AFM Vergunning
Goudprijs: 48,81 per gram 0%
Zilverprijs: 669,83 per kilo 0%

Vraag naar Goud China naar Record

10 februari 2014 geplaatst in Goud

Gratis Account Aanmaken

Vraag naar Goud China

Vorig jaar zijn de verkopen van goud in China naar recordhoogte gestegen. In totaal werd er 1176 ton goud gekocht.  De verkopen van gouden sieraden steeg met 43%. De verkopen van beleggingsgoud, zoals goudbaren en gouden munten, steeg met 57%. 2013 was het eerste jaar dat de verkopen de 1000 ton overstegen. De vraag naar goud uit China is hard op weg om de vraag naar goud uit India te overstijgen. India is altijd het grootste land geweest qua consumptie van goud. Beide landen consumeren ruim 2000 ton goud per jaar. De goudmijnen produceren per jaar zo’n 2600 ton goud. Dus ruim 75% wordt alleen al door de consumenten uit India en China opgeslokt.

De cijfers zijn afkomstig van de China Gold Association. De sterke vraag vanuit China zal de goudprijs ondersteunen. China is inmiddels nummer 1 qua goudconsumptie in de wereld. We hebben het hier alleen over het goud dat door consumenten wordt gekocht en niet over de hoeveelheden die de centrale bank van China koopt. De Centrale Bank van China, People’s Bank of China, maakt grof weg om de 5 jaar de goudreserves bekend. De laatste update is gedaan in 2009.

Goudproductie China

De binnenlandse goudproductie steeg in 2013 met ruim 6%, naar 426 ton. China heeft een verbod op de export van goud dus al het geproduceerde goud blijft binnen de grenzen.

De goudgekte in China is enorm. Naast status is goud de manier voor het opbouwen van vermogen in China. Iets wat in het westen totaal anders wordt gezien.  In ieder geval door de meeste Westerlingen. Chinese consumenten mogen overigens pas sinds 2006 goud als bezit hebben. De jaren hiervoor was dit verboden. De goudprijs noteert momenteel $1275 per troy ounce.

 

Opvattingen op basis van gepubliceerde artikelen of nieuwsberichten zijn puur informatief. De vrijblijvende informatie mag niet worden opgevat als een aanbod, beleggingsadvies of enige andere financiële dienst.

Gratis Account Aanmaken