Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Actuele goudprijs

Actuele goudprijs

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()
1 uur
Euro (€)
Kilo (kg)
Goud
 

Op deze pagina vindt u informatie over de actuele goudprijs. U leest er wat dit inhoudt, in welke valuta we de goudprijs weergeven en waarom u ervoor wilt zorgen dat u altijd de actuele goudprijs weet.

 

De actuele goudprijs

Wanneer we het hebben over de “actuele goudprijs” bedoelen we daarmee de meest recente goudprijs zoals deze is vastgesteld op de beurzen. De beurzen stellen wereldwijd een aantal keer per dag de goudprijzen vast. Doordat deze beurzen zich in verschillende tijdszones bevinden, gebeurt dit ‘s nachts, in de ochtend en in de loop van de middag. In het weekend zijn de beurzen gesloten dus dan worden er geen nieuwe prijzen vastgesteld. Op zondag worden weer de eerste goudprijzen vastgesteld in Azië (waar het door het tijdsverschil alweer maandag is). De goudprijs die u ziet op onze website wordt regelmatig ge-update. Hierdoor kunt u er altijd vanuit gaan dat u de meest actuele goudprijs ziet.

 

In welke valuta hebben wij de actuele goudprijs?

De goudprijs wordt op de beurzen berekend in Amerikaanse dollars per troy ounce. Één troy ounce staat gelijk aan 31,103 gram. U kunt de actuele goudprijs ook bekijken in euro per ounce, euro per gram of euro per kilo. Op deze manier kunt u altijd de waarde van uw beleggingen bekijken op de manier die u het prettigst vindt. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om gouden munten of goudbaren.

 

Waarom wilt u een actuele goudprijs?

Wanneer u goud wilt aankopen of verkopen, is het goed om de meest actuele goudprijs te weten. Op onze website vindt u ook de historische goudprijzen. Zo kunt u de actuele goudprijs in een historisch kader plaatsen en zien hoe de goudkoers zich gedraagt ten opzichte van voorgaande jaren. U kunt zo zelf bepalen wat een goed moment is om goud te kopen of te verkopen.