Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Goudprijs per gram

Goudprijs per gram

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Gram (g)
Goud
 

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe de goudprijs per gram tot stand komt en waar u de huidige goudprijs per gram kunt bekijken.

 

Hoe komt de goudprijs per gram tot stand?

De goudprijs wordt standaard berekend in dollar per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. Wanneer het gaat om kleinere hoeveelheden goud, zoals bijvoorbeeld bij munten, wordt de prijs vaak aangegeven in grammen. De goudprijs in euro’s per gram is dan ook een afgeleide van de goudprijs in dollar per troy ounce. De goudprijs in dollar per troy ounce wordt op een aantal momenten op de dag wereldwijd vastgesteld. Deze prijzen worden aangehouden door leveranciers en handelaars. De prijs die u betaalt voor gouden munten of goudbaren zal iets hoger zijn dan de goudprijs. Dit komt doordat er kosten gemaakt worden om deze gouden munten en baren te produceren, maar ook het transporteren en verzekeren ervan kost geld.

 

Wat is de goudprijs per gram nu?

De goudprijs per gram kunt u eenvoudig opzoeken op onze website. Deze kunt u aflezen in een grafiek of opzoeken in een tabel. Deze gegevens worden regelmatig vernieuwd, zodat u altijd de meest actuele koers te zien krijgt. U kunt de goudprijs per gram bekijken in verschillende tijdseenheden en verschillende valuta. Zo bekijkt u het op een manier die voor u het handigst is.

 

Wanneer is de goudprijs per gram laag?

Behalve de actuele goudprijs vindt u op onze website ook de historische goudprijs. Zo kunt u zien hoe de goudkoers zich de afgelopen jaren gedragen heeft. U kunt zien hoe de actuele goudprijs zich verhoudt tot het verleden en bepalen of het de juiste tijd is om goud te kopen of verkopen.

 

Goudprijs per gram in een grafiek

De goudprijs per gram is de meest gedetailleerde grafiek als het gaat om de goudprijs aangezien dit de kleinste hoeveelheid is waarin gerekend wordt. U heeft altijd de meest actuele prijs voor handen, waardoor u zeer precies kunt bepalen wanneer het de juiste tijd is om goud te kopen of verkopen.