Goud: 34,90 0.03%
Zilver: 431,40 0%

Vraag naar Goudbaren in China plus 51%

28 juli 2017 in Goud

Vraag naar goudbaren is in China in de eerste 6 maanden van 2017 flink gestegen. In totaal kwam de verkoop uit op iets meer dan 158 ton aan goudbaren. In de eerste 6 maanden van 2016 werd er nog 105 ton aan goudbaren verkocht. De cijfers zijn afkomstig van de China Gold Association en zijn gepubliceerd door Bloomberg.

Volgens Bloomberg is de vraag gegroeid omdat beleggers en investeerders zogenaamde veilige havens zoeken door de toename in geopolitieke en financiële risico’s. Beleggers maakten zich met name zorgen om de waarde van de Chinese Yuan in de eerste maanden van dit jaar.

Vraag naar Goudbaren in eerste 6 maanden in China 2017 versus 2016

Vraag naar Goudbaren China 2017

Daarnaast speelde de instabiliteit van de aandelenmarkt in China een rol alsmede de vertraging in de prijzen van vastgoed. De totale vraag naar goud is in de eerste 6 maanden gestegen naar 545 ton. De vraag naar goud voor de productie van gouden sierraden steeg naar ruim 330 ton en de industriële vraag naar goud is gestegen met 9%.

Totale vraag naar goud 10% hoger

Ten opzichte een jaar eerder is de totale vraag naar goud gestegen met 10%. In de eerste 6 maanden van 2016 lag de verkoop nog rond de 495 ton goud. Een hoeveelheid van 545 ton goud komt neer op 43.600 goudbaren van 12,5 kilo ofwel 35% van de wereldwijde goudproductie in 6 maanden tijd.

Volgens de China Gold Association heeft goud een groeiende rol in de beleggingsportefeuilles van beleggers in China. Goud heeft de functie van veilige haven wanneer markten kwetsbaarder worden door renteverhogingen door de Federal Reserve en de toename van geopolitieke onzekerheid.

Het lijkt erop dat de totale vraag naar goud in 2017 boven de 1000 ton uit zal komen. Een dergelijke hoeveelheid betekent het hoogste niveau in een periode van 4 jaar tijd. Tegelijkertijd is de goudproductie in China in de eerste 6 maanden van het jaar met 6% gedaald.

Naast China bleek India in de eerste 5 maanden van 2017 een recordhoeveelheid goud te hebben geïmporteerd. Op basis van de cijfers over de eerste 5 maanden van dit jaar is het de verwachting dat India net als China dit jaar meer dan 1000 ton goud zal importeren. Beide landen zouden daarmee meer dan 70% van de wereldwijde goudproductie opkopen.

Goudbaren tegen spotpijs

Geregeld bieden wij goudbaren tegen spotprijs aan in onze SALE. In de SALE is geen constant aanbod. Het zijn  goudbaren die wij uit de markt opkopen.

Open hier een account

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Vul je e-mailadres in voor het laatste nieuws over Goud en Zilver.