AFM Vergunning
Goudprijs: 52,89 per gram 0.14%
Zilverprijs: 702,94 per kilo -0.0024%

Zilver stijgt naar $18 komend jaar

10 december 2018 geplaatst in Goud, Zilver

Gratis Account Aanmaken

Zilver stijgt naar $18 komend jaar volgens ABN AMRO. De analiste van de bank , Georgette Boele, is een van de meest accurate analisten in de markt. De zilverprijs noteert momenteel $14,53 per troy ounce. In euro’s staat de zilverprijs op €411 per kg.

Voor goud hanteert de ABN AMRO nog steeds een koersdoel van $1400 per troy ounce per december 2019. In het jaar 2020 gaat de bank ervan uit dat de goudprijs zal stijgen naar $1500 per troy ounce. De huidige goudprijs staat 12,7% van het koersdoel van eind 2019 af.

Nu de aandelenmarkten dalen, de onrust rondom de Brexit en de financiële huishouding van Italië toenemen en de economische data verslechtert neemt de aandacht voor veilige havens als goud en zilver toe. Vermogensbescherming is het meest voorkomende motief.

Zilver heeft het in 2018 een stuk slechter gepresteerd dan goud. De zilverprijs is in Amerikaanse dollars dit jaar met ruim 14% gedaald. In euro’s is de daling wat milder omdat de euro terrein heeft verloren ten opzichte van de dollar. De zilverprijs is in euro’s 9% minder waard geworden. Goud steeg dit jaar in euro’s met 0,5% en in dollars zakte de prijs ruim 4,5%.

Zilver stijgt naar $20 in 2020

In april van 2011 bereikte zilver het hoogste punt van $48 / €1031 per kg. Sindsdien is de prijs van zilver flink gedaald. Het dieptepunt werd bereikt in september van 2018. In euro’s tikte de zilverprijs toen de €390 per kg aan. Het laagste punt sinds 2011 in Amerikaanse dollars was in december van 2015 op $13,68 per troy ounce.

Volgens de ABN AMRO heeft de zilverprijs het laagste punt gezien. Een sterkere Amerikaanse dollar, een hogere rente op de Amerikaanse staatsobligaties, de FED die de stimulans aan het afbouwen is, onzekerheid rondom de Chinese economie en een lagere vraag naar juwelen vanuit China zijn de boosdoeners.

In een interview met Kitco bevestigde Boele dat zilver goedkoop is en dat de bank uitgaat van een prijsrally op korte termijn. De ABN AMRO verwacht een zilverprijs van $16 per troy ounce per eind maart van 2019. Ten opzichte van het huidige niveau betekent dat een stijging van 10%.

Zilver stijgt door lagere dollar

Voor eind 2019 gaat de bank uit van $18 per troy ounce. In 2020 zal zilver stijgen naar $20. De voornaamste reden is dat de Amerikaanse dollar en de rente op de staatsobligaties de komende periode zal dalen. Daarnaast zal, volgens Boele, de Chinese en de Indiase munt sterker worden ten opzichte van de Amerikaanse dollar wat de vraag naar juwelen, en daarmee de vraag naar edelmetaal, zal stimuleren.

Voor de komende jaren gaat de ABN AMRO uit van een sterkere industriële vraag naar zilver. Zilver is een noodzakelijke grondstof voor onder andere de productie van zonnepanelen. Tot slot verwacht Boele dat beleggers optimistischer worden over zilver. “De kans op een stijging is vele malen groter dan de kans op een daling”.

Voor goud hanteert de ABN AMRO een koersdoel van $1300 per eind maart. In juni gaat de bank uit van een goudprijs van $1325 per troy ounce. Het koersdoel voor goud eind 2020 ligt ruim 20% hoger dan de huidige goudprijs.

Doijer & Kalff biedt zilverbaren aan vanaf 1 kg, zonder BTW voor slechts €427 per kg. Zilver kopen met een account van Doijer & Kalff betekent zilverbaren tegen de scherpste prijs, BTW-vrij en professionele opslag. Een belegging in zilver in de vorm van zilveren munten kost momenteel €493 per kg, ofwel ruim 15% meer.

Klik hier voor goud kopen vanaf 10 gram!

Open kosteloos een account en koop zilver tegen de scherpste tarieven

Zilver kopen

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken