordt vastgesteld in dollar per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31.103 gram. Het gewicht van gouden munten wordt normaal gesproken aangeduid in troy ounces en het gewicht van goudbaren in kilo’s.

Wat is de goudprijs per kilo nu?

De goudprijs per kilo kunt u terugvinden op onze website. De goudprijs is zowel in een grafiek als een tabel weergegeven. Ook kunt u de goudprijs bekijken in verschillende tijdseenheden of valuta, wat voor u het handigste is.

Wanneer is de goudprijs per kilo laag?

Behalve de actuele goudprijs kunt u ook de historische goudprijs bekijken op onze website. Deze laat u zien hoe de goudprijs zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Wanneer u dit combineert met de actuele goudprijs, kunt u bepalen wanneer het een goed moment is om goud te kopen of verkopen.

Goudprijs per kilo in een grafiek

In de grafiek vindt u de huidige goudprijs per kilo. Deze wordt regelmatig up to date gehouden, waardoor u altijd de meest actuele goudprijs ziet. U kunt de grafiek bekijken in verschillende tijdseenheden, waardoor u de goudprijs van de afgelopen jaren kunt zien en hoe deze zich heeft ontwikkeld. Ook kunt u de grafiek op verschillende valuta instellen. Zo kunt u een beeld vormen van de actuele en historische ontwikkelingen van de goudprijs en op basis daarvan besluiten of u goud wilt kopen of verkopen.